Bästa dagen i mitt liv :)

Ja det var igår det. Vi var jätte nervösa båda två inför Ultraljudet men att ligga där och se vårat lilla mirakel på en tv-skärm var en helt fantastisk känsla. Junior var jätteaktiv och rörde sig massor och det syntes tydligt vad det var så numer kan vi kalla honom för "han" :) Helt fantastisk upplevelse så nu läääängtar jag verkligen till 30e september när det är sagt att han ska kika ut :)

Enda smolket i glädjebägaren är att vi nog kommer att behöva byta bil. Vi har ju ingen kombi men har inte oroat oss då bagaget på Subarun är stort. Inte tillräckligt stort visade det sig, eller jo på alla ledder utom höjden, fattas 2cm... Gjorde en tur till några bilhandlare igår och det visade sig iaf att värdet på våran bil är högt trots att det är överflöd av bilar på beg marknaden nu så vi kan i princip byta jämnt mot en Vw Passat kombi 1.8t 02-03. Iaf inget nerköp :)

Vill gärna visa bild på junior men hittar inte kabeln till kameran så det får vänta :)

Kladdkaka alá Sanna

Skulle göra en chokladkaka jag hittat ett recept på men upptäckte att det fattades en ingrediens så då fick det bli en variant av kladdkaka ist. Blev mycket godare än den jag brukar göra med bara vitt socker + kakao :)

150g margarin el smör
100g mörk blockchoklad
2 ägg
1dl farinsocker
2dl strösocker
2dl mjöl
2tsk vaniljsocker

Smält margarin+choklad och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i de torra ingredienserna och sist margarin + chocklad.
Grädda i 175 grader 30-35 minuter.

Blev supergott :)

Currykyckling

Hittade ett recept i Gävle Dagblad på currykyckling. Testade och det blev supergott. Enda modifieringen jag gjorde var att ha i 2 msk mango chutney för att få lite sötma då jag tyckte det saknades. Resultatet blev supergott :)

4 port

500g kycklingfilé
1 gul lök
1 syrligt äpple
1 msk curry
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning alt 1 msk fond
2 msk Mango Chutney (kan uteslutas)
200g wokgrönsaker (tinade)
2 dl mager grädde
maizena
olja
ev. salt + peppar

Skär filén i bitar. Hacka lök och äpple (behöver inte skala äpplet). Fräs lök + äpple i oljan tills löken är genomskinlig. Pudra över curry och tillsätt vatten + buljong. Lägg i kycklingbitarna och låt småkoka under lock ca 10 min.
Tillsätt grädde, mango chutney och grönsaker. Låt koka upp. Red med Maizena till önskad konsistens och låt småkoka ca 5 min tills grönsakerna är klara. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.
Smaklig måltid :)

Sommarvärme

20 grader, sol, underbart.

Jobba...

Var inte särskilt kul på jobbet idag måste jag säga. Inte var det nå folk heller. Hoppas på en bättre dag i morgon :)

Ikväll blir det tjejfilm med Malin och Jennie också lite chips och dip på det :) Men först ska hästarna nattas, självklart ska jag cykla dit och tillbaka :)

Trädgårdspyssel

Ledig tillsammans med Malin idag, dvs bränt en del pengar :P Vi skulle bara "ta en liten sväng till plantagen" vilket resulterade i följande..

* Plantagen, köpte bara 3 blommor Malin handlade desto mer..
* Blomsterlandet, köpte massa penseer, lavendel, krukor, balkonglåda till min sallad och lite till :)
* Cubus, öppnar nytt = 25% på allt. Överlycklig Sanna hittade massa saker som passade bra för dom som är lite runda om magen. Köpte 2 linnen, kjol, klänning, längre top, bolero, lång 3/4 ärms bommulströja, bh och en bolero. För det fick jag böta 835kr, hade dessutom presentkort på 500kr :) Enda i min garderob som går att anv för tillfället är svart och grått nu kom jag hem med kläder i lavendel, korall, klein-blått och svart. Underbart :)
* Lunch på deli, ost och skinksallad, mums :)
* Glass på jobbet (personalrabbatt :D)
* Mat, gräsmattegödsel och 5 säckar blomjord på Ica Maxi

Behöver jag nämna att bilen blev välfylld? Planterade alla mina penseer och lavendeln när jag kom hem så nu är jag fullkomligt färdig. Ont i hela kroppen. Blir curry-kyckling ikväll, hittade ett recept som måste testas :)


     

Föräldragrupp

Första gången på föräldragruppen idag. Var kul och intressant. De flesta verkade vara ungefär i vår ålder och alla ska ha barn aug/sept. Vi var dock de enda som inte varit på UL än :(
Gick igenom en "normal" förlossning och gjorde ett litet grupparbete om vilka frågor vi vill att de ska ta upp de andra gångerna. Nästa gång blir det om smärtlindring + vanligaste komplikationerna vid en förlossning, läskigt...

Allt i ett kyckling

Gjorde riktigt god mat idag. Potatis, grönsaker och kyckling i ugn :) Riktigt nyttigt också :)

3 port

2 stora kycklingfiléer
4 potatisar
1 rödlök
1 zucchini
1 paprika
olja
salt

Glaze

3msk sweet chili
1msk tigersås
1msk soya
grillkrydda

Sås

2dl creme fraiche
1/2 dl mango chutney

Skär kycklingen i mindre bitar ca 4 bitar / filé. Blanda glazen och marinera kycklingen i den ca 5-10 min. Förkoka potatisen så att den blir halvfärdig. Skär potatis, paprika, och lök i mindre bitar. Skiva zucchinin. Blanda allt i en ugnsform med en skvätt olja + salt. Lägg kycklingen överst och ställ i mitten av ugnen i ca 40 min på 175 grader. Blanda såsen under tiden.
Ät och njut :)

Kebabskav :)

Måste skriva ner ett recept då han här hemma tyckte att det var sjukt gott :) Skulle göra renskav egentligen men hade visst ingen så använde ett paket kebabskav jag hittade i frysen.

240g kebabkött
1 lök
1 burk champinjoner
1 vitlöksklyfta
ca 2.5 dl creme fraiche
2msk vatten
1msk tomatpure
ca 2msk tacokrydda
ketchup
soja
salt

Servera med ris. Mätte ju inte direkt ingredienserna men funkar ju bra att köra på känn ;)

Vecka 18

Kroppen: Nu är det vanligt med det rutinmässiga ultraljudet. (nästa vecka för oss av ngn dum anledning) Barnmorskan visar ofta hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet som förkortas BF. Att man väljer just den här tidpunkten för ultraljud beror på att foster är relativt lika i storlek under denna period, foster kan sedan växa i snabbare eller långsammare takt.

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Äntligen helg :)

Japp nu börjar min helg :) Ledig mån-tis tillsammans med älsklingen :) Ska bli sååååå skönt.
Haft en ganska bra helg på jobbet, inte så mkt folk men fått mycket vettigt gjort iaf så alltid nåt. Har gjort en to-do lista för veckan också, kanske inte så rolig men nödvändig...

* Dammsuga
* Torka Golv
* Köpa Virke
* Köpa penseer
* Gå på första föräldraträffen

Föräldraträff ja.. Våran föräldragrupp börjar på torsdag, känns rätt tidigt men alternativet är ju att gå i aug/sept och då kanske junior hinner titta ut innan vi hunnit gå klart och det kanske inte heller är någon hit. Ska bli spännande att se vilka mer som ska ha barn nu, vem vet, kanske är någon man känner tom :)

I morgon ska jag susa till stallet på min nya cykel och mocka åt alla tre hästarna, bra vardagsmotion :) Nu längtar jag bara efter ryggläge i soffan så så får det bli :)


Ny cykel!

Funderat ett tag på att ta av mina sparade pengar och köpa mig en ny cykel. Idag äger jag ingen och vore skönt att kunna cykla till stallet och mina "grannar". Valet stod mellan beg eller ny om ny billigt märke vs dyrt? Funderade fram och tillbaka och bestämde mig för att köpa en lite dyrare ny cykel av ett känt märke, tanken är ju att ha den ett bra tag och kunna köra junior i barnsadel etc. Vi åkte ner på stan och kikade idag när vi ändå hade hästsläpet med oss (för att hämta badkar) och tro på fan att jag kom hem med en cykel :) En Monark Vera blev det, 3 växlar och fotbroms ;) riktigt fin vit lack och skön att sitta på. 3990:- kostade den, kollade prisjakt när jag kom hem och billigaste där var 4200+ frakt så känner mig nöjd :) På fredag blir det premiärtur till stallet :)


Äntligen ett badkar :)

För två år sedan renoverade vi vårat badrum och allt utom badkar har stått på plats sen dess. Från början hade vi tänkt oss ett hörnbadkar med bubbel men det skulle bli lite väl trångt. Planen blev då ett vanligt med bubbel men dom var lika dyra och när vi kollade runt bland folk som hade bubbel visade det sig att nästan alla tyckte det var mer besvär än nytta så vi bestämde oss för ett vanligt. Problemet vi då stötte på var att hitta ett 170cm då de flesta badkar visadesig vara 160 eller 180, men till slut så. Nu väntar vi bara på svärfar rörmokaren att sätta upp blandaren sen jäklar ska jag och mina badbomber från Lush bada ;)


4500kr fattigare blev vi :)

Ledig tisdag

Skönt att vara ledig två dagar nu efter att ha jobbat hela påskhelgen. Har såklart en massa som ska hinnas med dock :(
Idag ska jag visserligen bara till stallet och sen ska Malin färga håret på mig, men i morgon blir det desto mer. Ska åka till miljöstationen och dumpa vårat f.d altangolv och sen ska vi hämta ett badkar i Storvik. på kvällen blir det bio med jobbet, Fast and the Furious :)
Riktigt sugen på att köpa massa penseer och plantera i några krukor men är lite skralt i kassan efter att vi var i fjällen. Sen ska hästen min både till tandläkaren och hovslagaren den här veckan och bara det är 2000kr :( Man vill ju inte nalla allt för mkt på sparkontot, dom pengarna var ju tänkt att de skulle gå till junior. Fast jag är bra sugen på att köpa mig en cykel. Vore skönt att kunna cykla till stallet och mina vänner här ute på landet. Sen när det blir jobbigare att gå så vore det ju riktigt skönt med en cykel. Är nog värt 3-4 tusen ändå... tror jag



Något sånt här vill jag ha, fast gärna en roligare färg :)
ca 4000kr hos Team Sportia

Gravid i vecka 16

16 veckor snart 17 har jag varit gravid än och bortsett från de första veckornas gräsliga illamående och trötthet så har det gått alldeles utmärkt :)
Sista veckan har jag börjat få sjukt ont i magen dock. Inte den del som har med bebisen att göra utan resten. Magknip ofta och riktigt hemsk sådan. Många gånger klarar jag varken av att stå eller sitta utan måste lägga mig ner. Minsta bubbel av gaser i magen resulterar också i rejält ont plus att jag blivit jättekänslig för vad jag äter och hur mkt. Allt som är mer än en mini-barnportion är döden för en timme framöver. Läser mycket men ingen verkar klaga särskilt mkt över det här så antar att det är min otroligt odugliga mage som spökar (kan man reklamera den typ?) Får väl prata med min barnmorska om hon är intresserad av att lyssna. Förstår inte varför det ska sparas pengar på allt så man aldrig får hjälp med sin oro eller funderingar. Känns lite som att man är tillbaka på 60-talet eller nåt. Ny teknik i all ära men tidigare så hade dom i alla fall tid att hälpa en... Antar att man får försöka läsa sig till svaren på det man undrar men det finns ju så himla mkt att läsa så frågan är vad som är relevant och inte...

Trädgårdspyssel

Hemma från fjällen igen för att jobba hela påsken. Underbart väder ska det bli så kommer nog att bli en rätt lååångsam helg på jobbet är jag rädd :(
Idag efter jobbet roade jag mig med att plantera lite av det som ska bli sommarens odlingar. Satte frön av körsbärstomater, sallad, dill, persilja och gräslök :) så nu är det bara att vänta och hoppas på att de flesta gror så jag kan sätta över i större krukor :)


Har stora planer för min terrass i sommar, kommer att bli sååå bra ;)


Fjällen here we come

Idag bär det av till stugan i Vemdalen. Inte tillbaka förrän nästa torsdag :) Ska bli skönt med mys i fjällen men som alltid har jag sjukt svårt att åka ifrån mina missar även om Malin kommer att ta hand om dom. Ingen som har tid att gosa med dom på kvällarna när vi är borta och finns så massa farliga saker där ute i världen som kan hända. Dom är ju utekatter och har sin kattlucka men ändå :(
Aja ska försöka njuta av dom här dagarna även om det kommer att bli lite annorlunda. Kommer inte att åka i backen som omväxling. På påsken är det alltid snowboard som gäller för min del, skidor suger i slasket. Och just bräda känns inte så säkert med bebben i magen eftersom man alltid vurpar en hel del när man ska hoppa och greja. Så blir baden baden på altaten i stugan med massa bra böcker för mig :)


Skitdag

Den här dagen börjar inget vidare. Kört ihop sig totalt på jobbet vilket innebär att pappalediga J var tvungen att åka och öppna idag och lediga jag måste stänga. Egentligen hade jag behövts redan nu men måste till sjukhuset efter 16 för att fixa lite inför några prover i morgon bitti så det blir lite svårt. Lider med stackarna på jobbet som kan se sig i stjärnorna efter lunch och rast. Sådär lagom kul när man jobbar 9h.
Varför kan inte dom anställa en ny chef åt oss? Det är inge roligt längre...

Update

Isterband med dillstuvad potatis var ungefär hur gott som helst. Varför äter man inte det oftare?

Underbar dag




Vädret är helt fantastiskt här :) Varit på en promenad med Linda och Colin i solen sen suttit ute och läst en timme. Iväg till stallet sen en sen lunch ute i solen :) Älskar våren, bort med all snö nu!
Förutom att sola så har jag och magen roat oss med att göra våfflor till rukost, tvätta 3 maskiner och diska. Nu ska jag bara röja i köket och hänga den sista maskinen tvätt sen får det vara bra för idag. Ikväll ska jag passa på att laga nåt som jag älskar men älsklingen hatar, isterband med dillstuvad potatis. Husmanskost när den är som bäst :)


RSS 2.0