Currykyckling

Hittade ett recept i Gävle Dagblad på currykyckling. Testade och det blev supergott. Enda modifieringen jag gjorde var att ha i 2 msk mango chutney för att få lite sötma då jag tyckte det saknades. Resultatet blev supergott :)

4 port

500g kycklingfilé
1 gul lök
1 syrligt äpple
1 msk curry
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning alt 1 msk fond
2 msk Mango Chutney (kan uteslutas)
200g wokgrönsaker (tinade)
2 dl mager grädde
maizena
olja
ev. salt + peppar

Skär filén i bitar. Hacka lök och äpple (behöver inte skala äpplet). Fräs lök + äpple i oljan tills löken är genomskinlig. Pudra över curry och tillsätt vatten + buljong. Lägg i kycklingbitarna och låt småkoka under lock ca 10 min.
Tillsätt grädde, mango chutney och grönsaker. Låt koka upp. Red med Maizena till önskad konsistens och låt småkoka ca 5 min tills grönsakerna är klara. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.
Smaklig måltid :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0