Mumsig pastasås

Dagens middag är pastasås:

Ganska många portioner..

1 pkt tärnad bacon
1/2 zucchini
1 stor burk champinjoner
1 paprika
broccoli (en stor näve?)
1/2 dl sweet chilisås
1 kycklingbuljong tärning
4dl grädde

Blev jättegott!


Världens godaste mat?

Mmm högt på listan iaf.. Helstekt fläskfilé med kantarellstuvning (egenplockade ofc) som gratineras i ugn. Till detta krämig potatisgratäng. Kan inte bli så mycket bättre faktiskt :)


Far och son

Såhär såg det ut igår när vi kollade på El Clazico, gissa vilka som håller på Barca ;)


Nästan frisk

Mmm nu börjar det kännas bättre, bara jätte ont i halsen men inge feber känningar och inte tröttare än vanligt iaf :) Ska fira att jag är nästan frisk med att handla lite mat på ICA idag. Lite annorlunda liv nu när ICA Maxi är det mest spännande stället man tar sig till, haha :)

Mange var i stallet igår (utan mig!) och fotade hästarna, Helene jagade på dom lite och blev en del häftiga bilder :)







Foto: Magnus Andersson

Stor häst: Do Rhina -06 e: Don Romantic

Liten häst: Golden -92 e: okänd

Dom här bilderna är helt oredigerade, ska fixa färgerna i Photoshop senare :)


Julgodis

Hittade lite kul på Matplatsen. Blir fudge och rocky road till veckan :)





Bilder från underbara Matplatsen

Veckans mat :)

Mån: Pastasås med zucchini, broccoli, paprika och bacon

Tis: Blodpudding och bacon

Ons: Laxfilé med romsås

Tors: Pannkaka

Fre: Fläskfilé med apelsin och mango chuntney

Lör: Baconlindad fylld kycklingfile

Sön: Lasagne

Favorit i repris med laxen men har röd caviar kvar som blir dålig annars :)



Bad med mamma


Jag och Liam badar :)


Veckans mat

Började förra veckan med att göra en matsedel för hela veckan. Våran största utgift en månad är nämligen mat.. Kass planering och två impulsiva typer + att vi har en bit till affären gör att vi lägger mer pengar på mat än huslånet. Freaky! Men nu ska det bli ordning på torpet. Planering för en vecka i taget och som utvärdering efter första veckan kan jag säga att det var fruktansvärt skönt att slippa fundera över maten utan bara kolla listan och ta fram och tina om nåt ska tinas och sen laga till det :)

Förra veckans mat här hemma :)

Mån: Ungsstekt kycklingfilé med pastasallad

Tis: Lax i ugn med romsås

Ons: Falukorv med rotmos och senapssås

Tors: Pannkaka

Fre: Ajvar kyckling

Lör: Kantarellgratinerad fläskfile och potatisgratäng

Sön: Tacogratäng

Nu ska jag läsa reklamen från ICA och planera nästa veckas matsedel. Julskyltningen får vänta till nästa år, dumma halsfluss :(

8 veckor

Igår fyllde Liam åtta veckor. Åtta veckor sedan vårat lilla mirakel kom till oss (med god hjälp av mamma och pappa) och på dom veckorna har livet innan Liam raderats ut. Det finns liksom inte, nu finns bara livet med Liam, livet som mamma och pappa. Och vet ni vad, det är alldeles alldeles underbart :) Även om jag ammar fyra-fem gånger per natt fortfarande (hungrig bebis?) så har vi liksom fått in snitsen på det här nu, men tro mig, när man ammar vid 4 snåret på morgonen är man ju inte världens piggaste kanske fast en blick på Lilleman så glömmer man tröttheten (fast att vara sjuk nu och inte få sova är faktiskt sjukt jobbigt).
Kort och gott. Liam är det bästa som hänt oss :)

Vad hände med min sömn?

Lagom tills mamma blev sjuk här så verkar Liam ha smugit in ett till nattmål på bekostnad av mammsens 4 timmars underbara sömn :( senaste veckan har ju Liam somnat snällt vid 21-22 för att sedan sova till 02-tiden ibland lite längre innan han kör sitt vanliga varannan timme mat, men nu i två dar så har han vaknat vid 23 tiden och varit huuungrig. Undrar varför, han kanske har ont i halsen han med, jag vill ju dricka vatten hela tiden så då kanske han också vill dricka... Vem vet men jag vet iaf att jag behöver lite mer sömn en två timmar i taget iaf en gång/dygn om jag ska orka vara sjuk :((


Busig och inte särsklit trött fis :)


2 mån Läkarbesök

Idag har vi träffat barnläkaren som undersökte Liam. Allt var bara fint med vår lilla kille. Eller lilla och lilla, 6210g och 61cm är han nu vå lill-fis :)

Annars har jag lyckats bli sjuk, halsont och jättehängig. Liam har varit dålig i magen och ätit varje timme hela natten som grädde på moset. Jag som skulle vaccinera mig mot läskiga influensan så blir det såhär. Äter Ipren och hoppas att jag inte smittar Liam är vad jag gör nu. Har sjukanm mig med så nu får Mange vara hemma och ta hand om Liam och mig. Lika så bra det :) Men hur undviker man att smitta sin älskling? När man ammar så kan man ju inte gärna låta bli att ta i honom och andas på honom :S Nej får hoppas på det bästa helt enkelt...



Stolt mormor :)


Mumsigt kycklingrecept

Det här bjöd mamma på i fredags och trots att det var så enkelt så var det verkligen supergott, rekommenderas!

Ajvar relish kyckling i form

Ingredienser

ca 500 g Kronfågel kycklinglårfiléer
smör till stekning
salt och peppar
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
3 msk Ajvar relish (grillad paprikaröra)
1 tsk oregano
8 gula och röda körsbärstomater
1-2 dl riven ost

Servera med ris och grönsallad

Bryn kycklingfiléerna i smör, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en smord form. Blanda grädde med tomatpuré, Ajvar relish (mamma anv mild) och smaka av med kryddor.

Häll alltsammans över kycklingen, fördela delade tomater och riven ost över. Stek i 200° C i ca 35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt*. Servera med nykokt ris och en grönsallad.

Superenkelt och supergott!

Receptet kommer från www.kronfågel.se




Hörselkontroll

Idag har vi varit på hörcentralen i Gävle och kollat hörseln på lilleman. Dom satte in en hörsnäcka i örat på honom som gjorde klickljud med 30dB (normalt tal) och sedan registrerades om hörselhåren i örat reagerade. Allt gick jättebra och hörseln verkar prima vilket är viktigt för att hans tal skall utvecklas normalt  :)

I helgen jobbade ju Mange em men vi hade fullt upp ändå jag och Liam. I fredaqgs hade vi mysigt hos mamma, i lördags tittade Jelica förbi och igår bakade vi lussebullar (som blev kanongoda) med mamma och Sofie. En riktigt trevlig helg med andra ord :)


Sofie och Liam för en månad sen :)

Mysfredag

Det ska vi försöka ha idag jag och Liam. Pappan jobbar em (suger) så vi ska hem till mormor och mysa på em/kväll. Ska bli så kul. Får se vad Alma säger om en liten bebis, hon kommer säkert bli jätte vaktig men det skadar ju inte.

Senaste 2 dagarna har Liam ätit nåt helt fantastiskt mycket, blir aldrig nöjd. Inte så han kräks en massa heller så han är nog väldigt hungrig. Det är tur att jag har mycket mjölk men fortsätter han äta såhär kommer jag att få en ännu större mjölk produktion.. Var ska det här sluta.. Igår ammade jag 11 gånger och då åt han med god aptit minst 20 min/gång.. Tillväxtperiod? Har svårt att se att han skulle börja äta mer sällan då måste han ju äta en timme varje gång för att bli mätt.. minst. Ska bli kul att se vad han väger på tis när vi ska till BVC för läkarbesök. Håller han stilen med 300g/vecka eller är det ännu mer nu tro...


Här skulle det ha varit en söt bild men den funktionen funkade inge vidare så det bidde ingen :(


Supergod kycklinggryta

Malin ville ha ett recept på en god kycklinggryta och eftersom jag bara hade ett handskrivet av den här fick det bli att jag postade på bloggen :) Den är verkligen jättegod och smakrik även om det inte är några special special kryddor i den. Mange älskar den. Jag brukar tänka på att ha tillräckligt tjocka bitar av zucchini alt. lägga i dom på slutet dock, gillar inte när den blir för mjuk :)

300g kycklingfile (2 stora filéer)
1 burk champinjoner
0,5 Zucchini
1 paprika
1,5 msk grönsaksfond (el 1,5 tärning)
1 msk tomatpure
2 vitlöksklyftor
1 röd lök
10cm purjolök
2,5 dl grädde
2msk konc apelsinsaft (eller en skvätt juice)
salt och peppar

Bryn kycklingen, i med alla grönsaker och stek tills löken är genomskinlig.
Häll på grädde, fond, saft, tomatpure. Låt småkoka ca en kvart. 
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.

Som sagt: Jättegott! 

Skitväder




   Regn, regn och regn... Suck vilket trist novemberväder. Är svårt att ta sig för att gå dom dagliga promenaderna när vädret är såhär trist. Igår var vi iaf på promenad med Malin och idag har vi vågat oss ut på en liten utflykt till ICA MAXI för att fylla på matförrådet här hemma. Liam sov sött hela tiden och har förhoppningsvis inga baciller med sig hem, men mamma har varit så försiktig så :)
Nu väntar vi på att Pysen ska vakna så vi får bada honom, han har precis sovit sig igenom en hel Johan Falk film så blir nog en lite senare kväller i kväll är jag rädd :(




Gillar att bada :)


Magnknip

Liam har haft magnknip (kolik?) 1 timme på kvällen senaste dagarna. Igår var dock allt som vanligt, han var lite stökig vid maten och gnällde och rapade mycket men inget otröstligt skrik på kvällen. Underbart tänkte vi, det kanske har gått över...
Idag har han visserligen inte heller haft några koliksymptom men däremot fått jätte ont i magen VARJE gång han ätit... Vi är rätt trötta här nu både jag, Mange och Liam kan jag säga men äta måste han ju även om jag verkar ha förpestat bröstmjölken med att äta något väldigt olämpligt. Tittat runt lite vad som gett magknip hos andras bebisar och det vanligaste har varit:

Kaffe/Cola
Mjölkprodukter
Choklad
Gurka
Vitlök/lök
Stark mat
Ärtor/Kål
Purjolök
Leverpastej
Äpple
Apelsinjuice
Jordgubbar

Cola har jag druckit både igår och idag men det har gått förut
Mjölkprodukter ja men äter ju laktosfritt så borde gå, eller?
Choklad, nope inte senaste dagarna (åt upp all i förrgår)
Vitlök, japp igår och idag
Starkt, nope
Ärtor/kål nope
Purjolök, japp
Leverpastej, japp
Äpple, nope
Apelsinjuice, nja, tropisk med apelsin
Jordgubbar, nope

Jag tror att purjolök, vitlök och ev cola/juice är boven här. Ska pumpa ur mjölk nu så jag blir av med "giftet" och testa att utesluta saker ur maten får se hur det blir. Vill verkligen inte ha en Liam som får hysteriskt magknip vid varje mål :S

Grattis Johanna!

Idag fyller syster-yster 20 år. 20 år... Shit vad gammal jag är. Det är alltså för 20 år sedan som jag gick i 2a klass och var jätte stolt över att bli stora syster.
19 år sedan ganska exakt som jag 9 år gammal bevittnade min systers första steg när jag var barnvakt för mamma skulle bara gå till Statoil eller nåt.
19 år sedan vi skrattade gott när det kom ut bokstäver  i blöjan eftersom någon gillade att äta tidningspapper...

Tiden går..

Grattis älskade syster på 20-års dagen!

6 veckor idag

Idag fyller Liam hela 6 veckor, stora killen :) Känns som att det händer så himla mycket nu. Han hänger med med blicken, skrattar åt mammas ochpappas dumheter ibland och har börjat jollra. Favoritorden just nu är aoooaaa och gaah :) Nätterna går bättre nu men begriper inte hur han kan vilja sova så lite. Natt för Liam är nämligen mellan 00-06 sen ska man helst upp och hoppa. Han brukar äta kring 00, 03 och 6 sen är det varannan timme som gäller, ibland oftare ibland mindr ofta. Nu när Mange är långledig är det skönt iaf, jag går upp på nätterna och vid 7-8 på morgonen tar han Liam så får jag sova ostört ett par timmar, underbart :) Om någon hade sagt till mig för några månader sen att jag i 6 veckor bara skulle få sova max 2 timmar i sträck hade jag sagt att då dör jag, men det gick ju det med :)
Enda smolket i lyckobubblan vi lever i är att pysen i samband med matningen vid 19-20 får fruktansvärt ont i magen. Blir jätte gasig och rapar så det gör ont. Han är helt otröstlig i ca 30min till en timme sen försvinner det lika plötsligt som det kom, han äter klart och somnar vid tutten. När han skriker gör han det i intervaller men blir så ledsen så ledsen att det gör ont i mamma och pappahjärtat :( Testat att utesluta vissa saker jag äter tidigare på dagen, inte dricka cola/kaffe/te men inget verkar hjälpa. Nu har vi köpt Sempers magdroppar som han ätit i två dagar och faktiskt var det lite lindrigare igår, får hoppas att det hjälper för det är tortyr att se sitt barn ha så ont :(




Mina pojkar, älskar er så mycket <3


Baka

Idag ska jag baka havrefarn hade jag tänkt. Ska bli såååå gott :)

Ni som gillar mat, besök matplatsen, bästa matbloggen jag hittat :)

Finbesök

Besök av moster Johanna och Timo idag :) Fika, tv spel och vara lite social är alltid trevligt. Liam tycker om sin moster han, hade det funnits mat där hade det säkert gått lika bra som mamma :)


BVC 5v+4d

BVC besök idag igen:

Vikt: 5740g
Längd: 58cm

Håller stilen med drygt +300g i veckan :) NU börjar han bli stora killen, men inte så konstigt med tanke på hur han äter :)


Fars Dag

Ja idag är det fars dag, dagen jag inte haft mycket till övers för de senaste fyra åren fick idag en helt ny mening.
Firade pappan här hemma med en liten present. En prenumeration på Digital Foto och ett hemmasnickrat Fars dags kort gjorde pappan jätteglad :)
Fick även besök av farfar med familj och gammelfarmor idag. Alltid trevligt med besök även om jag inte blev jättenöjd när det ringde mitt i middagssovandet och fick veta att dom skulle komma om en kvart. Då hade jag pyjamas på, inte ätit på hela dagen och precis somnat. Tajming värre...


 Mina älsklingar på BB



Jag och min älskade pappa, som tyvärr ej finns hos mig längre,  på Saltvik 1984


Vaggsång för Liam

Liten skrutt med magknip i mitt knä, men spelar http://www.youtube.com/watch?v=-Hs9ck1aal8 på repeat och det verkar älsklingen nöjd med :) Underbar film för övrigt...

Fredagsmys

Ikväll blir det lite fredagsmys här hemma. Äta gott och hyra film :) Ska göra laxlasagne ikväll. En riktig favorit här hemma. Sen blir det mys med chips och läsk, gör ju av med så mycket energi när jag ammar så bäst att fylla på :P

Igår var tjejerna här. Vi åt Thai mat och myste med glögg + pepparkaka. Liam sov sig igenom tre famnar innan det var dags för kvällsmat. Kom alldeles för mycket mjölk dock så plutten var otröstlig i en halvtimme innan magknipen gick över, då åt han lite till och sov sen sött mellan halv tio och halv ett(!). I natt har jag bara matat halv ett, tre, fem och sju. Men lät bli att gå upp vid sju utan lyckades få plutten att sova ända till halv tio så idag är man en pigg mamma. Skulle precis gå ut på promenad så började det ösregna. Nog för att vi har regnskydd till vagnen och så men ibland bara orkar man inte gå ut så nu sover Liam sött i vagnen inne och jag sitter här :) Men på em blir det en sväng till stallet för att ta lite bilder om vädret tillåter. Mange är helt foto-frälst nu och hästarna är bra fotomodeller :)


Vinterväder!


Foto: Magnus Andersson


5 veckor idag

Idag är det hela 5 veckor sedan Liam kom till oss. 5 veckor som känns som 2 ungefär samtidigt som det går så himla fort nu. Han utvecklas i rasande fart och gör nya framsteg varje dag. Mycket lättare att underhålla pysen nu när det är annat än mammas och pappas ansikten som väcker intresse. Mobiler, akvarium, leksaker och lampor. Sitta i babysittern på köksbordet och titta ut genom fönstret är också en favorit :)

Annars börjar jag bli orolig för den där dumma influensan nu. Inte för egen del men för Liams. Ska vaccinera mig så fort jag får chansen och Mange med. Blir skylt på dörren med: endast vaccinerade besökare är välkomna tror jag. Svårt att skiten är luftburen jämfört med RS-virus tex som man kan handsprita bort. En 8-årig fullt frisk liten tjej dog av influensan igår, lider med hennes familj :( Ja jag ska iaf vaccinera mig, inte för min egen skull, hade jag tänkt på mig själv bara hade jag struntat i det, utan för alla dom som riskerar att bli riktigt dåliga av influensan. Två av dom jag älskar här i världen riskerar ju att bli riktigt, riktigt dåliga om dom skulle bli smittade. Så för er skull trotsar jag min sprut- och biverkningsskräck <3


Lill-lördag

Ja fast så mycket fest är det ju inte. Sjukt trött idag, men har lyckats sova lite middag iaf. Nu sitter jag och Liam (som sover sött) framför datorn och väntar på att Project Runway ska börja. Mina dagar är inrutade efter TV-tablån nuförtiden :)
I morse fick vi iaf sällskap på våran promenad av pappan, men satan vad kallt det var! Mange hade kameran med sig på promenaden, blir mycket foto nu men det är ju bara kul. svårt är det dock men övning ger färdighet :)



Ingen vidare skärpa men kul att lyckas fånga Caspers attack på bror Spooky :)

Morgonpromenad

Kom iväg på våran dagliga promenad vid 9 tiden som vanligt. Lite trist väder idag men alltid skönt att komma ut :)



Läskigt att se sig själv på kort dock, var tusan kom den dubbelhakan ifrån? jesus :)

Sååå lycklig!

Ja det är vad jag är, har allt jag önskat mig (minus drömvinsten på Lotto, hallå det är min tur nu). Sitter här med min underbara son i knäet och saknar den underbara pappan som åkt och jobbat. I morse var vi på långpromenad jag och Liam, blåste kallt som tusan :( Fick en släng av panik när vi var ute och gick. Tittade på min underbara son i vagnen som sov så sött och tänkte: Hur ska jag kunna skydda den här lilla människan från allt ont. Tänk om det händer honom något, då dör jag! Men så kan man ju inte tänka, bäst att njuta av stunden, men nog kommer jag att bli en riktig hönsmamma alltid. På gott och ont :)

Frukost sällskap

Haft en låååång natt, lill-fisen har ätit en massa, hickat, kräkts, bajsat och ätit lite till. Som längst 1.5 timme mellan måltiderna. Känner mig som en urvriden disktrasa ungefär... Men har man väl kommit upp ur sängen så går det bra. Har hunnit med en promenad, frukost och besök av farmor. Nu sitter vi och väntar på att Tilda, Angelica och Tommy ska komma hit. Papporna ska titta på fotboll, blir repriser på 4an eller film för mammorna antar jag :)



Liam satt bra i sin babysitter som vi fått av farmor medan mamma fick sig lite frukost :)


God Morgon



Kan man vara annat än världens lyckligaste när man får vakna upp bredvid den här killen varje morgon? :)

Shopping outfit



Så här snygg var jag när vi besökte MIO igår :)

Overall: H&M
Mössa: H&M
Body: Present från Tilda med familj
Byxor: Present från Tilda med familj
Strumpor: Lindex
Blöja: Pampers

Synd bara på mamma som går runt i sunkiga mjukis-byxor och för liten kofta när en annan försöker klä upp sig...


RSS 2.0