Linssoppa
Gjorde linssoppa idag till lunch. Riktigt nyttigt och riktigt billigt. (4kr/port beat that) Synd bara att sambon dissar allt med "konstig konstistens" Det blir ju liksom lite samma sak som ärtsoppa, men blir fina matlådor åt mig iaf :)
Receptet är hämtat från Tasteline och är ett av deras mest omtyckta sopprecept.
Ca 5 portioner, går utmärkt att frysa.
Tillagning
Receptet är hämtat från Tasteline och är ett av deras mest omtyckta sopprecept.
Ca 5 portioner, går utmärkt att frysa.
2 msk | olja | |
2 st | gul lök(ar) | |
3 dl | röda linser | |
1 msk | curry | |
4 st | morot/morötter | |
2 tärning(ar) | grönsaksbuljongtärning(ar) | |
1,7 l | vatten | |
salt | ||
peppar | ||
1 st | lagerblad |
Tillagning
1. Skala och strimla morötterna fint. Skala, finhacka och fräs lök och strimlade morötter tillsammans med curry i oljan.
2. Skölj linserna och tillsätt dem.
3. Häll på vatten, buljong och lagerblad, koka i ca 10 minuter eller tills linserna är mjuka.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd. Soppan räcker till lite fler än 5 portioner och går bra att frysa in.
Kommentarer
Trackback