Recept tips: Allt-i-ett-kyckling
Minimal ansträning, få ingredienser och gott :) Kräver lite förberedelse dagen innan men annars är det enkelt och bra :)
4 port
4 kycklingfiléer
1dl olivolja
6 skivade vitlöksklyftor
2 tsk chiliflakes
2 citroner, rivet skal+saft
1 tsk svartpeppar
6 potatisar
salt
bladpersilja, hackad
Blanda olivolja, vitlök, chili och citronsaft+skal i en bunke. Låt kycklingen marinera i lagen över natten.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka klyftorna i lättsaltat vatten tills de är nästan klara, ca 10 min. Låt potatisen rinna av och lägg i en ugnsform tillsammans med kycklingen. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt.
Stek i ugnen 30-40 minuter tills kycklingen är färdig. Strö över hackad bladpersilja.
Servera gärna med en kall sås efter smak, tex tzatsiki.
4 port
4 kycklingfiléer
1dl olivolja
6 skivade vitlöksklyftor
2 tsk chiliflakes
2 citroner, rivet skal+saft
1 tsk svartpeppar
6 potatisar
salt
bladpersilja, hackad
Blanda olivolja, vitlök, chili och citronsaft+skal i en bunke. Låt kycklingen marinera i lagen över natten.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka klyftorna i lättsaltat vatten tills de är nästan klara, ca 10 min. Låt potatisen rinna av och lägg i en ugnsform tillsammans med kycklingen. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt.
Stek i ugnen 30-40 minuter tills kycklingen är färdig. Strö över hackad bladpersilja.
Servera gärna med en kall sås efter smak, tex tzatsiki.
Kommentarer
Trackback