Skön söndagsmorgon

Ibland händer det. I morse somnade nämligen Liam om efter att jag matat honom vid halv sex. Vaknade sedan vid åtta av att en busig liten en försökte stoppa in sin napp i min mun. Älskade barn!

Finmiddag på g.


Pappa

Idag är det fem år sedan min pappa gick bort. För fem år sedan den här tiden var vi på väg hem från fjällen eftersom pappa blivit sämre men vi hann inte. I Kilafors kom samtalet jag bävade för. Min pappa fanns inte mer och jag skulle ha varit där men hann inte. När vi kom fram såg han så levande ut och var alldeles varm. Fönstret var öppet och ute var det tjugo grader kallt. När vi sitter där får vi en konstig känsla och det känns som att något drar förbi. Ute sjunger en talgoxe trots kylan. Sen blir det kallt, kvar finns bara ett skal. Jag tror pappa väntade på mig innan han gick vidare. Att lämna det rummet är det mest smärtsamma jag någonsin gjort. Men åren har gått och smärtan har bleknat, kvar finns bara saknaden. Nu tittar jag på min son, som för övrigt är lik sin morfar, och tycker att det är så synd att han aldrig fick träffa sin morfar. Men Liam kommer att ha en morfar ändå i Pelle och det värmer. Men idag är hjärtat extra tungt och jag vänder ett ljus. Jag saknar dig pappa!

Dagens lunch


Liams favoritmat för tillfället och idag blev det en hel burk och en halv burk fruktpuré på det. Trots all mat och att han drack vatten till så ville han iaf ha tutte också. Hur får man dom små att nöja sig med mat? Gröt går bra men efter mat ska det vara tutte och därmed basta säger lill-fisen :)

Lördagmorgon


Här hemma har vi varit uppe sen sex, lite segt eftersom Liam inte somnade förrän vid nio igår men vad är lite sömn jämfört med sin älskade son? Liam gjorde något nytt här på morgonkvisten nämligen att vända sig från rygg till mage. Stora killen!

Bärbar dator

Måste skaffa mig en sån. Allt skulle bli så mycket lättare då. I-lands problem javisst men ändå. Nu ska jag spara pengar!

Babyvakt


Nu ska vi testa om den här är bra. Skönt att ha eftersom vi har rätt stort och flera våningar. Nu ska den laddas så blir det test i morgon :)

En liten utflykt


Idag har vi varit och storhandlat. Bara det är ju en ganska stor utflykt för en liten kille :) Liam tycker att det är jättespännande att vara i affären men sommar alltid efter en kvart. Efter ica tog vi en kort promenad till rusta för att köpa våtservetter (dom har mjukt&skönt där och dom är bäst) På vägen till rusta hittade vi en bortsprungen hund. Fångade in den och visste inte riktigt vad vi skulle göra men medan vi funderade kom en husse springande, han blev rätt glad att vi tagit hand om vovven. Avslutade våran lilla tur med att köpa med lunch hem från thai-vagnen utanför willys. Mums! (Ursäkta avsaknaden av stycken men skriver från mobilen, får ångest av sådan här slakt av språket :( )

Mammalyx


En liten stund för mig själv när Liam somnat. Jag njuter av den lilla stunden innan det är dags att göra honom sällskap i sängen, samtidigt så saknar jag hans närhet. Efter fem minuter. Inte lätt att vara mamma inte :)

Weekend i Göteborg

Nu är allt bokat och klart. Det blir en weekend i Göteborg i juni, bo på hotell göra stan och liseberg. Också Green day då. Mitt och älsklingens absoluta favoritband. Kommer att bli hur kul som helst. Liam ska självklart med och för att han ska slippa gå på konsert så tar vi med oss hans farmor också :) Längtar redan!

-27

Japp så kallt var det i morse när Pappa och Liam gick upp för att titta på hockey vid sex. När mamman släpade sig upp vid halv åtta var det bara -24 grader kallt. Rena sommarvärmen...

Green Day


Bakar...


Alldeles tårögd...

Tittar på reprisen av herrarnas längd från igår, vilka killar vi har. Vilken laginsats dom gör i en individuell tävling. Jag ryser av välbehag när jag ser glädjen. Tårarna hos Per Elofsson och jag gråter jag med. Idag är jag verkligen en stolt svensk :)

Världens vackraste sover middag...


Kallt som tusan

Snöoväder här. Minus femton och snön vräker ner. Jobbigt som sjutton att skotta men har inget val eftersom Mange har gjort illa ryggen :( Har iaf bokat nästan allt nu, fixar det sista på måndag sen ska jag berätta vad vi ska iväg på. Nu ska jag titta vidare på os :)

Keeping mum

Riktigt rolig film. Rekommenderas!

Kvällsmys


Lång dag..

Ja det blir det när Lilleman tycker att man ska kliva upp fem ;) Annars har vi haft en mysig dag. Promenad med Jennie och Gizmo och sen fika hos syster och Timo. Har lite annat kul att berätta men väntar med det tills det är helt klart. Kul ska det bli iaf :)

Klump i magen...

Är vad jag har efter att ha sett Anja krascha i störtloppet. Endast ett par sekunder från mål på väg mot medalj.. Så tragiskt...

Nu var det klippt...


Hejdå långt hår :)


Härlig dag

Haft en skön dag idag. Visserligen lite tidig morgon för min del men Liam var lite nödig så då är det bara att kliva upp :) Åkte hem till Martina, Freja och Tore vid halv ett och tog en härlig långpromenad följt av supergod kladdkaka inne i värmen. Liam har förresten bara ammat fem gånger på hela dagen. Till kvällen åt han en stor portion gröt och drack lite vatten. Nu sover han sött i mitt knä medan jag väntar på att skidskyttet ska börja. Kom igen nu tjejer!

Där satt den!

Grattis Charlotte! Shit vad skönt! Underbart att se, hon är för härlig Charlotte. Bra kämpat av Anna med, lite snöpligt med en fjärde plats efter en så bra prestation..

Lunchdags hos oss..


Härlig vinterpromenad!


God morgon!

Härlig måndagmorgon här hemma. Ligger och myser i våran myshörna som jag gjort på vardagsrums golvet. Tre täcken, en filt och lite kuddar :) Natten har varit bra. Liam somnade vid åtta och åt vid halv tio, halv två, halv fem och sju. En riktigt behaglig natt :) Väntar på att Liam ska äta igen sen ska vi nog vila lite. För kallt ute nu så vi skjuter på våran promenad till efter lunch. Ha en bra dag alla goa!

Sol ute, sol inne...

..sol i hjärta, sol i sinne. Det gamla ordstävet stämmer bra :) precis hemkommen efter en promenad med mamma, carina och lilla daffie. Vädret var så underbart! Vissa moln fanns det dock även idag. Man ska aldrig ta något för givet antar jag. Ibland kan det mest oväntade hända och det behöver inte alltid vara något bra. Men efter regn kommer solsken. Sänder en extra varm tanke till någon som behöver den såhär på alla hjärtans dag. Kram!

Palmer bortskänkes

till mina vänner som bor i närheten. Två st palmer 120cm höga får inte plats här hemma längre. Den ena är lite sned men med en omplantering så :) även en tredje palm av annat utseende och 100 cm hög behöver nytt hem..

Väntar..

På att skidskyttet ska börja. Sjukt trött men är ju bara os en gång var fjärde år så man får ju passa på ;) kommer att bli riktigt spännande iaf. För övrigt så är jag världens sport nörd och mina favoriter i os förutom dom stora sporterna är curling och skicross :) nej nu håller vi tummarna för Anna-Karin och Helena!

Vissa platser är bekvämare än andra..


Morgonmys i sängen..


God natt :)


Matvrak?

den här lilla busen har precis tryckt en stor portion gröt och en massa bröstmjölk. Var ska det här sluta? :)

Tänk vad lite sömn kan göra

Uppstigning kl 6 idag tyckte Lilleman så då är det bara att hänga med ;) Var sådär läskigt mosig i huvudet och hade ont i kroppen när jag vaknade men lyckades ta mig igenom förmiddagen på något vis. Mamma/mormor var här med Alma och vi tog en liten promenad sen när det nattarbetande sambon klev upp ammade jag fort som tusan och sa: Här, nu är Lilleman din. Två timmar och två panodil senare känns det riktigt bra nu är jag bara gräsligt hungrig istället men det ska vi fixa med lite pannkaka. Får se vad som händer resten av dagen borde städa men hur kul är dammsugaren egentligen?
Ang mjölkstockningen så är tutten i fin form nu, synd att den vänstra nu börjat göra ont pga allt ammande på höger.. Suck ><



Liam 3 veckor, shit vad tiden går..


Mjölkstockning

Alltså, här har man ammat smärtfritt ( ur tutt-synpunkt ) i nästan fem månader och nu lyckas man få mjölkstockning :( blev ju ett mål mindre igår pga av mötet och det märktes på en gång för mig som ammar på ett bröst per tillfälle. Högra bröstet blev hårt och ömt direkt. Framåt kvällen blev det knöligt också så jag pumpade ur lite. Nu när jag vaknade gjorde det ont av bara helvete rent ut sagt. Liam äter på bröstet nu, hoppas att det hjälper...

Härdsmälta

Började dagen med uppstigning kl 6 (Liams val) sedan kl 10 var det dags för föräldragrupp. Drt tyckte Liam var kul med andra bebisar. Kul tyckte även mamma och pappa då det var två andra barn där som bor i samma by som oss men som vi aldrig träffat :)

På em skulle jag in till jobbet för ett snabbt möte med vår nya chef, skulle ta 20 min men tog 2 timmar. Att tänka vuxentankar och prata jobb i 2 timmar var lite mycket för min, pga sömnbrist, förtvinade hjärna. Nu är jag helt färdig, sådär slut som man kan bli efter ett 12 timmars pass på jobbet i julrushen eller en monstertenta så nu blir det ryggläge i soffan resten av dagen.

Dagens plus är att Lilleman åt hela 2dl ersättning när jag var borta! Men att dom skulle bli mättare av ersättning? Jo tjena, 1h senare när jag kom hem ville han ha bröstet och smackade i 20 minuter för att sedan somna och en timme senare vilja äta massa igen. Hungrig kille vår lilla Liam ;)

Nej soffan lockar mer än blogg idag...

ps. Melodifestivaltävling i byn i helgen. Fick inte ens handla ifred på Ica utan massa schlagershower och annat bjäfs. Hatar schlager >< ds.

Så hemsk ser jag inte ut egentligen...

känner att jag måste lägga upp en bild där jag inte ser ut som sju svåra år också. För att visa för mig själv att det finns hopp antar jag :) från i somras. Innan dubbelhaka och sömnbrist :) samma urtvättade färg på håret dock, men vågade inte färga när jag var gravid :)

Ny frisyr




 Vaddå risbuske? Jag som är så snygg! (börjar synas att jag inte sovit sen September ><)

Jag är i stort behov av en klippning (augusti förra året senast) och färg (december 2008 senast) som synes.
På onsdag har jag bokat klipptid hos favoritfrisör Sara och ska fira mig själv med att kosta på klipp, färg och slingor. Men hur?
Hittade en bild hos Em som också tänkte klippa sig och jag gillar frisyren men undrar om den är lättskött nog för mig..



Sen återstår bara ett färgval. Jag passar bra i mörkt hår men har haft det länge nu och det kanske skulle vara fint med något ljusare? Något ljust guldbrunt med slingor kanske? Blir det inte så mycket utväxt. Men kommer man inte se ännu blekare ut då (om det är möjligt) Hmm. Har till onsdag på mig att fundera :)


Hemmagjorda piroger

Älsklingen (den större) har tjatat om att vi ska göra egna prioger. "kanonbra att frysa in". Min finska farmor gjorde helt fantastiskt goda pirakka (finska piroger) med köttfärs eller risfyllning så hey vi testar!

Följde recept i vår kokbok. Älsklingen fixar fyllning och jag degen. Dra åt hel.. vilket pill att kavla deg, skära ut rutor och fan å hans moster. Fixa deg till 12 ynka piroger gjorde mig nästan gråhårig. Gorbys prioger är mkt prisvärda sett till arbetsinsats! Men smakade gott gjorde våra egna, riktigt goda. Men 1h jobb för 12 piroger känns väl sådär värt det för att vara ärlig ;)

Vi valde att fylla med:

Tacofärs

Köttfärs, lök, riven morot, köttbuljong, tomatpuré

Köttfärs, paprika, fetaost

Såhär såg dom ut innan ugnen, perfekta små fyrkanter helt i samma storlek!


Badkillen våran

Liam ÄLSKAR att bada. Han plaskar och sprattlar och vill aldrig gå upp. Nu har han blivit så stor och stark att det inte är det lättaste att hålla hans huvud ovanför ytan när han kastar och vrider sig men lika glad för det är Liam :)





Den snajsiga texten beror på att min gratis ver av PS gick ut. Paint ftw eh? :)


Chili alá Sanna

Gjorde en köttfärspytt igår som blev god. Inget direkt nyskapande recept men alltid kan det inspirera någon ;)

4-5 port

400g köttfärs
1 lök
1 burk champinjoner
1 burk majs
1 vitlöksklyfta
1 burk vita bönor
1/2 dl chilisås
1 köttbuljongtärning
svartpeppar
grillkrydda

ris

Fräs köttfärs, lök och vitlök. I med majs och champinjoner och låt fräsa med en stund. I med resten och låt småkoka 5-10 min. Servera med ris :)

Emmaljunga City Cross

Såhär efter 4+ månader med våran vagn måste jag säga att den är fantastisk. Helt underbar att ha för oss som inte bor mitt i stan. Tar sig fram överallt och är trots sin storlek lätt att packa ihop och lägga i bilen. Köpte även ett extra tillbehör som gör att man kan sätta emmaljungas first class babyskydd på vagnunderredet. Kanon när man är ute och handlar och så. Bara att lyfta över babyskyddet på vagnunderredet, slippa krångel med att ta Liam i och ur babyskydd och vagn. När vi ska vara ute längre får Liam såklart alltid ligga i vagnen men för en tur på Ica ex är det perfekt.
Så till alla er som funderar på vagn och inte behöver en som är som gjord för att kryssa mellan galgarna i köpcentrum med kan jag verkligen rekommendera City Cross. Rejäl och robust utan att bli klumpig och framförallt så åker ju Liam bra i den :) Snart är det dock dags för sittdelen då våran kille växer så det knakar :)



Mormor med vrålåket :)


Promenad i solen

-10 grader och strålande sol. Bara att dra på sig snowboardkläderna, ner med Liam i overall och vagn och bege sig ut det :) Solen var verkligen underbar idag. Länge sen sist ;)



Plötsligt händer det!

Nej ingen miljonvinst på lotto men nästan lika bra, Liam sov fyra timmar i sträck i natt!!!

Jag gör som jag vill..

När jag varit på BVC har jag talat om att det såhär efter nästan 5 månader faktiskt är lite slitigt att amma varannan timme även nattetid. Blir ju aldrig mer än 1,5h sömn i sträck. "Så fort han blir lite äldre så blir det bättre" har dom sagt på BVC sen han var fyra veckor.
Nu sist tog jag upp ämnet igen och fick rådet med gröt på kvällen etc. Frågade om pappan kanske kunde gå upp och prova ge ersättning en gång per natt. "nej det är dumt att börja med det nu" okej okej sa vi, första barnet är det ju så man gör ju som man blir tillsagd.
Men nu orkar jag seriöst inte mer, känner hur kroppen håller på att säga tack och hej. Hjärnan fungerar inte och kroppen vill liksom inte. Så i morse skickade vi upp pappan vid åtta med planen om att när Lilleman blir hungrig vid tio så var det flaska som gällde. Och guess what, det fungerade. Jag fick sova ända till 11 och dom tre timmarna var såååå underbara. Är fortfarande ruggigt trött men i natt får nog pappan ge maten vid två eller fyra så får mamman sova lite. Ska bli sååå skönt. Sen väntar 8 hemska dagar då jag måste fixa precis allt själv igen eftersom pappan har 4 fm skift följt av 4 nätter. Känner redan nu att jag inte kommer att orka men har inget val. Det är tur att man blir glad bara av att titta på Lilleman för dåligt humör i kombination med den här tröttheten hade nog inte varit kul inte...

Ikväll ska vi förresten bojkotta allt vad töntig schlager heter och hyra en film. Gillar verkligen inte schlager, hua! Räcker att man nog måste titta nästa vecka eftersom det trots allt sänds här hemifrån byn då :)




Barhäng för Lilleman


Bättring

Lovar bättring med bloggandet. Har samlat på mig massor med bilder som jag tänkte lägga ut men inte haft tid eller ork nu när Mange jobbat. Har liksom uppnått en ny dimension av trötthet. Visste inte att man kunde vara såhär trött. Skulle in och köpa blöjor på ica idag. När jag kommer ut efter tio minuter har jag ingen aning om var jag ställt bilen... Till morgonen ska Mange gå upp med Lilleman och pröva att ge honom lite gröt eller ersättning när han blir hungrig så kanske mamman kan skrapa ihop tre fyra timmars sömn i sträck. Den som lever får se :)

Kvällsgröt för Lilleman

Anledningen att vi skyndar på med smakportionerna är att vår BVC-tant tycker att vi ska ge Lilleman gröt på kvällen för att han kanske ska kunna sova lite längre. Sagt och gjort, lite mat varje dag. Ger ju bara 1-2 tsk ungefär men ändå :) Trots majsen till lunch fick Liam smaka lite gröt på kvällen. Var nog favoriten hittills faktiskt. Jag har ju smakat all mat själv och har väl inte direkt tyckt att det har varit någon höjdare men den här gröten tyckte till och med mamman var fullt ätbar ;)


Renskav alá Sanna

Snabbt, gott och relativt nyttigt :)

3 port

1 pkt renskav
1 gul lök
1 stor burk champinjoner
1 burk cremé fraiche
1/2 dl vatten
1-2 msk japansk soya
ca 3 msk lingonsylt

ris

Bryn skaven och i med löken tills den blivit genomskinlig. I med resten av ingredienserna och låt småkoka 5-10 min. Servera med ris.
Gott!


Mmmmm Majs!

Liam fick smaka majspuré till lunch idag. Godast hittills :) Om jag bara orkat hade jag lagt upp bild men det kommer. Varit sjukt trött de senaste dagarna, riktigt jobbiga nätter har det varit.
Men ny natt nya tag!

Trött men lycklig

Överlevde natten om än knappt. Släpade mig från toa vid halv tre samtidigt ville Lilleman ha mat. Och bajsa... Fyra blöjor i natt, min tappra sambo bytte två. Fem amningar och pigg Lilleman redan halv åtta. Behöver jag säga att jag är lite trött idag. När Lilleman sov middag vid tolv hade jag dessutom hästar att ta hand om men det är en annan historia. Det är tur att Liam charmar brallorna av en oavsett tid på dygnet. Hur trött och nära tårarna man än är så kan man inte annat än le åt det lilla underverket. Mamma älskar dig så!

Varför just nu?

Liam sover sött sen strax efter tio. Jag ligger och kallsvettas på toa golvet med världens magknip. Gud vad jag hatar min mage. Var länge sen det var såhär nu och jag har inte saknat det. Bara att hålla ut... En timme till så kanske det gått över. Jag vill inte...

Morot

Liam har fått äta lite morotspuré idag. Gillade det bättre än banan faktiskt. Är ju lite mer lättsvald konsistens plus att det var varm mat. Så nu blir det morot några dagar till innan vi testar nästa smak :)

Annars har jag varit ruggigt effektiv idag. Storhandlat, tvättat 2 maskiner, städat köket, lagat friskgratäng, lekt med Lilleman och tom spelat lite wow när Liam tog en powernap. Bra dag idag, men nu blir det nog soffläge resten av dagen :P

På tal om att storhandla, har nu sänkt matkostnaden med 700kr/mån sen vi började planera och veckohandla. Mer ska det bli! Sen spar vi ju faktiskt pengar på att åka till stan 1 gång/vecka istället för 4-5 med :)

Stora killen



Han har blivit så duktig på att ligga på mage nu lillfisen, mamma är så stolt!


4-månaders besök på bvc

Nu har vi kommit hem från Bvc. Allt var bra och Lilleman följer sin vikt och längdkurva. Bvctanten tyckte det var anmärkningsvärt att han fortfarande gick upp så fint i vikt fast jag bara ammar. På lite större barn brukar man se en dip på kurvan den här tiden som signal på att dom behöver mer än bara bröstet men inte Lilleman inte. Pratade lite om hans sov och matvanor, för att kanske få sova lite längre så ska vi pröva att ge gröt på kvällen. Så i morgon ska jag köpa bebis-gröt. Kan inte låta bli att vara sådär barnsligt mamma stolt över att min lilla kille ska äta gröt. Haha :) jo förresten. Lilleman väger 8200g och är 67,5cm lång. Stora killen!

På väg till Bvc


RSS 2.0