Hemmagjorda piroger

Älsklingen (den större) har tjatat om att vi ska göra egna prioger. "kanonbra att frysa in". Min finska farmor gjorde helt fantastiskt goda pirakka (finska piroger) med köttfärs eller risfyllning så hey vi testar!

Följde recept i vår kokbok. Älsklingen fixar fyllning och jag degen. Dra åt hel.. vilket pill att kavla deg, skära ut rutor och fan å hans moster. Fixa deg till 12 ynka piroger gjorde mig nästan gråhårig. Gorbys prioger är mkt prisvärda sett till arbetsinsats! Men smakade gott gjorde våra egna, riktigt goda. Men 1h jobb för 12 piroger känns väl sådär värt det för att vara ärlig ;)

Vi valde att fylla med:

Tacofärs

Köttfärs, lök, riven morot, köttbuljong, tomatpuré

Köttfärs, paprika, fetaost

Såhär såg dom ut innan ugnen, perfekta små fyrkanter helt i samma storlek!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0