Oväntat besök på Star Street

Precis läst ut Marian Keyes nyaste bok och den var, som vanligt när det gäller Keyes böcker, helt fantastiskt bra. Den är inte på något sätt lik någon av hennes andra böcker när det gäller story eller personer, men från första sidan är man fast. En annorlunda, varm, mysig, spännande och lite sorglig berättelse. Gillar man Marian Keyes eller tjejböcker i allmänhet ska man absolut läsa den. Jag låg uppe till halv fyra igår natt för att jag helt enkelt inte kunde lägga den ifrån mig.
Nästa bok på tur nu är Mons Kallentofts Vårlik. Bok fyra i serien om polisen Malin Fors. Sträckläste de tre tidigare böckerna så hoppas att den här är lika bra :)


Liam och Gizmo


Underbar dag i Furuvik

Strålande väder idag så då passade vi på att ta en heldag i Furuviksparken. När vi fyllde år så fick vi nämligen i present av Manges lillebror att han bjöd oss på en heldag och vilken heldag det blev :)

Vid 10.30 åkte vi hemifrån, förutom vi tre och Martin så följde även tre pappalediga pappor med barn med. Ett riktigt gäng blev vi :) Vi började med att ta en sväng genom djurparksdelen. Liam gillade verkligen att få gå in på fäbodvallen och klappa getterna, lycklig kille då :)
Efter promenerande bland djuren passade vi på att äta lunch och åka lite karuseller, Liam och Mange åkte en bilkarusell, skitkul tyckte lillfis. Efter karusellåkande åkte två av papporna hem medan vi som var kvar gick till badet. Liam och Tilda somnade precis samtídigt på vägen dit, så medan de stora grabbarna roade sig med vattenrutchkanorna låg jag och stekte lite medan jag passade barnen.
Bada i poolen var en riktig hit tyckte både Liam och Tilda och hade nog suttit kvar fortfarande om dom fått bestämma själva ;) Men det blåste lite idag och var inte supervarmt så det fick räcka med en halvtimme.
Innan vi åkte hem passade vi på att ta en till sväng genom djurparken eftersom det var så mycket folk tidigare och den här gången fick vi se både apor och ormar på riktigt nära håll. Dagen har varit helt underbar men det känns i kroppen vill jag lova. Ikväll blir det tidig kväller för oss vuxna, Liam däckade vid 19 redan :)
Lägger upp fler bilder när jag fått över dom vi tog med systemkameran.



Trötta hjältar sover middag :)


Varken upp eller ner

Ny vecka idag = vägning på morgonen. Nu hade det inte hänt något alls, men rätt glad att det inte hade gått uppåt efter midsommarhelgens frosserier så ingen oro där. Nu är det ny vecka och nya tag. Tills nästa måndag ska vågen visa under 70 kg. Det har jag gett mig sjutton på och att få se en 6a först på vågen igen vore en underbar känsla, det var ju inte igår direkt ;)


Nytillskott i Stallet

På morgonen den 24e juni kom Do Rhinas efterlägtade föl. Vilken gobit hon är lilla Rosie! Allt gick bra och mamma och dotter mår prima :)



High Romance
e: High Cruiser u: Do Rhina ue: Don Romantic
äg och uppf: Helene Östlund


Ma-ma

I förrgår hände det så äntligen. Liam sa mamma! Mammas skrutt!
Tror det är flera tänder på g här hemma också. Liam dregglar en mucho, gnäller, snorar, sover dåligt och bajsar massa. Är det inte tänder så är han förkyld, men ingen feber iaf, lillplutten min.



Läskig vattendimma på universeum :)


Nytt jobb!

Ja här händer det grejer. Tänk att jag i 9 månader haft ångest för att gå tillbaka till mitt jobb alldeles i onödan. I förra veckan fick jag nämligen veta att jag har fått ett nytt jobb på If som försäkringsförmedlare. Rena drömjobbet för mig faktiskt! Är så sjukt lycklig nu. Var på introduktionslunch idag och fick träffa mina nya arbetskamrater,ett härligt gäng! Den 9e augusti kör vi sen igång med utbildning i 3 veckor och efter det är det meningen att jag ska vara expret på allt som har med försäkringar att göra, hehe ;)
Nu kan jag ju inte avslöja allt om mina nya arbetsvillkor men några av alla saker som kommer att bli Så mycket bättre med nya jobbet är:

* Arbetsuppgifterna
* Arbetstiderna
* Lönen
* Allt annat

Kommer dock att sakna mina gamla arbetskamrater, men vi träffas ju ändå :) Nu ska jag verkligen njuta av den här lediga sommaren och istället för ångest över att gå tillbaka till mitt gamla jobb kunna se fram emot en spännande höst på mitt nya jobb. Känns som att allt har fallit på plats nu, underbar familj, underbart hus och ett roligt jobb. Livet är underbart!

Reashopping deluxe!

Igår fick vi ett infall och åkte till IKEA på eftermiddagen. Jättekul tyckte Liam som älskar att titta på allt folk :) Vi köpte en grind till källartrappen, låsbart medicinskåp, hörnskydd till bordshörn etc. och en massa galgar. Den stora behållningen var dock allt jag köpte på Hööks hästsport. Dom reade ut allt som fanns kvar av 2009/2010 års sortiment för att göra plats för nyheter. Det var inte lite rea heller utan 50% på allt. Jag som hade åkt dit för att köpa myggmedel kom hem med en hel del annat...

Tjockt vintertäcke: 349:-
Ylletäcke: 69:-
Ridbyxor: 200:-
Ridbyxor: 250:-
Vår/sommarjacka: 200:-
Myggmedel: 200:-

Hade presentkort på 500:- så måste säga att det blev mycket för pengarna :)

Golden får förresten nya skor idag efter att ha varit utan i en månad så i morgon börjar jag rida ordentligt igen. Kommer att vara tråkig och skiva allt vi gör i bloggen men det är för min egen skull, för att hålla koll och för att hålla motivationen uppe. Att sätta igång en häst som vilat i 4 månader är nämligen inte skitkul till en början. Helst av allt vill man ju sätta sig upp och trimma på en gång men det är många veckor bort innan man kan göra det...

Det går fortsatt nedåt!

Var riktigt nervös för att väga mig idag. Har varit mycket onyttigheter den gångna veckan.. Grillfester, chips, läsk, tårtor, bullar och glass. Ingen nyttig gåneriviktmat direkt. Men gå ner i vikt det gjorde jag! Inte så mycket, men vågen stannade på 71,3 i morse. Nu blir det nya tag i veckan. På fredag ska jag frossa men tills dess byter jag ut chipsen mot melon. 100g chips innehåller förresten lika mycket kalorier som 1,6kg melon. Och melon är ju riktigt gott så why not? :)



Jag håller kurvan!


Inte lätt att vara liten...

Igår slog Liam huvudet tre gånger. Ramlade bakåt, framåt och åt sidan... Stackars liten! Tredje gången var han så ledsen att mamma fick muta med lite tutte, men då blev allt bra igen (såklart)
Annars har vi haft några mysiga dagar med Tilda och pappa Tommy (som är pappaledig) Liam gillar verkligen tjejsällskap, även om han verkar rätt avis på Tilda som kan ta sig fram så mycket bättre. Hon går ju tom några steg nu, stora tjejen! Kvällen igår avslutades med mat på andra sidan staketet, så skönt att det är bra räckvidd på babyvakten :)



Mammas vackraste!


Ingen bra bantardag...

Idag på menyn:

Flingor med mjölk
Ägg och kaviar
Juice

Matjessill med färskpotatis

1/2 pizza och cola

Cola

Cola och kärleksmums

Ägg och Kaviar
Rutbröd med leverpastej

Hua! Hjälper inte ens att jag promenerat en timme idag. Varför skulle jag dricka så mycket cola för *ångest*



Citronpasta med avokado, rökt lax och räkor

Det här receptet var med i nyaste Mama, hur gott? :)

4 port

4 port Tagliatelle
4msk olivolja (kallpressad)
1 citron, rivet skal + 2msk citronsaft
2msk sweet chili sås
1dl riven prästost

300g kallrökt lax i strimlor
300g skalade räkor
2 avokador i bitar
svartpeppar
hyvlad prästost

Koka pastan al dente. Blanda olivolja, citronskal, citronsaft och sweet chili.
Häll av pastavattnet och blanda pastan med citronsåsen , riven prästost, salt och peppar.
Häll upp pastan i en stor skål och toppa med lax, räkor och avokado. Avsluta med lite svartpeppar
och hyvlad prästost. Ät direkt och njut!

-1,3kg!

Första veckan avklarad. -1,3kg!!! Trots att jag ätit godsaker och druckit cola. Det är ju totalen som räknas som tur är :) Det är det som är så bra med vitklubb, du behöver inte utesluta något du gillar som tex GI eller LCHF, du kan äta av allt bara du inte äter fler kalorier än vad du gör av med på en dag. Skitsmart :) Sen måste man ju såklart tänka på varifrån kalorierna kommer, men jag är vuxen nog att äta vettig mat så det är ingen fara. Och att kunna unna sig ett glas cola och 30g chips till fotbollen på kvällen är guld värt för mig. NU siktar jag på under 70kg till nästa vecka!


hihi :)


Hur ska det här gå?

Invägning efter vecka 1 i morgon bitti. Och här sitter jag med chips och läsk... Men det är ju fotbolls VM... Och jag har "sparat" kalorier under dagen... Aja, får se. Har hållt mig ganska bra inom kaloriramarna iaf så hoppas på att ha gått ner ett kilo. Men som sagt, den som lever får se :)

Haft en bra dag idag. Jag och Liam har varit i Valbo med mormor. Tittade efter sandaler åt Liam men alla är ju så satans dyra. Jag har ärligt talat inte lust att betala 300kr för ett par sandaler när han inte ens kan gå... Visst har jag råd men det skulle kännas så korkat när det är för syns skull.
En mindre trevlig överraskning väntade när vi skulle hem. Någon eller något har repat hela ena sidan på våran bil :S SÅ pass djupt att det behöver lackas om om det inte ska rosta. Skitkul. Ser ut som att någon (kort person) gjort det med en nyckel el dyl. då det borde ha varit ett rakt streck om det vart en bil eller kundvagn? Hur som. TACK FÖR DEN EXTRA UTGIFTEN DITT JÄ*** PUCKO? TROR DU INTE ATT VI SMÅBARNSFÖRÄLDRAR HAR DET KNAPERT NOG ÄNDÅ? Om det nu är ett barn som gjort det, varför tar man inte som förälder sitt ansvar och lämnar lapp och telefonnummer? Suck...

Hoppas på en fantastisk dag i morgon, första dagen på mitt nya liv kanske? :)

Att bara kunna krypa bakåt har sina nackdelar...


Loppisfynd

Var på min första loppis idag i Göransson arena och oj vilka fynd man kan göra! Fanns hur mycket kul som helst bl.a. en massa barnkläder i fint skick och leksaker i mängder. Jag siktade dock in mig på böcker idag. 13 st blev det totalt, 11 till Liam och två till mig. Hade nog kommit hem med det tredubbla om jag haft mer tid. 90kr har jag spenderat idag iaf, snacka om mycket för pengarna :) Guldklimparna är Micke och Molle samt Farmor Ankas jul, två böcker som mamma och pappa fått läsa till förbannelse för mig ;) Utöver böckerna på bilden så köpte jag ett gäng pekböcker till Liam.


Badpremiär i poolen

Underbart väder igår. Besök av Martina, Freja och Tore. Premiärdopp i Liams pool, han älskade det! Tog mig ett dopp jag också, rätt skönt faktiskt :) Avslutade kvällen med spontan grillfest och TP. Vann självklart på TP ;)


1813 kcal

Japp. Råkade bli lite mycket mat igår, eller egentligen inte men det slank ner en Ben och Jerry Peanutbutter and cookiedough på golfen. En sån glass är 380 kcal!!!! Det är betydligt mer än tex en kycklingsallad och bröd.. Men god var den ;) Nu motionerade jag ju bort 200kcal på golfbanan igår så summa summarum blev det 1596 kcal. En ganska bra start. För att gå ner mina 10kg på 15 veckor ska jag inte äta mer än 1300 kcal per dag men så länge jag ammar har jag själv plussat på 200 så håller mig på max 1500 per dag nu. Det kommer dock vara tillräckligt lite för att gå ner i vikt. Jag har nämligen ätit över 2000 per dag tidigare så ;)

Igår åt jag:

Flingor med mjölk  159kcal
Ett glas Juice 90kcal
Ett ägg med kaviar 115kcal

Falukorv och rotmos med senapssås  557 kcal

1 banan  106 kcal
1 Ben och Jerry glass  380 kcal

Kelda skaldjurssoppa + kräftstjärtar 277
1 mini baguette  130 kcal.

Det som är bra med det här är att man får koll på vad som är bra att äta och mindre bra :)


Kaloribomb!
 


Barnmat: Torsk med potatis och ärtor

Kanongott tyckte Lillfis och betydligt billigare än att köpa burkmat ( ca 7kr/port )

6 barnportioner á 200g

700g potatis
400g torsk (eller annat "fiskblock")
150g frusna ärtor
1-2 tsk pressad citron
2msk hackad dill
2msk rapsolja
1-1,5dl kokspad

Koka potatisen mjuk, lägg i fisk, ärtor och dill, koka 10 min till.
Mixa tillsammans med olja, citron och kokspad till önskad konsistens.

Smaskens tycker Liam :)

Såhär vill jag se ut igen..



Första dagen i Thailand, Januari 2008. 63 kg.
Känns som att det är låång väg dit, men det ska gå!


Mitt nya liv..

Börjar idag!
Nu har jag mått dåligt över min kropp tillräckligt länge och ska för första gången i mitt 29-åriga liv aktivt gå ner i vikt. Jag har gått med i viktklubb på aftonbladet och har satt ett mål på -10kg på 15 veckor. Jag har bestämt mig nu och tänker fixa det här. Jag är medveten om att jag fortfarande ammar så i början tänker jag sikta på att minska 0,5kg/vecka så länge jag ammar. Min vikt idag är 73kg och målet är att väga max 65. Om någon tycker att jag inte väger för mkt idag så nej det kanske jag inte gör, men jag har alltid varit väldigt smal och trivs så. Innan jag blev gravid vägde jag strax över 60kg och det är dit jag vill. Det kommer att behövas mycket karaktär nu. Jag har ALDRIG kunnat hålla mig borta från chips, läsk och annat smaskigt. Som tur är har jag en sambo som stöttar mig (och själv håller på att gå ner i vikt) så nu jäklar!
För att hjälpa mig själv tänker jag skriva rapporter här i bloggen och lägger även ut en bild på min sladdriga kropp. Att göra det här på bloggen hjälper mig att få lite extra karaktär och vilja. Önska mig lycka till!




Tack för i lördags Billie Joe!

Hemma igen. Konserten med Green Day var fantastisk!! Liam tyckte dock inte att det var någon hit att somna med någon annan än mamma så Mange fick springa tillbaka till hotellet två gånger. Den sista stannade han kvar med ledsen fis så han missade andra halvan av konserten. Lite plåster på såren att han såg dom i Globen i oktober iaf :)

Annars har vi haft en kanonhelg i härliga Göteborg. Resan ner gick super, stannade i Fagersta för mellis och blöjbyte samt i Götene för lunch. Däremellan var Liam så nöjd så. Vilken kille! :) Jag körde sista 15 milen och hittade direkt till hotellet utan missöden och gps. Nu är det ju kanske inte så svårt att hitta till Gothia Towers men att som lantis köra bland spårvagnar och elände är inte så lätt. Hallå vi har EN enkelriktad gata i Sandviken :P När vi packat upp gick vi över gatan till Universeum, gissa om Liam tyckte de stora akvariumen var roliga :) Kvällen avslutades med middag på en turkisk restaurang i närheten av hotellet, Taras, jättegod mat, humana priser, trevlig presonal och kanonmysig uteservering. Det slank ner en päroncider i värmen, gissa om den smakade bra ;)
Lördagen började vi med promenad till Feskekörka, där köpte vi en låda färska räkor och en vitlöksrökt makrill som vi avnjöt i solen utanför, underbart! Sedan tog vi en promenad i Haga där vi shoppade lite fina kläder till Lilleman. Vi kikade i några butiker på stan med innan vi åkte tillbaka till hotellet för Lillemans lunch. När Liam fått lunch var det dags för Liseberg, lyckades tom få med svärmor i Balder :D Kvällen spenderade vi på Ullevi och njöt av en fantastisk konsert.
I söndags åkte vi hem efter att ha avnjutit den enorma frukostbuffén en sista gång. Vi besökte Dormys på vägen och Mange köpte ett par vita golfbyxor som han tjatat om länge. Jag lyckades såklart att glömma min väska på toaletten där vilket jag inte upptäckte förrän vi åkt i 10 minuter, bara att vända det men som tur var så hängde den fint kvar där jag lämnat den. Hemresan gick bra tills vi kom till Fagersta då Liam blev tokledsen. Stannade och försökte amma men han hade inte ro att äta, några minuter senare smällde han dock i sig nästan 2dl kall ersättning och sen var han nöjd. Vi kom inte hem förrän vid 21 dock och Liam somnade inte förrän strax före 22. I morse sov han ända till 8 innan han och pappan gick upp. Själv tog jag sovmorgon till halv tolv. Underbart!

 


Göteborg och Green Day

Nu bär det av för en weekend i Göteborg. Liseberg, Universeum, stan och Green Day!!
Ses på söndag :)

Sommar!

Äntligen kom sommarvärmen! Idag har vi haft en kanonmysig dag i Högbo med lunch, golf, lekpark och glass. På vägen hem köpte vi lite öl till pappan och alkoholfritt vin till mamman och avslutade dagen med grillning, kubb och Yatzy. Känns som semester!

Måste dela med mig av världens godaste marinad till kyckling och fläskkött. Funkar kanon som glaze också :)

1/2 dl sweet chilisås
1/4 dl rapsolja
1 msk tigersås
1msk soya
grillkrydda

Suuuupergott!

RSS 2.0