Sjukstuga

Krassligt här hemma så blir ingen vidare blogguppdatering. Mer soffmys med stor och liten fis samt Mc Dreamy och company. Återkommer när Grey's boxen är slut och jag mår bättre :)

Infektion

Var upp på Hälsocentralen idag eftersom det inte blev bättre med bröstet. Fick träffa en jättetrevlig läkare som verkade veta mer om amning än tanterna på BVC... Hursom så visade det sig vara en infektion i bröstet, hade hoppats på en inflammation ist då det brukar räcka med ipren, värme och massage men nu blev det en penicillinkur :( Om det inte blivit bättre om ett par dagar måste jag komma tillbaka för då lär dom gå in med en nål och tömma bölden som blivit (oj vad jag ser fram emot att eventuellt få en nål i bröstet...)
Symptomen på en infektion är iaf:

Rodnad över det ömma området
 - check, alldeles knallröd

Värme
 - check

En eller flera hårda knölar i bröstet
 - check, en stor är det, större än en golfboll och gör ont av bara hel****

Huvudvärk
- check

Ömhet i kropp och leder
 - check

Feber
 - check

Frossa
 - check

Så eftersom jag uppenbarligen mår prima så ska jag gå och lägga mig nu och hoppas att penicillinet hjälper...

Ironi

Igår gav vi Liam välling för första gången. Han fick 150ml vid nattning sen gav jag bröstet för jag hade så himla mkt mjölk. Han blev mättare och sov 19,30-02 i natt sen åt han vid 5 också upp vid 6. Jättekul visst men jag har aldrig sovit sämre. Så sjukt ont i brösten och nu har jag feber också. Så typiskt... Ätit Ipren nu iaf och bäddat ner mig på soffan. Vet inte riktigt hur jag ska bete mig då för enda sättet att bli av med stockingingen är att amma en massa och ammar jag får jag ännu mer mjölk i mina stackars överfulla bröst. Suck. Att det aldrig kan vara lätt...

Liams första skor



Ett par Nike i strl 19,5 bidde det :)



Mina skor!


Katter...



...kan man hitta på de mest oväntade ställen.


Rosa Detaljer



Jag är ju egentligen inget fan av en massa rosa prylar men nu har
det råkat bli såhär i köket och jag tycker faktiskt att det är ganska sött :)
Porslinshållaren för diskmedel och borste fick vi av syster och Timo i
julklapp, från Cult Design. Nu fattas bara nytt kakel och ny diskbänk, sen så!


Maxi Cosi Mobi

Idag när vi ändå var i Gävle passade vi på att titta på bilstolar på Babyproffsen. Vi hade bestämt oss för en Acta Graco Cosmic Comfort som vi fått rekommenderad men väl i butiken blev det andra planer. Gillade Actan men eftersom Liam kommer att behöva byta från sitt babyskydd mkt tidigare än vad barn normalt gör så blev det att vi tittade på de stolar som är gjorda för att enbart ha bakåtvända. Vi kommer då att behöva köpa en ny stol om ca 3 år men å andra sidan kommer han att åka mkt bättre nu när han är mindre. Det fanns två stolar dom rekommenderade, båda hade riktigt bra ligglägen men bara en kan justeras och lutas medan barnet sitter i den så vi föll för den. Den var även väldigt skålad med bra sidoskydd och gott om benplats. Passar också jättebra i bilen vilket knappast är ett minus och skulle vi vilja ha den i mmitten bak går även det kanonbra. Till skillnad mot många andra stolar kunde vi ha den bak ända till 25 kg medan gränsen hos de flesta andra var 18kg.
 Fanns ingen stol hemma nu men det skulle komma hem om ett par veckor så vi tingade en av dom. Googlade lite nu när jag kom hem och dom som har en Maxi Cosi verkar jätte nöjda och sen har den ju såklart högt betyg i alla tester och är säkrast möjliga men det är faktiskt alla stolar som säljs på tex babyproffsen och barnens hus.. Hur som 3000kr fattigare kommer vi att bli (alla stolar som passar Liam kostade 3000kr märkte vi ><) men Liam kommer att åka bekvämt :)


Vårkläder till Lilleman

Idag hade jag ett ärende in till Gävle så då passade vi på att åka in allihopa. Medan jag gjorde mitt tog Mange och Liam en promenad på stan, Liam med stoooora ögon i sin sittvagn :) När jag var klar hade Liam somnat så vi kollade i några affärer innan vi gick för att äta lunch. Efter mycket om och men lyckades vi hitta en någolunda avskilt hörn av foodcourten på nian där det kändes ok att amma. Jag är inte jättekinkig med amning när vi är ute men det är himla mkt folk i rörelse vilket är störande både för mig och Liam plus att alla inte uppskattar att man ammar i närheten av där dom äter. Men det gick ju bra tillslut :) Liam passade på att göra ett rejält lass i blajen när han ätit så då fick pappan äran att byta blöja medan jag åt min biff med grönsaker från kinesen :)
När vi alla tre var nöjda så var det dags för klädletning åt Liam. Vi hade spanat in jättefina vindtäta fleecejackor på Polarn  (eller Pyset och Pyren som Mange sa ;) ) Men alltså, 500kr för nåt som Liam kan ha i max 2 månader innan han växer ur det känns lite njaaa. Vi kollade vidare och gjorde tillslut en massa fina fynd...

Vindtät fleecejacka
Rutig "anorak"
Fodrade byxor
2 snygga rutiga "dreggeldukar"
AC/DC T-shirt
Star Wars T-shirt
Set med mysisar och T-shirt
Sen blev det en grej från PoP också, en mössa! ;)

På vägen hem kom vi på att vi kanske skulle köpt ett par skor också, kan ju bli kallt att gå barfota i April kanske ;)


Sittvagnspremiär!

Igår åkte sittdelen på vagnen på för första gången och vi tog en liten promenad. Liam gillade det skarpt, han såg mamma och pappa bättre plus att han nu kan se lite av omgivningen. Att det är fullt liggläge på sittdelen gör att han sover precis lika bra och åkpåse gör att det blir lika varmt. Så numer kör vi sittvagn med stora lillkillen!


Pellefant



Liam tycker om att brottas med sin Pellefant som också är en speldosa,
när man sätter igång musiken är det en liten kille som blir överlycklig!


Sjukt..

Magsjuka här. Lagom kul. Ja som spenderade en timme på fm med att göra jätte god chili con carne och allt.. Men som det är nu blir det coca cola dieten. Hoppas Liam slipper bli smittad och att jag ätit något olämpligt, han kräks mkt nog som det är ändå.

Bläääää!

Dumplings

Testar något nytt till kvällen idag. Sprang förbi dom här på Ica och tänkte det skulle kunna vara gott. Var faktiskt goda :) Tips dock att ta en vanlig stekpanna ist för wok vid tillagningen då det var ganska många och dom som låg lite uppepå de andra i pannan blev lite mjuka. Tyckte också att det var godare med japansk soya att doppa i istället för dipsåsen som följde med. 35kr fick jag böta för paketet. Lagom till 1 person om man äter bara dumplings men det är ju inte riktigt så dom ska ätas :P Kanon som förrätt eller tillbehör till annan mat.


Som folk..

Hemkommen från att ha plockat ögonbrynen samt färgat dom + fransar. Nu ser man ju nästan ut som folk helt osminkad :) Var jätteskönt att få bli lite ompysslad och nu ser jag ännu mer fram emot fredag då jag ska få en 1 timmes anisktsbehandling + rygg och nackmassage. Åhh vad skönt det ska bli!

                                         Fast borstat håret har jag ju inte gjort idag men men ;)


Ska man?

Ska man ta sig i kragen och göra som Denise kanske?  Jag har inte alltför stora förhoppningar men jag kanske skulle kunna överträffa mig själv för en gångs skull... 1 månad utan cola och godsaker ska det vara så svårt det? (ehhh ja!) Största svårigheten för mig är nog att jag sover så fruktansvärt lite. Cola är inte bara min sockerkälla utan även min koffeinkick... Hmm ska fundera på saken.

Idag ska iaf karln jobba em och innan dess ska jag hinna med att handla, kika in en sväng på Lindex samt fixa ögonbrynen på Belissima, finally! Nu kanske man kan ha kort på sig själv i bloggen snart också ^^ Fick presentkort på 1h ansiktsbehandling, rygg och nackmassage samt nopp och färg av bryn och fransar i julklapp av mamma <3. Tar bryn och fransar idag och på fredag blir det resten. Shit vad skönt det ska bli! Kanske läge att göra insidan glad också då när man ändå är i farten och snyggar till fasaden ;)



Ska bli sååå skönt! Idag blir det iof mest smärta men kortvaraig iaf ;)


Ny favoritmat?



Gick då i med en väldans fart iaf :)
Har hört att även bebisar som är kinkiga med
maten gillar den här, så ett tips till er där ute som
inte har en lika matglad bebis som vi har :)


Utflykt

Igår var jag och Liam på en liten utflykt. Vi åkte hem till mamma och hämtade henne och Alma sen blev det en sväng till morfar och sedan Ica Maxi. Helt underbart väder igår, 10 grader varmt. Underbart, men vad tusan ska man klä på Liam då? Blev tillslut mössa, halsduk och fleecejacka. Inga extra byxor eller vantar. Raggsockor på fossingarna och en filt över babyskyddet.
Måste verkligen köpa lite vårkläder till lilleman. Får ta det på torsdag när vi ändå ska till Gävle och titta på en ny bilstol. Babyskyddet börjar bli trångt åt våran stora lilla kille :( Det som är viktigt med nya stolen förutom att den är säker är att den går att luta så han sover bra i den. Han är ju fortf bara 6 månader. Lutar åt en Acta Graco Cosmic Comfort tror jag det var. Iaf en sån som vi fått rekommenderad av Katja och Erik. Efetrsom man inget vet är det ju bäst att gå på vänners rekommendationer, dom i affären vill ju alltid sälja det dom tjänar mest pengar på och det behöver ju inte alltid betyda den som är bäst för oss.
Lördagkvällen avslutades iaf med Hängmörad rostbiff och hemgjord klyftpotatis med persilja och vitlök. Gott gott! Till efterrätt chokladmousse med hallon (inte Euroshoppers :P). Nu ska jag försöka få Liam att sova lite middag, 4 ville han upp i morse men lyckades snooza i omgångar till 6 iaf... Zzzz



Liam med sin mormor


Våra djur



Golden, Svensk Ridponny född 1992
Berit, Påfågelciklid 30cm stor och 2 år
Casper och Spooky, älskade busmissar födda juni 2006


Kanske, kanske?

Idag tog jag tag i en del av mitt liv som gett mig många sömnlösa timmar på sistone och det kan blir något riktigt, riktigt bra av det här... Bara att hålla tummarna nu, hoppas hoppas...
Borde veta mer om någon vecka, kanske berättar då.

Undrar om pappa gav mig en spark i baken och mod att lyfta telefonluren idag. Tror det. Tack pappa!

Fiskpremiär!



Gott tyckte Liam :)


Godel

Till oroliga mammor som läser bloggen. Vi fixar elräkningen. Ringde till godel och det var nemas problemas att dela upp den. Nu går vi ju in i en period med väldigt låg elförbrukning så summa summarum blir det inga stora summor varje månad. Gick också över från förskottsbetalning till efterskottsbetalning vilket innebär att det blir två månader utan elräkning nu efersom vi redan betalat för mars och inte betalar aprils förbrukning förrän i maj så blir det extra utrymme att betala av på monsterräkningen. Tack tack till Godel, ni gör verkligen skäl för namnet :)

ps. Försäkringskassan kan dra åt hel... saknar fortf pengar från Januari pga att dom gjort fel. Bra jobbat! ds.

Amningscravings

Gravidcravings i all ära men det är inget emot amningscravings! Blev så sugen på choklad idag och suget blev bara värre och värre så i reklampausen av Halv åtta hos mig blev det en tur till pizzerian för att köpa en chokladkaka. Väl investerade 30kr men såhär i efterhand så var det lite onödigt. Jag har verkligen noll karaktär :(


Föräldragrupp

Idag var vi på föräldragrupp. Temat för dagen var språkutveckling. Sas väl egentligen inte något vi inte redan visste men det är alltid trevligt att träffa andra föräldrar och framförallt andra barn tycker Liam :) Kul också att det alltid är minst ett par pappor med och inte bara mammor. Till nästa gång ska vi ta med Liams lunch så vi slipper skynda oss hem, alltid trevligt att stanna och prata lite :)
Liam blev himlans trött av dagens bravader och somnade för natten redan klockan 6, utan kvällsgröt och allt, blir väl uppstigning vid 4 istället för 5 då antar jag..
Nu är det lyxfällan här hemma sen blir det definitivt sängen!

Humör-dödare

Idag var livet på topp. Sovmorgon, promenad i solen och en härlig ridtur. Sen öppnade jag posten och möts av det här...



Tolvtusen fyrahundra spänn i elräkning!!! Suck. Dom har gjort en avläsning och det här var den extra förbrukningen för dec-feb. Jag visste ju att det skulle vara mycket men hade inte kalkylerat med att elpriset visst var det dubbla jmf med förra vintern så istället för överkomliga 6000 kr blev det dubbelt upp. Suck. Bara att ringa och be om att få dela upp betalningen då...

Fetaostsås


Liam gillar att läsa tidningen...


Jag ammar!

Världens bästa ursäkt för intag av diverse onyttigheter som hembakta Choc-Chip cookies. Blir alldeles för mkt onyttigheter nu men jag är så sjukt hungrig precis hela tiden så kan inte motstå frestelsen tyvärr :(
När jag slutar amma däremot, då jäv***. Blir det lördgasgodis och inge godis i veckorna. Det plus långa promenader och rida på Golden borde räcka för att gå ner dom här sista 6 kilona som envist hänger kvar. Men har iaf gått ner från 90kg till 71, 6 more to go then I'm happy!

Vinter 2010


Nattning

Kör på med att försöka få någon sorts rutin på kvällen. Idag blev det gröt vid 19 sen var vi uppe ett tag och väntade på att alla rapar skulle komma upp. 19.30 La vi oss i sängen och en kvart senare sov sötnosen efter att jag hade nynnat på Idas sommarvisa några minuter. Det artar sig :) Får se hur många gånger han vaknar idag, igår ville han ha tutte efter 20, 22.30, 04 sen uppstigning 06,30. Hoppas på liiiite sovmorgon i morrn, allt efter 7 gör mamman glad ;)


Favoritmaten

Liam är ju en matglad kille, det mesta som bjuds går i. Eller ja han har hittills inte vägrat äta något men man märker när han gillar något lite mindre och då är ju inte jag den som trugar på honom. Han får äta litegrann så han vet att man äter det som bjuds men sen byter jag till något godare. Tror det är viktigt att hålla honom matglad så gott det går, man vet ju hur kinkiga barn kan bli. Själv var jag verkligen inget kräset barn, de få maträtter jag inte tyckte om slapp jag då de var lätträknade. Det var inget jag fått för mig utan jag tyckte helt enkelt inte om. Det jag inte gillade var: broccoli, brysselkål, sparris och spenat. Tyckte om sill när jag var liten men när jag började på dagis var det inget annat barn som åt så då skulle inte jag heller ha. Förutom tomatsill då. Överlag så tycker jag barn är alldeles för bortskämda med maten idag. Det pjoskas på tok för mycket. Mamma lagade all sorts mat åt oss, även sån hon inte var så förtjust i själv för att vi skulle lära oss att äta det mesta. Ville vi inte ha? Synd, ät en smörgås då. Resultatet av det: tre systrar som gillar mat och inte bangar för att testa nya grejer. Men Liam verkar ju inte behöva trugas i mat iaf ;) Här är hans favoriter:


Mys-söndag



Äntligen fått över lite bilder till bärbara och testar att
göra collage etc i photo scape. Gratis program som
jag verkligen rekommenderar!


Mysig lördag

Idag har vi haft besök av Liams mormor och gammelmorfar. Vi har myst, ätit knäppkorv och fikat. Bakade Choc-Chip Cookies dagen till ära och såhär på kvällskvisten är det inte många kakor kvar... Har precis lagt lilleman som somnade på bara 10 minuter idag, det går framåt med nattningarna. Tidigare har Liam somnat med oss i soffan men nu försöker jag lägga honom i sängen vid samma tid varje kväll efter att han fått gröt, ny blöja och pyjamas. Får se hur det går i frotsättningen men so far so good. Som det är nu sover Liam mellan 19-tiden till 6-7 på morgonen men 2-3 matstunder där emellan. I natt var det dock inte så bra men det är en helt annan historia :)

Nu ska jag fortsätta mitt Grey's maraton. Alltid trevligt med sällskap av Mc Dreamy en lördagkväll ;) Ska se ett avsnitt sen måste jag verkligen sova om jag vill vara människa i morgon bitti vid 6..



Trevligt sällskap när karln är borta ;) 

Vårtecken!



Hittade den här Snödroppen vid husväggen idag, bort bort med snön nu!


Helgen är räddad!

Karln har em skift och lillfisen knoppar in vid 19-20. Bara skit på TV (förutom Solsidan då) men vad hittar man i DVD-skåpet jo en oöppnad (och osedd såklart)...


Ahh, date med Mc Dreamy it is!


Sprattelman

Liam gillar att sprattla. Dom små benen går som trumpinnar när han hittat något han tycker är roligt eller när han vill ha något. När det är matdags hinner han sprattla ett maraton och börja gråta på tiden det tar att få upp bh'n. När han vill ha mat så ska han helst ha den nyss. Gofisen :)

Lite fröer

Kunde inte hålla mig idag när jag var på ICA utan köpte med två fröpåsar hem. Förra året sådde jag massa fröer i april, bla sallad, tomat, dill och persilja. I år orkar jag inte hålla på att så i små krukor, plantera om och joxa så nöjde mig med dom här två nu. Båda kan sås direkt i krukan eller rabatten där dom ska växa. Luktärterna kommer jag att så i de stora krukor där de ska vara i sommar medan jag tänkte så Mirakelblomstren i krukor inne för att sedan plantera ut i rabatten. Ge mig vår nu!


Lekstund med pappa :)


Lyxfällan

Sitter och tittar på Lyxfällan på TV. Samtidigt som det är bra "underhållning" tycker jag att det är ett jättebra program för att få folk medvetna om sin ekonomi. Sam´tidigt som man förfasas hur folk kan vara så dumma att hamna så i skiten så inser man även att det inte krävs så himla mycket för att trilla dit. Kan ärligt säga att av hade haft betydligt mindre i lån om Lyxfällan gått på TV när vi köpte hus. Vis av erfarenhet (haha) kan jag ge några råd till dom som köper egen bostad..

* Bo in er ett tag innan ni börjar rusta (förutsatt att ni köpt en bostad i beboeligt skick) Den där väggen ni absolut måste slå ut kanske står ganska bra där ändå. Dom där svindyra tapeterna ni vill sätta upp i vardagsrummet kanske gott och väl kan ersättas med vitmålade väggar och lite snygga textilier för en betydligt billigare penning.
* Ska ni låna pengar för att rusta ex kök eller badrum låna precis det som behövs och inget extra "utifallatt". Dom där extra pengarna blir dyra i längden.
*Att låna pengar till en ny soffa och tv är sällan smart. Spar ihop pengarna, vill du fortfarande ha den där tvn lika mycket när du sparat ihop pengarna så köp den.
* Att låna pengar till ex nytt värmesystem som betalar tillbaka sig själv på 5-7 år genom att sänka de fasta kostnaderna är en bra idé. Samtidigt som man sänker kostnaderna höjer man värdet på bostaden.
* Att köpa saker på "räntefri" avbetalning är sällan smart. Ofta blir det bra mycket dyrare, läs villkoren ordentligt eller ännu hellre: betala kontant!
* Överhuvudtaget, tänk efter både en två och tre gånger innan ni går till banken och lånar pengar. Räntan är visserligen låg nu men vad är den om 3 år?
* Det finns massor av pengar att spara på att se över fasta kostnader som el, telefon och internet etc. Vi sparar 600kr i månaden på att ha bytt elleverantör från Sandviken Energi till GodEl.

Nu önskar jag bara att någon sagt det här till mig för 5 år sedan men tyvärr gjorde ingen det. "Jag som är så smart borde väl ha räknat ut det själv" :)


Busy Busy

Idag har vi haft fullt upp här hemma. På fm var det städa för hela slanten och på em har vi haft besök av fam Pettersson. Liam var som vanligt helt tagen av kompis Tore, så kul att se att han uppskattar sällskap. Tyckte synd om lilla Freja dock, hon vill ju så gärna gosa med missarna men dom är inte så vana med barns sällskap så dom går ju bara undan :( När hon skulle åka hem var hon ledsen och ville ha en katt med sig. Inte lätt att vara 3 år alla gånger inte :)

Liam somnade för natten redan kl 19 idag och åt lite vid 20. Så nu sitter jag här och undrar vad jag ska göra med all fritid, haha. Tänkte kolla på Lyxfällan vid 21 sen får det bli sängen för mig med, har en känsla av att Lilleman kommer att vilja gå upp vid 6 i morgon nu när han somnade så tidigt. Pappan har skvallrat om att det är Beverly Hills på tv 7.15 så vi får väl underhålla oss med det i morgon bitti.

Nu ska jag njuta av ett glas iskall cola. Bättre än all alkohol i världen när man vill njuta av en dryck!

Godaste Thaigrytan

På Icas kokosmjölksburkar finns ett recept som blir världens mumsigaste kycklinggryta. Busenkel att göra med få ingredienser men smakar underbart!

4 port

3-4 Kycklingfiléer
1 gul lök
2 paprikor (gärna olika färger)
2 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
2msk oystersauce
1-2 tsk sambal olek (2 blir starkt så krydda försiktigt)
rivet skal av 1/2 lime
salt

Skär lök, paprika och kykling i mindre bitar. Hacka vitlöken. Stek i olja i omgångar (löken ska bli genomskinlig och kycklingen brynas lite lätt) salta och lägg över i en kastrull. Slå på kokosmjölk, oystersauce och sambal olek och låt småkoka 5-10 minuter. I med limeskal. Servera med ris.

Snabbt, mumsigt, billigt, enkelt. :)


Underbar dag i solen

Idag har lilla familjen varit på utflykt. En sväng på stan för att öppna sparkonto åt Liam, köpa lite smått på apoteket och fiskmat. En sväng på Intersport blev det också där jag köpte en liten halsduk åt Liam (160kr rena rama rånet för så lite tyg!).
När vi ändå var på stan tänkte vi att vi kunde häsla på Gammelfarmor Astrid men hon var i stugan med Farfar Lars Göran så vi passade på att åka ut dit istället. Hade en underbar stund ute i solen med lunchlåda från Mulligans (älgbiffar med stekt potatis och kantarellsås åt Mange, Västkustgryta med torsk, lax, räkor och krabba åt mig). Astrid blev jätteglad att få se Liam igen (sist var ju på julafton) och det slog mig att vi måste hälsa på släkten oftare. De flesta kommer ju hit men det är inte så lätt när man är 80+ alla gånger så det måste vi verkligen bli bättre på!





Liam i sina nya solbrillor och Morris :)


Ugnsrostade rotsaker med Balsamvinäger och honung.

Idag blir det rotsaker med ugnsstekt kycklingfilé. Måste säga att jag älskar mat som till stor del sköter sig själv i ugnen :) Har ni inte provat att göra ex färska rödbetor i ugn, testa!

4 port

2 Rödbetor
2 Palsternackor
2 Morötter
5 Potatisar
1 Rödlök
Salt
Peppar
Balsamvinäger
Honung
Olja

Skala och skär rotsakerna i mindre bitar. Tänk på att palsternacka och morot tar lite längre tid på sig att bli klara så ha dom i lite mindre bitar än potatis och rödbetor. Klyfta löken. Blanda allt i en form och ringla över rapsolja, balsamvinäger (ca 2 msk), honung (ca 2 tsk) salt och peppar. Rosta i ugnen 200 grader ca 30 minuter beroende på storelekn på bitarna. Rör om någon gång under tiden. Vi brukar servera med ugnsstekt kycklingfilé och en kall vitlökssås men det passar till allt kött eller fisk :)

5-månaders koll på BVC

Idag var vi iväg på 5-månaders kollen på BVC och för att ta 2 st sprutor. Var lite spännande att väga och mäta Lilleman, trodde att kurvorna planat ut lite nu som den brukar göra på helammade barn.. Tji fick jag. Liam håller sig på sina kurvor och såhär ser det ut nu:

Vikt: 9180g
Längd: 71cm
Huvud: 46cm

Det är alltså en ganska stor guldklimp till kille vi har men tjock är han inte iaf :)

Sprutorna gick bra idag och Liam charmade brallorna av BVC-tanten och den kvinnliga läkaren. Eller som Mange sa; det här är ju bättre än Hundtricket ;) Faktiskt lite roligt att se hur imponerade dom blir på BVC av att Mange är med varje gång. Är inte alla pappor det i mån av tid? Mange vill då iaf inte missa läkarbesök och sånt så han tar mer än gärna ledigt från jobbet för BVC.

Nu ska jag fortsätta mysa med ledsen liten kille. Även om sprutorna gick bra så är det både ont i ben och feber nu. Stackars lilla Liam. Men det är ju för en bra sak iaf, även om det är lite svårt att förklara för en kille på 5 månader...

Cooling

Tänkt köpa solglasögon åt Lilleman inför våran fjällenresa i påsk. Vet att det finns på Lindex men idag sprang vi på dom här på Ica Maxi så dom fick bli bra. 49.- fick vi hosta upp :) Tror Liam gillade dom skarpt, somnade iaf på en gång med dom på :)


Dagens lunch


Matvägran

Vet inte riktigt vad det är men sedan i fredags har Liam vägrat äta på det vänstra bröstet med undantag för 1 gång per dag ungefär (han går att lura på natten) Vet inte varför för mat finns det gott om i tutten. Mitt vänstra bröst mår inget vidare av den här mobbingen och förutom att det känner sig utfryst gör det förbaskat ont när det blir alldeles hårt, för att inte tala om hur blött det blir överallt när han väl bestämmer sig för att äta på det... Undrar om det är någon "fas" eller om det bara är såhär nu. Får fråga på BVC i morgon när vi ska dit för 5-månaders kollen samt läskiga sprutor.

                                                                        matgangster!

Langos

Langos för mig är en anledning att besöka en marknad. Jag ÄLSKAR Langos. Dock har jag blivit besviken de senaste åren, för hårt bröd, för mkt vitlök, för mkt lök, gul lök, för lite räkor, vattniga räkor, för lite caviar... Ja listan kan göras lång... Men nu så. Åt godaste Langosen på många år i lördags om inte godaste någonsin. MÅste komma ihåg till nästa marknad här i trakterna att hålla utkik efter Ilonas Äkta Ugerska Langos. Kabe husvagn. Blond tant. Måste äta dom igen!



Här skulle det ha varit en tjusig bild men går inte att ladda upp för tillfället *suck*


Heldag i Jädraås

Idag har jag och Liam varit hela dagen i Jädraås hos moster och blivande gudmor Johanna :) Katja och lille Måns kom också förbi, gud vad han växer!
 Liam har haft jättekul (men sovit lite väl lite så blev lite gnälligt mot slutet). Roligast var vovven Isa idag. Liam sträckte hela tiden fram sina små händer så att hon kunde slicka på dom och ville hela tiden ta på henne. När hon tröttnade och gick därifrån blev lilleman riktigt sur och sprattlade som en tok med sina små ben för att komma efter, sötfisen :)
I morgon blir det en sväng på vintermarknad i Ockelbo för oss, roligt med en liten utflykt :)


puss på dig!


Barnkammarboken

Handlade lite böcker till Liam på bokrean. Jag älskar att läsa och vet hur mycket jag tyckte om när mamma och pappa läste för mig när jag var liten så det är bara att köpa på sig lite tänkte jag. Förutom några enkla bilderböcker köpte jag den silvriga barnkammarboken på adlibris för 149.-. Hur bra som helst! Jag sjunger och fjantar mig här nu medan Liam skrattar åt mamma ;) Tycker det var bra att det var en cd med några av låtarna som följde med också.



Rekommenderas!


Skottat taket...


... Och nu ser altanen ut såhär... Kan det bli vår snart?

5 månader

Ja igår blev ju vår lilla Liam hela 5 månader. 5 månader som känns som en evighet och som en sekund. en evighet på så sätt som att det finns bara ett liv med Liam, hur det var innan har bleknat och är totalt ointressant. Samtidigt känns det som att det var igår vi var på förlossningen, fast när man tittar på bilder så inser man att det var läääänge sen för gud vad han har växt!



Så liiiiiten, idag tar Liam upp betydligt större plats i babyskyddet..



5-månader har firats idag med att Liam fått smaka på "kött" för första gången i form av kyckling och rotsaker  från Semper :) Om det var gott? Jodå han åt glatt allt som serverades :) Blev halva burken kyckling och en halv burk potatis och majspuré. Vill ju inte chocka lilla maggen :) Liam var dock inte mätt med det så bjöds lite mango/äpple puré till efterrätt. Hur mycket mat ska man ge barn egentligen? För när han är på äthumör så tar det liksom aldrig stopp ><

Vad händer utvecklingsmässigt då? Jo nya saker som Liam gör numer är att:

* Vända från rygg till mage och mage till rygg. Fast bara när han är på humör. Roligast att ligga på rygg och sprattla :)

* Sitter duktigt i sin barnstol med stödkudde och gillar att "vara med"

* Skrattar åt massa bus som mamma och pappa gör

* Gråter när han ser nytt folk (tydligen en "fas" har jag läst)

* Äter "lunch" och kvällsgröt (fast inge mindre tutte för det)

* Äter bara 2 gånger per natt (wihooo) och sover oftast mellan 21-06 (med 2 matpauser då)

Ja sen är det såklart en massa mer men nu är det någon som skriker efter mamma så då är det bara att bege sig. Älskade barn!

Mammahjärtat

Jag har alltid mått dåligt när barn far illa men nu när jag är mamma själv, herre gud... Räcker med en notis om att ett barn dött så gör det ont i hela mig. Tanken på att något skulle kunna hända Liam går inte ens att tänka. Nej Usch och fy. Får vi bara vara friska här i familjen ska jag vara evigt tacksam!

Familjen Annorlunda

Tittade på Familjen Annorlunda på TV4 ikväll. Sett serien ett par gånger förut och brukar ofta fastna framför den. Det som slår mig är att de här familjerna med 8+ barn verkar så kärleksfulla och lyckliga.
Istället för att sträva efter alla materiella saker och perfekta hem så prioriterar dom tid med varandra. Så fint att se att gnistan verkar finnas kvar mellan föräldrarna med efter så många barn. Sen kan man väl kanske ha åsikter om det är så himla vettigt att bo med 10 barn i en lägenhet med 1 badrum och ha 3+ barn i varje rum men det är en annan femma.
 Jag tror iaf att vi har mycket att lära av de här underbara familjerna. Kärelek, mat på bordet och tak över huvudet. Mer ska inte behövas för att vi ska vara lyckliga.  Man kanske ska sluta lägga ner så mycket energi på att vilja ha saker. Men en bärbar dator skulle sitta fint och en...

RSS 2.0