Godaste Thaigrytan
På Icas kokosmjölksburkar finns ett recept som blir världens mumsigaste kycklinggryta. Busenkel att göra med få ingredienser men smakar underbart!
4 port
3-4 Kycklingfiléer
1 gul lök
2 paprikor (gärna olika färger)
2 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
2msk oystersauce
1-2 tsk sambal olek (2 blir starkt så krydda försiktigt)
rivet skal av 1/2 lime
salt
Skär lök, paprika och kykling i mindre bitar. Hacka vitlöken. Stek i olja i omgångar (löken ska bli genomskinlig och kycklingen brynas lite lätt) salta och lägg över i en kastrull. Slå på kokosmjölk, oystersauce och sambal olek och låt småkoka 5-10 minuter. I med limeskal. Servera med ris.
Snabbt, mumsigt, billigt, enkelt. :)
4 port
3-4 Kycklingfiléer
1 gul lök
2 paprikor (gärna olika färger)
2 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
2msk oystersauce
1-2 tsk sambal olek (2 blir starkt så krydda försiktigt)
rivet skal av 1/2 lime
salt
Skär lök, paprika och kykling i mindre bitar. Hacka vitlöken. Stek i olja i omgångar (löken ska bli genomskinlig och kycklingen brynas lite lätt) salta och lägg över i en kastrull. Slå på kokosmjölk, oystersauce och sambal olek och låt småkoka 5-10 minuter. I med limeskal. Servera med ris.
Snabbt, mumsigt, billigt, enkelt. :)
Kommentarer
Trackback