Bästa soppan: potatis och purjolök

Världens godaste soppa enligt mig. Skall avnjutas med rutbröd med ost på  som man doppar i soppan :)

4 stora port

8 potatisar
1 purjolök
2 gula lökar
1 liter vatten
2,5 hönsbuljongtärning
1dl mjölk
vitpeppar
dragon

Skala potatisen och skär i mindre bitar. Skala och skiva lök samt purjo.
Fräs potatis och lök snabbt i olja i en kastrull. Krydda med torkad dragon och vitpeppar.
Häll på vatten och buljongtärning. Låt koka under lock i ca 20 min tills potatisen är riktigt mjuk.
Ta av från plattan, häll på mjölken och mixa till önskad konsistens med stavmixer.


Mera trädgård


Mina vackra Dahlior, Dark Angel



Lobelia, Million bells och petunia



Tomat, paprika och smultron



Grönsaksland med Zucchini, broccoli, rödlök och rödbetor



Lite från framsidan


Liams nya vrålåk



Liam gillade Tildas gåstol så när jag hittade en likadan för 300 pix på Blocket
och alldeles i närheten av där vi bor så slog vi till :) Rally-Kalle
tar sig redan fram i den med god fart, så nu är det bäst att få upp
den där grinden till källartrappen...


Sneakpeak från trädgården


Mer än så blir det inte för kameran dog när jag började fota. *suck*
Iaf smultron i korgen vid syrenen. Million Bells i amplar på bron och
fuchsior i katt-krukan och välkommen-krukan vid dörren :)


Underbar dag

Idag har vi haft en härlig dag i det fina vädret. Började med att hämta mamma/mormor för en sväng till Gustafsäng (igen haha). Blev ett par plantor handlat idag med, dock blev det ganska billigt eftersom jag lyckades glömma plånboken och stackars mamma fick betala. Hade dock bakat en mumsig rabarberpaj till mamma såhär på morsdag så helt lottlös blev hon inte iaf :)
Efter blomshopping åkte vi hem till mamma för lunch och lite mys i trädgården tills Mange slutat jobba och vi kunde åka vidare till nästa mamma att fira, Liams farmor. Farmor Mona firade vi ute i stugan med mera paj och solsken. Var lite kallt för bad men farfar Lars Göran tog sig ett dopp och Morris lyckades ramla i tre gånger ;)
Nu har jag avslutat dagen med att plantera klart i trädgården och nu tänker jag inte göra många till knop idag. En dusch när Mange kommer hem från golfrundan sen kommer jag att sova gott i natt. Enda minuset den här underbara dagen var väl att Mange inte tänkte på att jag också är mamma numer så någon uppvaktning på morsdag blev det inte för min del. Är väl inte förvånad då jag måste påminna och tjata för att han ens ska komma ihåg min födelsedag, trots att vi fyller med 1 dags mellanrum. Nåja, tur att karln min har andra kvaliteter som väger upp den totala odugligheten att komma ihåg högtidsdagar ;)


Trädgårdsmys i Örta


Babysång

Idag har jag och lillfisen varit på öppna förskolan för att umgås lite och gå på babysång. Det var första gången vi var på öppna (skäms på mig) och Liam tyckte att det var jätteskoj. Babysången var en riktig hit tyckte Liam. Med trummor och allt :)

Annars har vi haft fullt upp de senaste dagarna, himla massa att pyssla med i trädgården. På söndag ska jag till Gustafsäng en sista gång sen är jag tamejsjutton klar! Det blir kanonfint iaf så ska lägga upp bilder. Om inte annat för att jag är lite småstolt över mitt "verk". Nu ska vi njuta av lite sen middag. Grillat med pastasallad, mums!

Tjejdag

Idag har jag varit ifrån Liam en längre stund för första gången. Guess what? Det gick kanonbra :) Liam, Mange och farbror Daniel åkte till Högbo för en golfrunda medan jag, Jennie och Malin drog ut på lunch och lite shopping. Tre timmar utan lillfisen blev det och jag överlevde!
Nu på kvällen fick min mage spel (som den får med jämna mellanrum) vilket resulterade i att jag låg på toa och övervägde att dränka mig eller nåt i ca 1h. Mitt i nattningen och allt, men i brist på tuttar så åt Liam nästan 2dl ersättning och somnade med pappan! Bättre sent än aldrig ;)
I morgon blir det Sex and the City 2 på bio med Linnéa och Jennie. Hade sån himla tur att den går på våran lokala bio kl 17 så jag hinner hem i vettig tid ifall Liam bestämmer sig för att det bara är tutte som gäller. Han är ju rätt bestämd våran lilla kille ;)


Mot skogen!

Nu ska vi strax åka och grilla hos systeryster och Timo ute i skogen (Jädraås) Ska bli spännande att se vad som bjuds, har på känn att det skulle kunna bli Bam-Bam och det är ju inte fy skam :)

Igår planterade jag en massa blommor ute plus att vi fyllde upp grönsakslanden. Jag kör på i trädgården i värsta Bree Van der Kamp stil, slänger ut lite bilder i morgon för snyggt blir det. Älskar mina svarta Dahlior :)

Grillat är godast!


Lite nya blommor

Stora trädgårdsfixarhelgen för oss i helgen. Var på Bernö igår och köpte lite blommor. Några Million bells, petunior och en smultronampel. Idag var jag och Svärmor iväg till Gustafsäng i skogen utanför Storvik för mera blomshopping. Vilket underbart ställe! Kom hem med underbara svarta Dahlior, borstnejlikor, paprika, tomat och lite annat. Det jag köpte idag visar jag när det är planterat, minneskortet var tydligen fullt, men tog lite bilder på de jag köpte igår.


Avatar

Såg Avatar förra helgen. Helt fantastisk. Älskade den. Vill flytta till Pandora.


Såhär skulle jag se ut om jag bodde på Pandora :)


Ännu en underbar dag

Ja fast i morse vid 5 när Liam tyckte att det var dags att gå upp var jag ingen solstråle direkt.. Mange fick ut för det men vid 6 kom jag på att jag kunde avreagera mig på dammsugaren istället och dammsög hela övervåningen. Inget ont som inte har något gott med sig :)
Vid åtta var vi på plats i Högbo för ännu en runda golf. Än så länge går det jättebra att ha Liam med eftersom han är så nöjd med att åka vagn. Underbart väder idag igen så efter 9 hål gav vi upp medan de andra fortsatte 9 till. Det är jobbigt att dra vagn i vått gräs i värme kan jag lova.
På väg hem från golfen stannade vi till på MAXI för att handla lite. Liam åkte i kundvagnen och charmade brallorna av massa tjejer. För vem kan motstå våran guldklimp? Inte tjejerna och tanterna på ICA iaf :)
Vi tog oss en välförtjänt 2-timmars tupplur när pappan åkte till jobbet, sedan vid 4 kom Jelica och Emelie på besök. Fick Marian Keyes nya av Jelica i födelsedagspresent, tack gumman! Vi är bokälskare både jag och Jelica och tror att vi gett varandra böcker i julklapp och födelsedagspresent i ett par år nu. Alltid lika uppskattat.
Nu sover fisen sen en timme och jag har ätit en riktigt gourmetmiddag i form av falukorv och makaroner. Nu ska jag mysa vidare med dator och tv innan jag gör Liam sällskap. Hoppas på en aningen senare uppstigning i morgon :)



Mammas älsklingar!


Livet har sina ljusa stunder..

Kämpat med nattningen av Liam idag. Han var dödstrött redan kl sex och somnade smärtfritt efter att ha ammat vid halv sju. Sen la jag honom i sängen och tadaa! Klarvaken. Då är det lätt att hålla sig för skratt.. Han levde rövare i sängen i en halvtimme sen verkade han både trött och hungrig. Hade inte lust att amma mer för då får jag bara en massa mjölk igen så gjorde i ordning en flaska välling, inte för att jag trodde att han skulle vilja ha men se det ville han :) Så nu sover lillfisen sött efter att ha ätit välling, bara 100ml men ändå. Åt ju middag vid fem också en massa tutte vid halv sju så hoppas att han är så mätt att han sover ett tag nu. Är så lycklig att han tog flaskan med välling, verkligen et steg i rätt riktning för oss. Vore skönt om någon annan än jag kunde lägga lillfisen, framförallt lördag om 2 veckor då jag verkligen vill se Green Day. Tror inte svärmor skulle uppskatta konserten lika mycket som mig nämligen ;)

Idag på em hade vi finfrämmande från Jädraås. Liams moster Johanna, Katja och lilla Måns var hit en sväng. Måns är inte så liten längre dock, en stor kille på 5 månader :) Liam ville mer än gärna leka med Måns på sitt lilla vis. Det är dock en ganska hårdhänt liten kille vi har så fick passa fisen ordentligt så att han inte skrämmer bort sina lekkamrater ;)

Nu ska jag strax avnjuta något jag verkligen älskar, potatis och löksoppa med rutbröd och ost. Mums! Sen blir det nog lite wow för morsan tror jag ;) Har lite andra saker att ta tag i vid datorn med föräldrapenning och grejer men det kan faktiskt vänta till i morgon.

Vissa saker har jag verkligen inte saknat..

Ja nu är det dags för DEN veckan då. Som jag varit förskonad från i 1,5 år. Inget kärt återseende direkt.... Blä!
Måste nog sura lite till innan jag skriver om dagen..

Idag igen...

Ja underbart väder två dagar i rad hör ju inte till vanligheterna :) Slutade med en dag som spenderades till 90% utomhus. Sådana här dagar är det underbart att ha hus så man kan mysa på altanen med Liam. Skyddad från sol och blåst men ändå utomhus. På våran lilla promenad hittade vi förresten 3 höns i skogen. Liam tyckte att dom var mycket spännande att titta på. Det är för underbart att bo på landet!


Mammas kille!


Ute på utflykt.. Eller nåt :)


Underbara måndag!

Vilket väder vi hade igår! 30 grader varmt och inte ett moln. Jag och Liam mös ute i skuggan hela dagen tills pappan kom hem och vi gjorde ett ryck med våra grönsaksland. På kvällen var vi på grillfest hos Malin och Micke. Liam var med han också och vi hade jättetrevligt. Underbar mat och tom ett halvt glas rosé slank ner innan vi gick hem vid halv åtta.
Liam ville dock inte alls sova igår så inte förrän strax före nio knoppade han in. Han har sovit väldigt oroligt inatt med. Inte så att han ätit massa men vaknat och varit ledsen. Vid 3 i morse tog jag över honom till våran säng för att slippa gå upp och stoppa in nappen/vyssja varje gång han vaknade och då sov han lite bättre. I våran säng vill han dock ligga väldigt, väldigt nära sin mamma och helst med fötterna mot min mage. Liam sparkar omring en hel del i sömnen så en anna sover ju inget vidare, men men :)
Idag blir det en mysig dag ute i trädgården igen. Skulle vart och lekt lite med Martina, Freja och Tore men utan bil blir det svårt så vi stannar hemma. Nu är det dags för en förmiddagslur, sen mellanmål, ut en sväng också lunch. Sen kommer pappan hem så då får vi se vad det blir :)

Nya kläder till stora killen :)

Liam växer ju så att det knakar och trots knaper ekonomi lyckades vi förnya lillemans garderob på Lindex och HM idag. (Jag hade ju lagt undan pengar till sommarkläder som jag glömt, doh!) Handlade en himlans massa men totalt blev det 700kr. Man får mycket för pengarna när man köper barnkläder ;) Allt är i strl 86 också, 12-18månader, jo eller hur...



* Fyra st bodysar, 1 par byxor och solhatt på Lindex
* 4 T-shirts, 3 pack bodys, linnebyxor, jeansshorts,
mysbyxor och mocksiner på HM.


Ge oss barnbidrag nu?

Det är långt till den 20e, alldeles för långt.. Vi har ungefär 16kr kvar den här månaden. Det ekar tomt på sparkonton och lönekonton. Det som finns är massa aktier och fonder men det vill man ju inte sälja. Ser verkligen fram emot skatteåterbäringen för att fylla på sparkontot lite :) Hur som, barnbidrag behövs också. Upptäckt att vi behöver köpa massa saker till lillfis..

Sommarkläder
Solhatt
Mockasiner
Solskyddskläder
Grind för trappen (hey! kryper baklänges nu, snart går det framåt)

Måste införskaffas asap. Så 20e i morgon? Deal?

Underbart majväder!



Haft en kanondag i solen! Började tidigt med att fira Mange som fyller
år idag, sen gick vi 18-hål uppe i Högbo följt av mys hemma i solen :)
Ja Liam i skuggan då men mamman och pappan gillar solen ;)


Det där med att få tummen ur...

I morgon ska jag, måste jag, ta tag i min trädgård. Köpa jord, gräva land och plantera... Måste, måste, måste. Har blivit en massa annat som kommit ivägen men jag har lökar som måste i jorden asap och frön som ska sås om jag vill se resultat innan oktober.... Men, men. Först en tur på golfbanan. Kl 8.00 är 18-håls banan bokad så får hoppas på finväder :)

Liten gangster på golfbanan


Min Dag

Igår var det min födelsedag. För första gången på länge så var det mamma Susanna som fick lite uppmärksamhet :) Det blev en jättetrevlig men fulltecknad dag som började med frukost på sängen och slutade med sängdags alldeles för sent efter att jag och Jennie spöat grabbarna i TP. Förutom att ha det trevligt och grilla med underbara vänner så är det faktiskt riktigt städat här hemma som omväxling ;) Bonussidan av att bjuda hem massa folk, man måste snygga till också.. Men som vanligt när man har gäster så får man själv stå för service, matlagning, undanplockning etc medan karln går tillbaka till Neandertalarstadiet där endast öldrickning, grillning och roande av gäster står på agendan. Ofrivillig hemmafruroll för en annan, men vad gör man inte för att få en trevlig kväll i goda vänners lag :)

Drack förresten en Smirnoff Ice igår. Första alkoholen sen nyår 2008... Det var jättegott men hade kunnat klara mig utan med faktiskt :) Nej nu ska jag och min morgonpigga son gå och ta en nap. Världens åskväder här hemma, lite småläskigt faktiskt...

Våran härliga dag i bilder


Mästerfotografen Sanna..


Första tanden!

Idag har Liams första tand tittat fram :) Ska bli spännande att se hur det går att amma ikväll. Förhoppingsvis blir det inget bett i tutten men den som lever får se :)

Tävling, Babblarna paket

"Jag tävlar hos knoddenojag om ett babblarna paket,
tävla HÄR du med"

Sofie och Henke



Nevers de Vesquerie, e: Quredo de Paulustra
1,20m Högbospelen 2010


Golf med pappa


Nytt i Liams rum

Vi köpte ju en bokhylla åt Liam igår. Äntligen plats för hans böcker och annat småplock. Lite tråkiga bilder men i brist på kamerasladd så fotar jag med mobilen :)


Speedy Gonzales

Liam har börjat förflytta sig. Och han är snabb som attan (jämfört med tidigare iaf) Så nu kan man inte  längre lämna honom på lekfilten en minut eller två för att gå på toaletten utan risken att han tar sig ut mot kanten och slår huvudet i golvet om han skulle välta. Slut på lugnet altså!


Här händer det grejer..

Var på IKEA och shoppade loss idag. Sparkontot krympte lite men det var det värt :) Köpt en himlans massa förvaring och det blir så bra så :) Ska visa bilder när det är klart. Om jag bara kunde hitta satans kamerasladden nån gång :S
Nu är det verkligen läggdags här, Liam somnade strax före sju så gissar på uppstigning kring fem då :S Jag som skulle kunna sova en hel dag nu när jag är sjuk. Känns som att den här förkylningen aldrig kommer att försvinna, Bläääää!


Mammas Rackarstuss!


Tävling om Barngoodiebag

Brukar aldrig vara med i bloggtävlingar men den här var ju nästan för bra för att missa :)

"Jag tävlar hos knoddenojag om en barn goodiebag
i samarbete med
:
http://mybabys.se ,
http://gladagrodan.se ,
http://Discshop.se ,
http://Inneonline.se ,
http://Babysmart.se
http://Namnnappen.se ,
http://IOB-BUTIKEN.se ,
http://Hippahem.se
http://Sakfabriken.se ,
http://GurraJr.se ,
http://Barntrygghet.se ,
http://Ungers.se ,
http://annacill.se

Tävla HÄR du med!"

Barnmat: lax och potatis

Idag testade jag att göra lax åt lillfisen. Gott, gott :)

3-4 portioner (3 Liam portioner)

1 laxfilé portionsbit
2-3 potatisar
dill
citron
2 tsk rapsolja
kokvatten

Koka potatisen mjuk. Lägg i laxfilen skuren i bitar och koka ytterligare ca 5 minuter.
Tillsätt en nypa dill, rapsolja och en liten skvätt pressad citron innan du mixar till lagom konsistens. Späd med kokvatten om det behövs.
Mums!

Mer död än levande...

Ja det är ju inte bara Liam som är sjuk här hemma utan även jag. Dunderfökylning i kobination med en bebis som sover dåligt gör att jag känner mig som ett lik. Vi har iaf haft det mysigt här hemma med film och Ben & Jerrys på kvällarna. Känner mig liiiiite bättre idag så hoppas på det bästa :) Liam är pigg med inget bättre i rosslandet tyvärr :S Vi har haft ganska svårt att få i honom medicinen med så det kan ju vara det som gör att det tar sån tid. Men förstår honom, Mollipect smakar verkligen urk, riktigt beskt och läbbigt.


Hjälper mot allt!


RSS 2.0