Linnéas filmjölksbröd med lingon

När vi var i fjällen i helgen hade Johan och Johanna med sig hembakt filmjölksbröd. Liam älskade det. Själv tyckte jag att brödet Linnéa bjöd på när hon fyllde år var fantastiskt gott så igår blev det  till att baka.
Baka eget bröd vill man ju gärna göra när man har barn, men ärligt... Knåda, jäsa, knåda, jäsa... Och mjöl i hela köket. Det blir ruggigt gott, men tar tiiid. Filmjölksbröd däremot... Blanda ihop en "sockerkakssmet" häll i en form och in i ugnen. Vänta ett tag och det är klart. Helt i mkin smak :)

Här kommer receptet:

Fil-limpa med Lingon
2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt/rågmjöl
1,5 dl lingonsylt
2 tsk bikarbonat
1 dl brödsirap
5 dl lättfil
2 msk rapsolja

Rör ihop de torra ingredienserna, tillsätt sedan fil, sirap, lingonsylt och olja och blanda väl. Smeten blir ganska lös. Häll i smorda brödformar (typ avlång sockerkaksform) skall stå i ugnen 100minuter(!) i 175 grader. Kan vara bra att lägga folie över brödet i slutet av gräddningen så att inte ovansidan blir svart :)

Brödet blir riktigt gott, här åt vi med god aptit hela familjen :)

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Ååå...blev det bra? tror jag måste baka igen någon dag, jag gillar dock nyponlimpan bättre!

2011-07-28 @ 21:33:48
URL: http://medsmamedel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0