Toretllini gratäng

Läste ett recepttips på en blogg jag följer. Det perfekta sättet att göra en kylskåpsrensing, nämligen en tortellini gratäng.

Jag använde:

4 dl grädde (med bäst före i morgon)
2st (rätt skrynkliga) paprikor
2 pkt bacon (bäst före i morgon)
1 lök
1 vitlök solo
1 burk champinjoner
1 pkt riven ost
1 förpackning barilla tortellini, ricotta och spenat.

Krasst men sant så fanns det risk för att både paprikor, grädde och bacon hade hamnat i soporna om några dagar om jag inte börjat ha bättre koll på mitt kylskåp. Jag skäms när jag slänger mat. Och då luktar/smakar jag innan jag slänger saker då mkt håller ett bra tag efter bäst före (borde heta minst hållbar till ist)

Jag kokade tortellinin nästan klar. Stekte baconet först och lät det rinna av, torkade ur stekpannan så att såsen inte skulle skära sig sen. Fräste på grönsakerna och slängde i baconet igen. På med grädde och kryddor. Jag kryddade med lite köttbuljong, svartpeppar, grillkrydda och en skvätt ketchup. När såsen puttrat några minuter tog jag den av värmen och rörde ner nästan all ost. I med tortellini och sås i en form, resten av osten överst. 200 grader cirkus en kvart.

Om det blev gott? Jajamän :)


Kommentarer
Postat av: Jenny och Ellen

Ja jag kan tänka mig att dom hade en trevlig golfrunda! Men lika beroendeframkallande som alkohol vette tusan? hehe



Vi har inte heller något speciellt inplanerat förutom furuvik, innan man blir för gravid och inte orkar röra sig längre hihi

Järnvägsmuseét har vi inte varit på ännu, men Ellen är väldigt intresserad utav tåg så det skulle nog vara kul!

Jag vet inte om jag har varit där eller inte, vet att vi har varit på tågmuseum men det kanske var när man själv gick på dagis!? :P

2011-07-09 @ 12:36:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0