Besök hos BM i vecka 32

Idag var det dags för ett besök hos BM igen. Får ju gå varannan vecka eftersom mina värden varit så dåliga. Idag hade iaf blodvärdet gått upp till 105, vilket var tur för under 105 och jag hade blivit skickad till Gävle för en massa prover.
Bebbens hjärtslag var fina som vanligt, däremot så ligger busen i säte fortfarande, risken finns ju att det är för trångt att vända sig nu och då blir det ett försök att vända. Skulle inte det lyckas så blir det snitt och det vill jag då verkligen inte! Nån nytta ska man väl ändå få ha av att ha genomgått en förlossning tidigare :) Annars så växer livmodern enligt "sin" kurva som faktiskt är lite mindre än förra gången :)

Gravid vecka 32

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.

Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.


Kommentarer
Postat av: Jenny och Ellen

Har du sett denna? http://www.varktimer.se den använde jag förra gången, fungerade klockrent!

Annars är det lite svårt att hålla reda på tider och längd när man ska ringa till förlossningen. :)



Hoppas den rackaren vänder på sig själv och att allt går bra så du slipper vändningsförsök och kejsarsnitt.

2011-07-01 @ 11:42:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0