Tomat och whisky marinad till fläskkött

Marinerade benfria kotletter i den här marinaden i helgen och vilken succé :)
Köttet ska ligga i marinad minst 6-8 timmar. marinaden är rätt tjock och stannar liksom kvar på köttet vid grillning, vi hade ugnsrostad potatis och grillade grönsaksspett till och tyckte att extra sås var överflödigt, men smaken är ju som baken :)

Till 4 portioner kött

1/4 dl olivolja
1/4 dl chilisås (av ketchup typ, ex. heinz)
1/2 dl tomatpuré
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
1/2 msk söt-stark senap
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk whisky
1 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar

Blanda alla ingredienser utom salt och peppar och låt köttet ligga i marinaden minst 6 timmar. Salta och peppra innan grillning.

Ugnsrostad potatis och grönsaker passar bra till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0