Ännu en ny design...

Gillar inte saker som rör sig så tryck F5 igen :)

Ny design

Testar en ny bloggdesign, vet inte om jag gillar den men ska lägga upp bilder i headern innan jag bestämmer mig. Tryck F5 eller uppdatera om ni vill se hur den ser ut.

Komjölks allergiker?

Sagas exem blev ju som sagt värre i helgen. Hela hon är röd och kliar. Man märker att hon lider och hon kan ju inte komma till ro annat än vid bröstet för att det kliar så mycket. Läkaren i söndags tittade ju inte ens på henne utan kläder utan sa bara blöjexem, smörj med mjukgörande, hejdå. Man åker inte till familjeläkarjouren om man tror att det är blöjexem....
Nåja, BVC sköterskan idag blev mycket upprörd och sa att det definitivt är något hon är allergisk mot. Hon tyckte så synd om henne som kliat bort allt hår och hade utslag på hela kroppen. Nu ska jag prova äta helt mjölkfri kost i några dagar och se om det blir bättre. Är det oförändrat på fredag eller om det blir sämre måste vi åka till läkare igen, tills dess ska vi smörja hela henne med kortison och miniderm 2 ggr per dag. Annars idag har vi varit på Babymassage och 3 mån koll på BVC. Idag blev det ingen spruta eftersom hon är så irriterad av exemen redan. Det märktes på vikten att hon inte gjort något annat än att ha ätit senaste dagarna också... Gått upp 500g på två veckor...

Saga 3 mån

6850g
62cm

Lite kul att jämföra med Liam, som ju var lite mindre när han föddes (4098g, Saga vägde 4312)

Liam 3 mån

7700g
66cm

Alltså, Saga är stor, men hur stor var Liam?! Nåja, båda följer ju sina jurvor så fint så :) Rätt lika är dom varandra också, bror och syster. Nu när jag läser tillbaka i bloggen kan jag konstatera att Saga ligger nästan 1 månad före i utvecklingen när det gäller att ligga på mage, vända sig, jollra och ja det mesta faktiskt. Här går det undan :)



Liam 3 månader



Saga 3 månader (gick inte att vända bilden av ngn anledning)
Här kan man se att hon kliat bort allt sitt hår också, tufflan :(


Hmm

Föregående inlägg saknar en massa radbrytningar. Men när jag ska redigera så ser det bra ut i redigeraren. Skumt...


"Mamma är otrogen"

Var på mitt första psykologbesök idag. Helt klart över förväntan. Största anledningen att jag inte mår kalaspuff hela tiden är att jag mår dåligt över att inte räcka till för Liam. Eller snarare att jag tycker att jag inte räcker till för Liam. Liam den lille kämpen har ju också varit med om en hel del det här året. Inte nog med att det händer mycket i utvecklingen mellan 1 och 2 år utan han har även:

* Jag blev gravid och nästintill sängliggande pga illamående i 3 månader
* Inskolning på dagis
* Jag fick foglossningen från hell och kunde än en gång inte finnas där på samma sätt för honom
* Inskolning på nytt dagis
* Saga kom till världen

 Psykologen beskrev en 2-årings känslor när dom får ett syskon såhär: "Tänk dig att din man kommer hem med en till kvinna vid sin sida. Han presenterar er för varandra och säger att han älskar henne och hon ska bo hos er nu. Men jag älskar dig också" Fokus nu ligger i att jag ska skriva ner på ett litet schema hur jag mår och vad jag gör morgon, middag, kväll och natt. Bara några korta ord. Jag ska också varje dag sätta av 15 minuter då jag ger Liam 110% uppmärksamhet och gör något han vill göra. Inget ta hand om Saga, mamma ska bara eller mobiltelefon. jag och Liam (sen ska han helst inte välja att se på film heller) Psykologen undersökte också hur långt Saga kommit i utv då småsyskon visst lätt hamnade på efterkälken när dom har ett tätt storasyskon, men där fanns inget att anmärka på. Våran lilla tjej ligger lååångt före faktiskt :) Nu ska jag bara försöka fördela min tid 50/50 mellan barnen så gott det går och verkligen föra en konversation och diskutera med Liam om varför mamma måste ta hand om syster och varför det inte kan vänta ibland. Nu är det House! over and out!

Stor och liten :)

img_7719 (MMS)

Stor och liten :)


Man kan ha en kameraväska till mycket...

img_1790 (MMS)

Man kan ha en kameraväska till mycket...


...säng tex :)

img_8167 (MMS)

...säng tex :)


Husses kameraväska är skön säng :)

img_0340 (MMS)

Husses kameraväska är skön säng :)


Julfint!

img_4275 (MMS)

Julfint!


Riktig domedagsstämning på himlen. På väg ...

img_9884 (MMS)

Riktig domedagsstämning på himlen. På väg till Valbo en snabbis för att hämta ut kortison och Miniderm på Apoteket, sen skynda hem så Mange får åka till jobbet..


På väg till familjeläkarjouren med Saga. H...

img_1924 (MMS)

På väg till familjeläkarjouren med Saga. Hennes exem har eskalerat och nu kan hon inte sova för hon gnussar huvudet så :( Rött i alla veck och rumpan hur mkt vi än smörjer och inget av det BVC sagt vi ska prova hjälper. Lilla tufflan :(


Campadre ska det vara!

Råkade skriva lite fel...
Saga fick iaf byxor och ziptröja. Liam fick jeans, collegetröja och en ziptröja. Sjukt nöjd med dom julklapparna :)


Dagens tips!

Campare har kampanj på Geggamoja! Hann klicka hem lite julklappar i morse innan storlekarna var helt slut :)


Jag klarade det!

Jag har lyckats ta hand om mina barn en hel dag alldeles själv utan att tappa humöret! Är väl ingen bedrift egentligen, men jag har ju inte mått kalaspuff senaste tiden så är stolt över mig själv :)
På fm hade jag tänkt att vi skulle åka till Vasaparken och leka där efter att lillskruttan ätit fm mål. Men Liam skulle inte ha kläder på sig så då fick han välja vad vi skulle göra och valde att stanna hemma :)
Bjöd över Linnea på lunch, korv och makaroner ;) Trodde sedan att supertrötta lillemam skulle somna framför lilla spöket Laban, men icke. Fick bli en promenad för att få Liam att somna, sen var jag bra seg så han fick sova tills han vaknade, vilket blev över två timmar :)
Saga har ammat MINST varannan timme hela dagen och nyss somnat så nu är jag helt slut. Jobbigt när hon äter hela tiden, även på natten. Hon som sov så bra ett tag :(
Dukade upp fredagsmys med bakpotatis, kräftor, varmrökt lax, svart caviar, rödlök, crème fraîche och vitlöksbröd. Hann inte mer än sätta mig så välte jag ut mitt fulla colaglas över all mat och nya duken vi köpte idag. Suck :( trötthet är inte bra för motoriken.
I morgon har Mange em (suger) och jag ska, om mamma kan vara barnvakt, sätta upp julgardiner och annat. Ska jag orka det så måste jag nog sova nu....


Myskillen!

img_0406 (MMS)

Myskillen!


Svårt att läsa tidning ibland...

img_5725 (MMS)

Svårt att läsa tidning ibland...


Idag har vi soffmys för hela slanten mella...

img_3312 (MMS)

Idag har vi soffmys för hela slanten mellan tvättmaskinerna. Snart är det Grey's :)


Oj då!

Saga vände sig från mage till rygg i tisdags! Elva veckor gammal bara. Och med fyra vittnen. Johan och Johanna var nämligen här också och fick bevittna den lilla milstolpen :)
På bilden inviger vi våran sulky när vi skulle till biblioteket igår :)


Lägesrapport

Länge sedan jag startade datorn nu så har inte blivit några längre blogginlägg direkt. Jag har ju skaffat mig en såndär Ifån ;) Lite har ju hänt här hemma. Vi har fått en ny familjemedlem som flyttat till oss, en liten Nikita. Hon är till hälften Maine Coon och kommer ända från Bollnäs :) Liam är i trotsåldern från helvetet. Världens ängel på dagis och borta, men hemma slåss och bits han och testar gränser hela tiden. När man säger ifrån på skarpen så tittar han på en och skrattar. Jag kommer att vara gråhårig inom ett år. Det värsta är när Saga råkar illa ut för att Liam ska hoppa i soffan bara för att han vet att han inte får när jag ammar. Och tjong så har lillasyster fått sig en smäll. Vad gör man? Vill helst slippa fler besök på akuten... Saga är torr och har exem i några veck och i ansiktet. Kliar sig så hon blöder pluttan :( Ska smörja med hydrokortison och se om det blir bättre. Själv har jag fått tid dels hos psykolog dels hos läkare för provtagning. Hoppas att något av det ger resultat nu. Nu ska jag njut av det tillfälliga lugnet och titta på bonde söker fru :)

Rödvinssås ala Sanna

Ca 4 dl färdig sås

4 schalottenlök
4 vitlöksklyftor
1 msk olja eller smör att steka i
2,5 dl gott rött vin
4 dl vatten
2 msk köttfond
1 tsk torkad timjan
2 msk socker
1/2 msk balsamvinäger
1 krm cayennepeppar
1/2 dl kallt vatten
Maizena redning
Smör ( riktigt smör, inte margarin)

Hacka lök och vitlök. Stek löken i olja tillsammans med cayennepeppar tills den fått rejält med färg.
Slå på vin, vatten, fond, timjan, socker och vinäger. Låt koka tills hälften av vätskan återstår.
Sila såsen och häll tillbaka i pannan. Red med vatten och maizena till önskad tjocklek. Klicka i en rejäl klick smör om du vill ha en rundare smak. Serverar man med tex bea också behövs det inte, men som ensam sås är det gott med en klick smör i.
Bon Appetit!


Uppfostran

Jag skrev förut att jag läser Martin Melins blogg. I helgen hade han "frågestund" och jag ställde faktiskt en fråga som han ägnade ett helt inlägg att besvara. Läs svaret här http://www.coolapappor.se/bloggen/om-barnet-inte-gor-som-jag-vill/
Väl svarat tycker jag :)


Det har flyttat in en liten fröken hos oss...

img_8373 (MMS)

Det har flyttat in en liten fröken hos oss som är lika gammal som Saga. Nikita ska hon heta och är till hälften Maine Coon. Spooky verkar nöjd över valet av "fru" :)


Mums! Gjorde fantastisk rödvinssås till. Å...

img_0639 (MMS)

Mums! Gjorde fantastisk rödvinssås till. Återkommer med recept!


Det närmaste jag kommer alkohol är att lag...

img_1293 (MMS)

Det närmaste jag kommer alkohol är att laga en god rödvinssås till biffen ikväll :)


Ikväll är saken biff!

img_0865 (MMS)

Ikväll är saken biff!


Paltkoma deluxe :)

img_6757 (MMS)

Paltkoma deluxe :)


Testar hipstamatic :)

img_1049 (MMS)

Testar hipstamatic :)


Kvällsmys!

img_8671 (MMS)

Kvällsmys!


Kärlek på en tallrik!

img_5195 (MMS)

Kärlek på en tallrik!


Besök på BVC nästan 11 veckor

BVC dags idag igen.

Vikt: 6350g
Längd: 61 cm

Lillstumpan växer så det knakar :)

Pratade lite med BVC sköterskan om att jag känner mig så himla trött och otillräcklig. Fick göra sånt psyk utvärderings test och fick alldeles för många poäng så jag ska få prata med en psykolog. Ska faktiskt bli jätteskönt för att gå runt och må såhär dåligt är inge kul alls. Kryddar förresten min nedstämdhet med ont i halsen, frossa och feber. Yay!
Men det kan bara bli bättre.

Ifall nån undrar så är barnen det enda som inte gör mig deprimerad. tack och lov för det, för en förlossningsdepression hade ju varit pricken över i så att säga :(

Saga fick en present på posten idag :)

dsc01424 (MMS)

Saga fick en present på posten idag :)


Spännande...

dsc01423 (MMS)

Spännande...


Kärlek <3

dsc01422 (MMS)

Kärlek <3


Lyfte blicken från tvn och fick se en fant...

dsc01420 (MMS)

Lyfte blicken från tvn och fick se en fantastisk solnedgång över jäderfors. Mycket rödare i verkligheten. Livet är fantastiskt om man ger sig själv tid att stanna upp och njuta. Pojkarna är på badhuset, själv mår jag jätte risigt och är hemma med Saga. Nu dagens avsnitt av unga mödrar...


Meningen med livet

When I was 5 years old
my mother always told me
that happiness was the key to life.
When I went to school
they asked me what I wanted
to be when i grew up.
I wrote down "happy"
They told me I didnt understand
the assignment.
I told them they didnt
understand life.

-John Lennon


Sagas första besök på akuten och en ångestfylld mamma

Igår var ingen rolig mammadag. Först så vaknade Liam vid 5 och väckte såklart sin syster. Mamman som sovit alldeles för lite var sur och grinig och det är ju stackars Liam som blir lidande av en sur mamma. Vid sju när jag skulle klä på Liam kläder var humöret bättre, men då händer det som inte får hända.. Liam kastar sig snett bakåt i sängen (han vet ju att den är mjuk) men där ligger ju Saga. Jag hinner inte med och tjong så har dom slagit sina huvuden ihop. Båda barnen gråter och mamman får panik. Saga är hysteriskt ledsen i 10 minuter, Liam klarar sig bättre. Jag ringer 1177 för råd eftersom tufflan är så liten (15 minuters kö för 5 samtal före, suck) Under tiden kräks tufflan fast hon inte ätit på 3h. På 1177 säger dom som jag trodde, in på akuten... Ringa pappan hem från jobbet, ringa och väcka mormor, få på barnen kläder, packa väska till Liam och packa väska till Saga. Pappan kommer hem och in i bilen. Lämnade Liam hos mormor (lycklig kille över att få vara hos mormor värmer mammas hjärta)
Väl på akuten är det för en gångs skull tomt men vad gör det. Få vänta i över en timme på att kirurgjouren ska komma fastän vi är ensamma. Undersökningen visar sen att tufflan förutom ett redigt blåmärke klarat sig ganska väl. Troligtvis en lätt hjärnskakning men inget allvarligt. Vi hade tur att dom tjongade ihop huvudena från sidan och inte rakt emot varann samt att dom låg i våran mjuka säng) Fick välja på att stanna för observation över natten eller åka hem och komma tillbaka vid minsta förändring, vi valde att åka hem. Väl hemma så var Saga inte sig själv på hela dagen igår, gnällig och vill bara bli buren av mamma så antar att hon hade ont i sitt lilla huvud.

 Blev en jobbig dag för hela familjen igår och det blev väldigt uppenbart att en olycka händer så lätt. Mammalivet var inte någon dans på rosor igår och det dåliga samvetet gnager. Jag är så trött så trött. Sur och grinig. Igår morse när jag skulle säga förlåt till Liam för att jag varit sur säger jag "Förlåt Liam att mamma är så arg, men mamma är så trött" Då tittar han mig i ögonen och säger allvarligt "Mamma alltid trött".

 Jag vet inte vad jag ska göra, jag försöker verkligen att vila så ofta jag kan, lägger mig på sekunden när Saga somnat på kvällen. Duschar i mån av tid. Lagar mat så att det ska finnas färdigt när jag har tid. Dammsuger när jag snubblar på dammråttorna och försöker att hålla efter det enorma tvättberget. Sitter mest i soffan och ammar och resten av tiden försöker jag att vara med Liam. Mange jobbar heltid och skift och drar det tyngsta lasset hemma samtidigt som han verkligen är en närvarande pappa för Liam.
Jag planerar mathandling och aktiviteter. Barnen går först hela tiden, men har konstant dåligt samvete för allt som borde göras hemma. Så trött på kommentarer om saker som borde göras i tädgården inne och att "det går ju så snabbt att göra det" Önskar att jag hade mera ork. Jag vill verkligen slippa den ständiga, tärande, gnagande ångesten över alla "borde". Om man ändå hade råd med städhjälp..

Så nu var det färdiggnällt. Ska väcka Liam och åka till Jädraås och fira syster som blir 22 år idag. Grattis!

Saga har upptäckt sina händer ordentligt i...

dsc01419 (MMS)

Saga har upptäckt sina händer ordentligt idag :)


För tjock för att vara en bra mamma?

Alla är olika, en del smala, andra mindre smala och några där emellan. Men när Mange och Liam var på badhuset igår så blev det uppenbart att man kan vara för stor för att vara en bra förälder.
En mamma storlek XL var där med sitt barn och sin karl. Barnet springer ut i vågbassängen fast det inte kan simma. Mamman som har hyfsat svårt att gå har hamnat en bra bit på efterkälken och missar det hela. Badvakten får dyka i efter barnet och pappan kommer springandes då säger mamman som vaggar i maklig takt ditåt "du får nog skynda dig för han verkar ha problem att andas"
Kanske dags att gå ner i vikt så man iaf kan se efter sin 3 åring? Vad hade hänt om dom badat ute i en sjö på sommaren?
Nej man blir ju mörkrädd... Ingen kan säga att man måste banta, men är man så stor att man inte kan hjälpa sina barn när dom behöver det så kanske man ska tänka om. För att inte tala om de personliga hälsoriskerna..

Seg kväll annars. Mange har fm och har haft en vän här på kvällen för att glo på fotboll = jag nattar båda barnen vilket inte är så lätt alla gånger. Fällde en tår över underbar mat också eftersom jag glömde sjömansbiffen jag gjorde framme igår kväll och upptäckte det idag på fm så jag fick slänga allt. Snacka om onödigt...

Liam sov förresten till halv nio i morse! Nytt rekord! Synd bara att Saga vaknade halv sju istället för åtta som hon brukar göra i vanliga fall ><

Sjömansbiff alá Moberg

Recept jag tror att jag lagt ut förut, men kan inte söka i bloggen pga windows så delar med mig av det igen.
Blir verkligen kanon eftersom man kokar kött och potatis för sig så man kan låta köttet koka sådär riktigt supermört utan att behöva oroa sig för sönderkokt potatis :)

Sjömansbiff
4 port

600 g skivat ytterlår, 0,5 cm skivor
44 stora gula lökar
88 stora potatis
88 dl köttbuljong
44 dl öl
11 msk tomatpuré
22 lagerblad
salt & peppar

1. Om skivorna är för stora dela dom i portionsskivor. Vänd sedan köttet i mjöl och bryn därefter i en stekpanna och lägg i en kastrull med tomatpurén. Skala och skiva potatisen i 1 ½ cm tjocka skivor som också skall brynas och läggas i en egen kastrull. Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen salta peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna. Låt båda kastrullerna sjuda upp potatisen är klar efter en 15 minuter och köttet är mört efter 1 ½ - 2 timma.

2. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet

Gott med saltgurka till :)


Lax i mumsig sås

Gjorde lax idag igen. Den här gången blev det i form av en sås som passar utmärkt till pasta eller pressad potatis. Vi föredrar pasta.

Tips: Köp laxfilé när det är billigt att köpa en hel sida. Jag tar bort skinnet på hela biten och putsar sedan bort ca 1/3 av filén för att få en jämntjock bit som man kan dela i portionsbitar och steka i ugnen. Det jag putsat bort skär jag i mindre bitar och fryser in. Perfekt för pastasåser, grytor, soppor etc.

Lax i mumsig sås
4 port.

600g benfri laxfile i bitar
2 dl creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk sötstark senap
3 msk hummerfond
3 msk röd caviar
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
salt
peppar
(ev. skalade räkor)

Koka upp creme fraiche, grädde, senap och fond. Låt småkoka i ett par minuter.
Lägg i laxen och låt det puttra tills den är klar ca 5 minuter.
Rör ner dill, gräslök och caviar, smaka av med salt och peppar.
Låt allt få ett uppkok och servera med pasta eller pressad potatis.
Vill man lyxa lite kan man strö över en näve skalade räkor.

Lax med färskost

Lagade världens godaste lax härmodagen. Och busenkelt dessutom.

Lax med färskost

4 port.

4 laxfiléer
1 ask Philadelphia med gräslök
salt
citronpeppar

Sätt ugnen på 150 grader
Lägg laxen i en form med lite olja i botten. Skär en skåra uppepå varje filé. Salta och citronpeppra.
Bred på färskost på varje bit.
In i ugnen ca 15 min (innertemp 55 grader) (osten kommer inte att smälta utan blir mer som en kräm)

Servera med pressad potatis och något grönt :)


Döden på flaska!

dsc01412 (MMS)

Döden på flaska!


Biblioteket idag. Vilken succé!

dsc01410 (MMS)

Biblioteket idag. Vilken succé!


Mammatips: Weleda Calendula Zink Creme

På BVC rekommenderar dom Inotyol salva till röda rumpor och annat. Den är Kanon när det gäller rumpan eftersom den är så fet och verkligen stannar kvar där det behövs. Men när det gäller andra veck där det kan bli rött tycker jag att den är alldeles för fet och rester av den blir kvar och liksom geggar ihop sig och skaver. Mamma Em rekommenderade Weledas produkter och jag testade. Allt jag har att säga om deras zink creme är:

Vilken. Fantastisk. Salva.

5 av 5 i betyg :)


Renskav på Salmings vis

Recept från Börje Salmings senaste kokbok. Mums! säger familjen, alla tre här hemma slickade tallrikarna (Saga hade också gjort det om hon fått äta riktigt mat, det är jag övertygad om)

4 portioner (Stora)

1 gul lök
2 pkt fryst renskav, lättinat
200 g färska kantareller ( jag hade 1 burk konserverade kantareller och 100g färska champinjoner)
2 dl mellangrädde
5 dl vatten + 3 msk viltfond (jag hade kantarellfond)
2 msk messmör
1 tsk timjan
3 msk rårörda lingon (lingonsylt går prima) 
salt
svartpeppar
(soja)

  • Skala och hacka löken fint. Bryn köttet i smör tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar. Lägg i en kastrull.
  • Bryn kantarellerna i smör i stekpannan. Krydda med salt och peppar och häll ner i kastrullen.
  • Tillsätt grädde, vatten, fond, timjan och messmör. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
  • Häll i lingonen. Red grytan med maizena redning till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och ev soja.
  • Vi åt grytan med hemgjord klyftpotatis och haricot verts. Mums!












    Tack Börje Salming!

    dsc01405 (MMS)

    Tack Börje Salming!


    Överkörd av en buss...

    Ungefär så känner jag mig nu. Men på ett bra sätt :) Hela lilla familjen har nämligen varit hemma hos bästaste Jelica idag och fått massage. Har sån tur att hon måste massera 20 st för att få sitt diplom och vi hade turen att få vara försökskaniner. Underbart! Kommer att bli fler besök. Var välbehövligt för min rygg var inte tip top direkt. Sned var den också så hon rekommenderade ett besök hos kiropraktor. Bara att boka en tid hos våran sjukgymnast Per. Högkostnadskort har jag ju så lika bra att passa på och ta hand om sig medan man kan :)

    När det gäller sömn här hemma så är jag medveten om att det inte håller att ge mat på natten. Det svider dock i mammahjärtat att neka Liam när han blir så missunnad ändå nu. Usch och fy. Men vi måste nog. Att man inte tog tag i det tidigare... Men när vi bara hade Liam så var det ju inte lika jobbigt och vi tänkte att det ger sig väl... Men det gjorde det ju såklart inte :(

    I morgon blir det Öppna fsk på em och en fikadejt med Anna och Mellie. Mange är ledig så kan Liam plutt få leka och ha kul :) Ska försöka köpa mig en flaska rödvin också och koka en härlig Boeuf Bourgignon. Värmer gott i höstmörkret :) Hmm, måste nog köpa champinjoner också... Seeegt att åka och handla när man hade hoppats på att få slippa..

    Nu sängen!


    Hemsk mamma

    TVå jobbiga nätter här hemma. Igår var Saga täppt i näsan och sov som en kratta samtidigt som jag hade hosta och Liam kom in redan kl 23, ville ha välling och låg som ett plåster på mig hela natten.
    I natt har jag haft världens rethosta, fick sällskap av Liam vid 12 redan. Suger att Saga sover bra och vaknade vid 3, somnade om och åt vid fyra. Liam däremot ville ha välling 22, 02 och 05. Och eftersom Saga inte somnade förrän 23 och jag inte hann somna innan Liam var ledsen första gången blev det inte mycket sömn.
    Sömbristen kan jag ta rätt bra, men jag är så himla grinig mot stackars Liam när han vaknar och vill ha välling, skuffar bort honom när han ska ligga på mig och gosa. Usch vad hemsk jag känner mig. Det dåliga samvetet gnager och det finns inga ursäkter. Jag har verkligen blivit hemsk mot stackars Liam sen Saga kom. På nätterna är mamma sur och på dagarna har hon inte tid och låter Lillasyster gå före... Åh vad jag önskade att Mange hade ett vanligt jobb ibland. Som det är nu så är jag ju själv med barnen på natten för det mesta och allt är så mycket bättre för dom när jag inte är det.
    Ska verkligen försöka att reparera lite av skadan nu när Mange är ledig 4 dagar. Kan behövas för sedan väntar tre ensamma nätter till helgen...

    Testar kvalitén på nya jackan :)

    dsc01402 (MMS)

    Testar kvalitén på nya jackan :)


    Dagens fråga...

    Varför har inte Lindex bra amnings BH i vettiga storlekar?
    Hur kan man göra en amnings BH i A-D kupa? Är inte det vanliga storlekar? Är det bara på mig brösten växer? Måste man betala 400kr för en BH för att kunna få den i 75E?

    Liam har fått en jättefin och alldeles för...

    dsc01400 (MMS)

    Liam har fått en jättefin och alldeles för dyr vinterjacka från fix. Tack mamma/mormor!


    Fredag

    Här hemma har det varit en lugn fredag. Både jag och Mange är sjuka så Mange passade på att sova när Liam var på dagis och jag sov på eftermiddagen när Saga tog sin långa nap. Vid tre kom Carro och hennes hund Dexter förbi för att hjälpa oss leta efter katten Dexter... Dom var ute flera timmar och han hittade flera spår men ingen katt :( Nu har vi ätit fyllda paprikor till middag och inväntar att barnen ska somna så låg får slänga in en limpa i ugnen så vi har bröd i morgon bitti :) Roligare än så blev det inte idag. (Ursäkta avsaknaden av stycken, men skriver på mobilen)

    Fyllda paprikor på g här :)

    dsc01398 (MMS)

    Fyllda paprikor på g här :)


    Såhär ser åkpåsarna från jollyroom ut :)

    dsc01396 (MMS)

    Såhär ser åkpåsarna från jollyroom ut :)


    Uppdrag granskning 111101

    Kvällens uppdrag granskning handlade om ett fall från min hemstad Sandviken.
    Jag finner inte ord för vad jag lider med föräldrarna och hur totalt inkompetent soc har agerat. Tack SVT för att ni gjorde det här programmet så att familjen fick upprättelse.

    För er som inte sett programmet så finns det på SVTplay här Se det!

    Liam har haft en underbar dag hos moster i...

    20111102263 (MMS)

    Liam har haft en underbar dag hos moster i Jädraås med bla. Korvgrillning i grillkåta. Superkul!


    Fler som sover gott...

    dsc01183 (MMS)

    Fler som sover gott...


    Hittade en gammal bild på mig själv. Visst...

    a532721746_31062 (MMS)

    Hittade en gammal bild på mig själv. Visst inte bara kroppen som går upp i vikt utan ansiktet också... 20 kg lättare här. Tänk att man varit så smal. Målet nu är minus 10 kg. Storlek 38/40 och jag är nöjd. Lite träning på det så :)


    Liam är hos moster i jädraås idag. Var vis...

    liam sover (MMS)

    Liam är hos moster i jädraås idag. Var visst väldigt jobbigt för efter en kvart så såg det ut såhär :)


    Till tomten...

    Har fått frågan från flera håll vad vi (barnen) vill ha i julklapp. Det är ju himlans skönt att vara ute i god tid så här kommer några förslag :)
    Liam blir ju glad för alla paket han får, men vi har en herrans massa leksaker, så hellre en genomtänkt sak som håller länge än flera saker "bara för att" Jag vet ju själv hur vi gör "men vi köper lite småsaker också så han får lite fler paket" Så himla onödigt...

    Nåväl här kommer några förslag..
    (klicka på bilden för större bild)


    Tripp Trapp stol, gärna med bygel.
    Dom är sviindyra tycker jag, men bra. En begagnad skulle vara prima ballerina :)


    Någon form av målarstaffli alt. griffeltavla på ben.
    Vattenfärger?


    Liam älskar att hålla på med Play Doh


    Leksakskök som barnen kan ha på Sagas rum. Liam gillar verkligen att "laga mat" och pyssla när han får gäster. Med ett litet kök så har vi någonstans att göra av alla små pryttlar också, plus att det blir roligare att leka.



    Duplo i alla dess former. Stora "bottenplattor" och lösa klossar som på bilden funkar prima.



    Det var några förslag bara, annat som blir mycket uppskattat är:

    Kritor och ritblock
    Böcker (billigt och bra på loppis)
    DVD-filmer
    Kläder strl 104 och större till Liam och 74 och större till Saga (hon har 62/67 nu) Tänk praktiskt annars blir det använt så sällan :)
    Lite svårare pussel
    Dregglisar till Saga


    Mamman och pappan då? Ja vi hade inte sagt nej till..

    "Winter lights" ljusstake (fyra stora kupor på en bricka) från Perfect Home
    "Valencia" 27cm högra ljusstakar från Perfect Home
    "Verona" Väggljusstake för 11 värmeljus

    Massa annat vi gillar också, bara att fråga Johanna ;)

    Svårt att säga vad Mange vill ha (han är inte här just nu) men sånt som jag skulle uppskatta är:

    Böcker (jag läser allt)
    Desperate Housewives säsong 5-7
    Greys Anatomy säsong 5-7
    Kokböcker
    En ny elvisp
    Trosor (min underklädeslåda är en sorglig syn. Strl M)
    Myskläder (vore kul att se någolunda fräsch ut hemma. Strl M eller 40)
    Strumpor

    Och bara för att jag har skrivit en lista så betyder inte det att vi förväntar oss en massa saker. Men eftersom vi fått frågan så har jag gett lite förslag i alla möjliga prisklasser. Och det är tanken som räknas, ingen skulle bli gladare än jag av en burk hemlagat julgodis <3




    Long time, no see Mr Risgrynsgröt!

    dsc01394 (MMS)

    Long time, no see Mr Risgrynsgröt!


    RSS 2.0