Renskav på Salmings vis

Recept från Börje Salmings senaste kokbok. Mums! säger familjen, alla tre här hemma slickade tallrikarna (Saga hade också gjort det om hon fått äta riktigt mat, det är jag övertygad om)

4 portioner (Stora)

1 gul lök
2 pkt fryst renskav, lättinat
200 g färska kantareller ( jag hade 1 burk konserverade kantareller och 100g färska champinjoner)
2 dl mellangrädde
5 dl vatten + 3 msk viltfond (jag hade kantarellfond)
2 msk messmör
1 tsk timjan
3 msk rårörda lingon (lingonsylt går prima) 
salt
svartpeppar
(soja)

  • Skala och hacka löken fint. Bryn köttet i smör tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar. Lägg i en kastrull.
  • Bryn kantarellerna i smör i stekpannan. Krydda med salt och peppar och häll ner i kastrullen.
  • Tillsätt grädde, vatten, fond, timjan och messmör. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
  • Häll i lingonen. Red grytan med maizena redning till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och ev soja.
  • Vi åt grytan med hemgjord klyftpotatis och haricot verts. Mums!












    Kommentarer
    Postat av: ENDENISE - Mamma till 2 i December

    sv: Hehe nej men menade mest att alal gravidkrämpor försvinner och med det kommer orken :)

    2011-11-08 @ 20:37:34
    URL: http://endenise.se

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0