Sjömansbiff alá Moberg

Recept jag tror att jag lagt ut förut, men kan inte söka i bloggen pga windows så delar med mig av det igen.
Blir verkligen kanon eftersom man kokar kött och potatis för sig så man kan låta köttet koka sådär riktigt supermört utan att behöva oroa sig för sönderkokt potatis :)

Sjömansbiff
4 port

600 g skivat ytterlår, 0,5 cm skivor
44 stora gula lökar
88 stora potatis
88 dl köttbuljong
44 dl öl
11 msk tomatpuré
22 lagerblad
salt & peppar

1. Om skivorna är för stora dela dom i portionsskivor. Vänd sedan köttet i mjöl och bryn därefter i en stekpanna och lägg i en kastrull med tomatpurén. Skala och skiva potatisen i 1 ½ cm tjocka skivor som också skall brynas och läggas i en egen kastrull. Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen salta peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna. Låt båda kastrullerna sjuda upp potatisen är klar efter en 15 minuter och köttet är mört efter 1 ½ - 2 timma.

2. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttet

Gott med saltgurka till :)


Kommentarer
Postat av: Malin

Ja det där är en favorit! Tänkte på den senast i förrgår, lustigt! :)

2011-11-10 @ 15:28:07
URL: http://pejans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0