Helstekt kotlettrad med ugnsrostade rotsaker och underbar sås

Köpte på mig en bit benfri kotlett i bit när det var billigt och eftersom bäst före datum närmade sig så fick den bli middag igår. Det blev fantastiskt gott tyckte alla i familjen (länge sedan jag åt så mört kött).
Anpassa mängden efter hur många som ska äta :)

Benfri kotlett i bit
Potatis
Rödlök
Morötter
Caj P's grillkrydda
salt
peppar
olja
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten + sky
1/2-1 köttbuljongtärning
vinbärsgele eller lingonsylt
soja

Sätt ugnen på 200 grader, se till att ta fram 2 st formar som får plats bredvid varandra i ugnen (1 för köttet 1 för rotsakerna).
Krydda köttbiten runt om med grillkrydda, skär inte bort något fett innan tillagningen. Lägg i en form, sätt i en kött-termometer och låt stå i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70 grader.
Skär potatisen och löken i klyftor, morötterna i stavar. Lägg i en form och blanda runt med ganska mycket olja, salt och peppar. Ställ in bredvid köttet.
det tar ungefär 40 minuter innan det är klart i ugnen så då kan man ju roa sig med annat.

Såsen:

Ta ur köttet ur formen och vispa ur formen med vatten. Häll sky+vatten+grädde+buljong i en kastrull och koka upp. Smaka av med soja och gele eller sylt (det behövs något sött i såsen för att den ska bli perfekt).
Låt småkoka 5-10 minuter, red med lite maizena om det behövs.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0