Ingrids kycklingfilégryta
Mamma tipsade om det här receptet ur Icas kokbok Hela Sveriges Husman. Verkar vara ett recept precis i min smak så här ska lagas..
4 port (stora skulle jag tro)
4 kycklingfiléer
1 stor gul lök
200g champinjoner
10 torkade aprikoser
2dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5-1 dl mango chuntney
1 hönsbuljongtärning
maizena redning
smör att steka i
salt, peppar
1. Skär kycklingen i bitar. Skala och finhacka löken. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Strimla aprikoserna.
2. Bryn kycklingen och lägg över i en kastrull.
3. Fräs löken och svampen, tillsätt i kastrullen tillsammans med aprikoser, vatten, mango chuntney, grädde och buljongtärning. Koka upp och låt koka i 6-7 minuter.
4. Strö över maizena redning och låt koka ytterligare 1-2 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.