Världens godaste morotskaka

Receptet kommer från Leila Lindholms bok "Piece of cake" och är helt makalöst gott!

Morotskaka

3 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

1 1/2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

1 nypa salt

1 1/2 dl solrosolja

4 1/2 dl rårivna morötter

1. Sätt ugnen på 150 grader

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt

3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten

4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter

5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter (för varmluftsugn, längre i vanlig). Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna

Cream Cheese Lime Frosting

60 g mjukt smör

4 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Skal av 1 lime

100 g philadelphiaost

1. Vispa alla ingredienser krämigt.

2. Bred frostingen över kakan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0