Pimpa köksbordet

Liam tyckte att köksbordet behövde dekoreras. Eller nåt...


Mysmissan :)


Sitter själv

Det går fort nu och stumpan kan redan sitta själv, ujuj vad fort det går!


Sleeping Beauty

Sover gott i mammas säng. Ryggläge kan vi glömma. lilla damen bestämmer numer själv hur hon vill sova, så kudden har vi plockat bort :)


Spännande vecka!

Veckan som kommer kan bli bra. Väntar med spänning...


Musik och sånt

Lyssnar på alldeles för lite musik nuförtiden (Bockarna Bruse på repeat räknas inte...)
Rotade runt lite och hittade den här gamla favoriten. Sammanfattar rätt bra vilken typ av musik jag gillar även om det inte är något favoritband...

http://www.youtube.com/watch?v=DWaB4PXCwFU&ob=av2e

Chocomania!

Men hur härligt måste inte det här lukta?! Alla hjärtans dag snart... Mange!


Mina små hjärtan :)

Mammas underbaringar!!!!


Ensam

Jag vet inte riktigt, men sedan barnen kom så känner jag mig så...ensam ibland. Nu är jag ju inte ensam i den bemärkelsen då jag har två underbara barn och en man. Men jag saknar det andra umgänget man hade. Jag trodde barnen skulle bli en faktor som gjorde att man träffades och umgicks med släkt och vänner. En anledning att ses. Men det blev inte så. Förr i tiden brukade vi bli bjudna på mat nån helg ibland, kanske fika, vi bjöd hem folk på mat... Men nu?
Jag är ju hemma hela tiden, lite besök skulle bara vara roligt. Men jag är så kass på att ta tag i saker. Jag har haft det så jobbigt ett tag nu att jag helt enkelt inte orkat. Och att åka iväg med båda barnen själv är rätt jobbigt så har man sovit dåligt så blir det gärna att man står över det.
Så kära vänner och familj. Jag behöver göra något annat än att vara mjölkko och läsa bockarna bruse ibland. Kom hit och hälsa på. Jag behöver det :)


De små ögonblicken

Saga sitter och killar sig själv under fötterna och skrattar högt. Små ögonblick av lycka som aldrig kommer åter. Vilken tur att det kommer nya :)



Fara å färde?

Saga har inte bajsat på tre dar. Hon knorrar och stånkar, men mer än nån fis har det inte blivit. Jag är inte oroad för förstoppning då jag ammar. Däremot gravt oroad över att det ska vara min tur att byta blöja när det är dags... Hua!


Kommentera

Ibland går det inte att kommentera vissa inlägg. Jag vet inte varför, men det buggar ibland när jag anv iPhone appen :(


Ny tröja!

Den här tröjan från Moonkids var så fin att Liam ville ha den på en gång :) Det blir mycket grönt hemma, vi är tre som älskar färgen. Vad Saga tycker vet jag inte riktigt än :)


Kläder från Kidelin

Gillar kidelin.se på Facebook och såg häromkvällen att dom hade 50% rabatt på alla tröjor. Passade på att beställa lite "märkes" kläder till barnen eftersom dom växer som ogräs. Tex Nova Star gör ju underbara kläder, men inget jag tar mig råd att köpa normalt sett. Dock kan det vara en ganska bra affär, då andrahandsvärdet på tradera är skyhögt. :)
Blev iaf en huvtröja och tre tröjor till Liam. En vår/sommar jacka och en tröja till Saga. Totalt blev det 800 kr ganska precis, mkt kläder för ett barnbidrag. Nu måste jag köpa lite mjukisbyxor till Liam bara, hälften av hans är i 92 och alldeles för korta :S


En gammal vän

Började dagen med att försova mig till föräldragruppen jag skulle på med Saga. Men vi kom iväg och det är alltid trevligt att träffa andra föräldrar med barn i samma ålder :)
Sedan hade jag en gammal god vän på lunchbesök. Underbart att återse en barndomsvän man haft sedan man var i 10-års åldern. Och dessa hästar.... Vilka minnen. Tog en sväng till stallet och hälsade på Golden också. Liam tycker hästarna är läskiga, men Heléns hund Doris är desto roligare :) Hon ser lite läskig ut, Amerikansk bulldog som hon är, men har ett hjärta av guld.

Dagens ord får bli; gammal vänskap rostar aldrig <3

Bjuder på en småkul bild som säger allt om katter ;)


Färgglad räkpasta

Eftersom det verkar kvitta vad jag äter så lagade jag "vanlig" men laktosfri mat idag. Supergott!

4 port.

200g skalade räkor
1 liten zucchini
1 paprika
1 lök
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
4 dl grädde
1/2 dl sweet chilisås
1 grönsaksbuljongtärning
4 port pasta

Koka pastan
Strimla och hacka grönsakerna. Fräs grönsakerna i lite olja. Häll på grädde, sweet chili och buljong. Låt småkoka ett par minuter. Lägg i räkorna mot slutet och låt dom bli genomvarma.

Bon appetit!


Linneas päronkaka

2-4 päron (beroende på storlek)
100g smält smör
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter.
Skala och skiva päronen och lägg i botten. Rör ihop övriga ingredienser och bred över päronen.
Grädda i mitten av ugnen ca 35 min, servera med vaniljsås.


Nåldyna

Fem rör blod fattigare. Hoppas dom lyckas ta reda på vad som är fel nu bara..
En vacker dag kommer jag att svimma vid blodprov, tycker att det är lite läskigt och glömmer helt av att andas :(


Bättre sent än aldrig?

Min pappa gick bort för nästan exakt sju år sedan. För att ordna bouppteckning så anlitade jag en firma. Det var lite strul med allt och drog ut på tiden. Har tänkt på det ibland, men då det inte finns några pengar eller så har det fallit i glömska. Idag ringde dom från firman som tydligen håller på att flytta och dom hade hittat pappas bouppteckning i original och undrade om jag inte saknat den. Jo, för sex år sedan gjorde jag det sa jag :) hon som hade ansvaret hade tydligen gått i pension och så hade det blivit glömt. Nu ska dom i skicka den iaf så kan jag gå på banken sen och avsluta pappas konton. Bättre sent än aldrig, eller hur var det?


Mjölkstockning?

Gråter när jag ammar, ont och varm i bröstet, ont i kroppen. Nåja ska till läkare i morgon och har det blivit en infektion så fixar lite penicillin det :)
Liam har blivit förkyld stackaren och jag kan inte äta, men annars har det varit en bra dag :)
Ska prova äta lite ris och biff ikväll så får vi se. Bakade en jättefin päronkaka idag med, recept kommer!


Vilken talang

Målar vattenfärg med Liam. Vilken talang man är. Syns det vad konstverket föreställer? :p


Saga äter!

Gick ju Inge bra för oss med smakisar. Allt Saga fått äta själv har dock gått bra. Majskrokar, gurkstavar och banan. Idag gjorde vi ett nytt försök med potatis/majspure. Tänkte eftersom hon älskar majskrokar så går ju smaken hem iaf. Vilken succé, lilltjejen har ätit med god aptit, gapat efter skeden och blivit sur om man tagit för lång tid på sig. Precis som det ska vara! Nu blir det majs och potatis några dagar, sen testar vi gröt. Det finns hopp!


Ombyte förnöjer

Parkerat rumpan på dass hos mamma istället. Barnen leker och har kul med mormor och morfar. Trådlöst internet = roligare toabesök. Bra så.


Hatar min mage!

Mått rätt ok idag. Åt en smörgås med mjölkfritt smör och lite proviva till frukost vilket gick bra. Åkte iväg en sväng och tog tre godisbitar, gick också bra. Åt lite kyckling och potatissallad (mjölkfri) katastrof. Fick nyss rycka tutten ur munnen på en förvånad Saga och verkar ha bokat toaletten för ett bra tag. Det gör så ont i magen att det liksom vattnas i munnen och jag vill kräkas. Fifan säger jag.

(ursäkta alla detaljer, men såhär har jag det.)

Liam fick förresten vattenfärger idag, superkul tyckte han :)


Hmm

Sent inlägg. Sitter här med sååååååååååååååååååååå ont i magen. Anar vad det är och det är inte magsjuka...
Ska ju börja så smått att införa mjölkprodukter igen för att se hur Saga reagerar. Hon verkar klara det galant, men värre med mig. Känner igen den här vansinniga magknipen från 2005 när jag blev laktosintolerant. Ska ta och köpa laktosfritt ist för vanliga mjölkprodukter innan jag fortsätter introducera. Observera att jag ätit bregott på 2 smörgåsar + 1 ostskiva igår och det blir såhär...
Suck!

Det blev inte som jag tänkt mig..

Spenderade hela natten på toa och la mig vid kvart över fyra. Vaknade nu vid sju och fick springa på toa. Hör att Saga vaknar och ropar på Mange... Men han hör inte? Till slut kommer Liam nyvaken "pappa jobbar" vafan?
Ringde Mange och mkt riktigt. "du sa ju inget" nej jag trodde han fattade med en magsjuk ( eller om det är Sanna-mage ) att det kanske är svårt för mig då. Men får väl låsa in mig på toa med barnen då... Jesus. Nu toa...


Snälla kan jag få slippa?

Det går magsjuka på dagis. Jag har mått illa sen i eftermiddags och mår bu sjukt illa plus att magen är i uppror. Bara att invänta Montezumas hämnd då. Och hoppas att små älsklingarna slipper. Den stora är immun mot vinter kräkis verkar det som. Om jag kämpar emot ett tag till kanske man slipper kräkas och får tillbringa natten sittandes på toa ist. *hoppas*


Jahaja...

McD skriver ju på allt hur mkt kalorier det innehåller:
Cheeseburgare: 300
Liten strips: 340
Liten läsk: 280
Big Mac: 495
Stor strips: 470

Så jag som brukar känna mig, inte nyttig men inte som ett svullo heller när jag best "lilla menyn". Jo tjena, 940 kcl. Hälften av vad man bör äta på en dag och man blir knappt mätt. Undra på att folk blir överviktiga....

Såhär fint blir det på köksbordet när vi äter Donken :)


Kan det här vara något?

En ekologisk produkt till bra pris och som ska vara super för torrisar. Funderar på att testa då det börjar bli klent med ansiktscreme. Eller så kör jag vidare med body shops Aloe Vera serie som jag vet funkar...


Nikita




Var kan jag köpa den här boken?

Lånade böcker på biblioteket och älskade Stora vinterboken. Helt underbar bok som Liam själv är med och berättar en historia i. Det finns Stora vinter, vår, sommar och höst. Tänkte jag skulle köpa Stora vårboken och på sikt allihopa, men dom är ju slut överallt :(




Nutramigen

Länsade Manges spargris idag för att ha råd med mat och mediciner ( omeprazol ). Det är så härligt i januari dagarna innan barnbidrag...
Nåväl, hämtade ut en burk nutramigen också. Någon som har något bra tips på hur man introducerar flaska? Hittills har det ju varit tvärstopp på den fronten...
Nu ska Liam nattas. Natten till idag var inte kul. Vi har bestämt att nu får det vara slut med nattätande, vilket har resulterat i inte allt för många timmars sömn. Hoppas det blir bättre i natt...


Falukorvswok

Blev inte riktigt som jag tänkt mig idag. Planen var korvstroganoff med trattkantareller, men upptäckte att det var slut på grädde så då fick man imporvisera. Mannen tittade ner i pannan, suckade och sa: det blir pizza ikväll ser jag. Men det blev det inte! För det blev gott! Jättegott faktiskt och båda pojkarna åt med god aptit :)

Falukorvswok
4 port.

400g falukorv
1 påse wokgrönsaker
1 lök
några färska champinjoner
1/2 dl oyster sauce
3 msk sweet chilisås
2 msk ljus soya.

Strimla lök, falukorv och champinjoner.
Woka de frysta grönsakerna tills de är nästan klara, lägg i resten.
Häll på sås och soya och woka tills löken och svampen är klar.
Servera med ris.

Resultat av 2 veckors "bantning"

Jag har ju "bantat" i två veckor nu. Ni som följt bloggen vet ju att det är inte på långa vägar tal om någon diet, utan att begränsa kaloriintaget något och inte möla chips sju dagar i veckan.
Nåväl, trots kladdkakor, cola och tacofrosseri visade vågen i morse på..

79,4 !!!!

Första gången på läääänge under 80 kg och framförallt en minskning med 2,1 kg! Nu är det "bara" 9,4kg till mitt första delmål 70kg. Mål två är att TRÄNA bort de sista kilona till 65. Och att hålla 65 kg sen. Det har känts så himla avlägset, men nu är jag på G!

Ang. Anna Wahlgren debatten just nu...

http://www.expressen.se/kronikorer/brittasvensson/1.2678364/britta-svensson-anna-wahlgrens-makt-over-mitt-liv-ar-over.

Läs gärna.


Söndagsmiddag

Ryggbiff, klyftpotatis, vitlöksfrästa haricot verts, smörstekta champinjoner och bea. Jomenvisst :)


Det var på tiden!

Nu kan man både välja storlek och placering av bilden när man anv blogg appen till iPhone :D
Snyggare blogg, ja tack!


Kladdiga hallonmuffins

Brukar göra en ljus kladdkaka med hallon i och igår blev det en muffinvariant. Mycket gott!

12 st muffins

2 ägg
2,5 dl socker
2,5 dl mjöl
125g smält smör
1 msk vaniljsocker
ca 3 hallon / muffin

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner de andra ingredienserna och klicka ut smeten i muffinsformar. Lägg ner ca 3 hallon i mitten av varje form.
Grädda i 175 grader i ca 15 min, beroende på hur kladdiga du vill ha dom.


Stor och liten :)

img_1443 (MMS)

Stor och liten :)


Jag och Liam på badhuset



Dålig kvalitet då det var mörkt. får ta med rätt objektiv nästa gång :)


Man tager vad man haver...

I det här fallet en body i strl 80. Alla kläder är i tvätten nämligen.... Läskigt nog såg den inte särskilt stor ut...
Vi har sovit drygt en timme, kollat hur Liam har det ( sovit mommo säng, sa han på telefon ) och nu ska jag försöka få upp gardiner i vårt gardinlösa kök. Ljust visserligen, men inte så hemtrevligt :)


En rätt ok natt

Sitter med Saga och tittar på Benny Anderssons Orkester nu. Uppstigning blev det vid strax före sju. Inte för jag vet vad stumpan skulle upp och göra för hon verkar rätt trött redan, men men. Fick byta blöja och få i oss frukost iaf. Väldigt lugnt här hemma utan stora busen och pappan. Ska ringa mamma snart och höra hur det gått i natt. Nattningen av Liam gick super iaf, den skötte morfar om :) Längtar tills vi får pengar så jag har råd att hämta ut nutrimeg på apoteket. Hon äter mycket den här lilla damen och verkar behöva det. I natt åt och somnade vi vid 21.30 (eller ja jag somnade vid 23), sedan mat 23.30, 03-tiden och sen en gång i timmen till sju. Så det blir minst sagt lite hattigt med sömnen. Saknar tiden innan eksemen då hon åt 1-2 ggr per natt :( Längtar på sätt och vis efter att sluta amma med. Men jag är ruskigt kluven och får lite ångest vid tanken. Amningen har verkligen fungerat super sen dagen Saga kom. Aldrig ont i tuttarna och hon suger bra. Till skillnad mot Liam har jag inte på tok för mycket mjölk heller. Det är verkligen en ynnest att kunna amma sitt barn så problemfritt. Och praktiskt! Men det krävs en hel del mat för att hålla en nästan 8kgs guldklimp nöjd och glad... ps. Känns konstigt ibland att skriva morfar. Liams "riktiga" morfar är ju i himlen, men han har turen att få ha en underbar morfar ändå. Och morfar Pelle är ju den enda morfar för honom, även om jag saknar min pappa varje dag. ds.

Badhuset!

Idag har vi varit på badhuset hela familjen :) Första gången för mig sen innan sommaren så det var efterlängtat.
Insåg idag att jag gjorde rätt som anmälde Liam till vattenlek varje söndag för han älskar det verkligen. Han är så orädd, simmar med armpuffarna, hoppar från kanten, åker rutchkana själv med huvudet före... Våran stora kille!
Saga var megaduktig hon också. Tog med paraplyvagnen in och där låg hon i blöja på en handduk och myste. Hon åt en gång, men var vaken hela tiden utan gnäll. Gissa om hon somnade sött i bilen på väg hem. Ja Liam med för den delen.
Inatt är det bara tjejer här hemma ( ja och en kastrerad tjockis ) Pappan jobbar och Liam sover hos mormor och morfar. Saknar min fis och har hans pyjamaströja i sängen, men behöver verkligen lite vila och Liam trivs bra med sin mormor och morfar. Hur underbart det än är med två härliga barn så är det tungt. Särskilt när båda två sover dåligt och jag är ensam så mycket på nätterna. Manges femskift har inte bara fördelar....

Dåligt med bilder idag, men hoppas att det blev några fina på badhuset. Dock upptäckte Mange att han skulle haft det andra objektivet, då det var mörkare än vi trodde så det lär väl photoshoppas lite kanske :)


Mums!

Suger på mumsiga äppelbitar på Max. :) Liam har fått ett litet paket idag. Lovade att han skulle få det om han inte åt välling på natten och tamme tusan att det funkade :)
Varit en spännande dag i dag, får se om det blir något man kan skriva om :)

Nej nu ska trött Liam nattas, i morgon blir det badhus för hela familjen!


Ute på äventyr med mamma och pappa...

img_3492 (MMS)

Ute på äventyr med mamma och pappa...


Tips på vinterskor

Har länge letat efter varma och sköna vinterskor att ha ute i snön när man leker med barnen. Ett par "snowjoggings" Spanade in dom här skorna tidigare med 699kr är inte min budget direkt. Men nuså, idag och i morgon säljs dom för 300 pix på www.crocs.se (sök på winter boots). Beställde ett par bruna åt mig och ett par svarta åt karln (är en damsko, men vad tusan) Hoppas att dom passar bara, det är ju samma material i sulan som på den härliga foppatoffeln (årtusendets fulaste och skönaste sko?) så sköna lär dom ju vara :)
Nu är alla pengarna vi fick i julklapp slut (och alla andra med för den delen) så rappa på försäkringskassan, vi är fattiga!


Hujedamej...

Ensam med två gangstrar där båda vägrar sova = dåligt med blogg.
Återkommer!


Goda grytan!

Gjorde en jättegod och enkel vardagsgryta igår. Liam älskade den och vi med :)

500g kött skuret i små grytbitar
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 burkar champinjoner ( OBS spara spadet från en burk)
0,5 dl Caj Ps grillolja + en skvätt att marinera i
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 msk kalvfond eller 1 köttbuljongtärning
0,5 burk syltlök
Salt, peppar, soya

Skär köttet i små grytbitar ( går bra med nöt-, kyckling-, fläsk- anpassa koktid efter köttsort) och låt marinera i en skvätt grillolja ett par timmar.
Häll spadet av champinjonerna och spara det från ena burken.
Hacka lök och vitlök.
Bryn köttet i en panna, när det är nästan klart släng i löken och låt den fräsa med tills köttet är klart.
Lägg över kött och lök i en kastrull. Häll på champinjoner, grädde och svampspad. Krydda med grillolja och fond. Låt småkoka tills köttet r klart. Lägg i syltlöken mot slutet och smaka av med salt, peppar och soya.
Servera med ris eller potatismos och grönsaker.


Vad hände?

Köpte ett par byxor på Lindex idag. Sist jag köpte byxor hade jag strl 36/38. Nu provade jag strl 44 men kom iaf hem med ett par i strl 42. Vad hände?


BLW - baby lead weaning

på Svenska: baby-styrd amningsavvänjning

Läste en artikel i Vi föräldrar om ett nytt sätt att introducera mat för de små.
Kort och gott går det ut på att från 6 månaders ålder, när barnet kan sitta upp och greppa saker så ska man istället för pureer ge stora bitar av mjukkokta grönsaker, frukt etc. som barnet själv får greppa, suga på och äta. Tanken bakom det här är att skapa glädje vid matbordet samt att fortsätta på samma sätt som med amningen. När man ammar så bestämmer ju barnet hela tiden själv hur mycket det vill äta och när.
En barnläkare som själv anv metoden på sin dotter säger följande om att sätta i halsen:

Så länge barn själva får ha kontrollen och föra maten till munnen sätter de inte i halsen. Om dom ännu inte har frmågan att tugga och svälja ordentligt så hamnar maten inte så långt bak i munnen, det mesta ramlar ut igen. Barnet lär sig succesivt att flytta maten längre bak i munnen. Att dom sätter i halsen när dom äter burkmat berr på att bitarna är blandade med vatten och att barnet då suger i sig maten. Så länge man inte lägger sig i går det bra

Nu är inte det här något jag kommer att köra fullt ut då jag vill ge bl.a gröt, men tanken är intressant och jag har redan märkt på Saga som spottat och fräst åt alla smakportioner att när hon själv fick hålla i en majskrok var det en helt annan sak, samma sak med banan (men då höll mamma också i). Och det ligger en bra tanke bakom, att "förlänga amningen".

Sluta amma förresten, för Liams skull vill jag sluta tidigare den här gången och siktar på 6 månader. Men bara tanken på att sluta amma ger mig panikångest. Det är verkligen något alldeles fantastiskt...
Har fått recept på nutrimeg, men fanns inte på apoteket så ska ringa och beställa... 120kr för en burk som skulle räcka i 2-3 dagar om hon åt bara ersättning. Hua! 

Äta banan...

Bananpremiär idag. Saga har svalt några bitar :) Ska skriva ett lite längre inlägg om en intressant metod att introducera mat när jag får tid...


Majskrok är gott!

Mums!


Oyster sauce

600 ml utan svensk text ;) 10 kr på Willys


Mekonomen i Sandviken. Lika barnvänligt so...

img_1578 (MMS)

Mekonomen i Sandviken. Lika barnvänligt som Ikea ;)


Vad gör man 22.45 en söndag när barnen somnat?

Man städar skafferiet!


Gagga!

Tack mamma för att du köpte välling. Liam ropade precis "pappa! Liam ha gagga!"

Vilket ord använder era barn för välling? Här är det gagga :)


Är och handlar. SJÄLV. Snacka om vardagsly...

img_2811 (MMS)

Är och handlar. SJÄLV. Snacka om vardagslyx :)


Fullspäckad dag

Började dagen med frukost på hotellet i Högbo. Supertrevligt och kanon frukostbuffe, men som mjölk "allergiker" kan man ju hålla sig för skratt åt underbara ostar, våfflor och yogurthar. Blir återbesök när jag slutat amma, då blir det våffla och ost!
Nu på em har vi haft besök av fam Pettersson från Storvreta. Verkligen jättekul och tack för att ni kom! Nästa gång tar vi och åker söderut :) Saga blev lite övertrött och däckade, hon vaknade nyss för mat men nu sovs det igen. Hade gärna suttit i soffan resten av kvällen, men tyvärr måste vi handla då bl.a vällingen är slut. Seeeeegt!

Ps. Markus Hellner, vilken prestation! Ds.


Äta på natten

Klockan är halv fyra och Saga har ätit fem gånger nu sen kl halv tolv. Hur gör man egentligen för att minska på nattätandet? För det här håller inte de dagar jag är själv med barnen och knappt annars heller. Tips mottages tacksamt!


Frusen

Haft ännu en mysig dag i Kungsberg, men idag var det kallt! Är sådär genomfrusen och värmer mig under en filt på soffan nu. Pojkarna har åkt hem till Tommy och Tilda för att bada bubbelpool, titta på hockey och äta pizza. Jag och Saga inväntar sällskap av bästa Linnea för lite hämtmat och skitsnack. I morgon ska vi äta hotellfrukost i Högbo hela familjen, ska bli superkul. Lillasyster Sofie som gav oss alla det i julklapp. Ska passa på att gratta mamma och Pelle som fyllt år båda två sen vi sågs sist. Presenterna får vänta dock, beställda men inte anlända ;)

Någon som har tips på bra, varma barnvantar? Vill ha som är lätta att få på, sitter kvar och som värmer. Liam fryser om sina små händer varje dag nu :(


Update

Hann läsa två sidor innan skrittande vaknade...


Åh vilken skitdag!

Vissa dagar blir allt fel och idag var en sån dag. Tur man har två underbara barn <3
Ska försöka koppla av en stund med nyaste Mama nu, förutsatt att Saga har lust att sova en stund. Sen blir det sängen!


Städmani

Önskar att man hade orken att hålla efter hemma lite bättre. Men idag är det storstädning de luxe. Farmor är här och leker med Liam medan jag och Mange städar ut julen och städar huset. Saga hon hänger med, men just nu är det ammningspaus :)
Jag mår så mkt bättre när det är någorlunda städat, lite damm här och där är inte hela världen, men när det blir prylar överallt får jag panik. Inte lätt när man bor med en karl som verkar ha ett behov av att lägga saker på en tom plan yta. Gah!


Inspirationsbild viktminskning

Jag hittade en bild från Portugal 2007, dvs inte sådär väldans länge sedan. En gång i tiden såg jag ut såhär och jag vill vara nöjd igen (fast här vill jag minnas att jag inte var överdrivet nöjd). Nåväl, målet är satt och tärningen kastad i förhoppning.. Ale acta es, in spe



Men det är lång väg dit, för nu ser jag ut såhär + 6 kilo... (bild från 10 mån efter Liam när jag batnade sist)


Titt i arkivet



Jag och Mange innan vi var officiellt ihop, 2001




Hoppar utanför stugan 2002



Jag, Rasse, Martin och Jernberg.
Björnrike 2002



Mange fyller 23, maj 2001



Studenten 2000



Bästa Celican <3




Syster och Golden hoppar 2003



En av våra vinster, 2003



julafton 2004



På toppen av Table Mountain, Cape Town 2005




Farbror Paulis hus i Dainfern, Johannesburg



Matar räddade föräldralösa elefanter, Knysna South Africa 2005




Det var en liten titt i arkivet, sånt är alltid kul. Vad smal jag var och  shit vilka underbara resor vi gjort
till Sydafrika 2002, 2003, 2005. Åker gärna tillbaka :) Om någon vill se flera bilder så har jag massor. Vi har gjort det mesta utom Drakensberg. Bl.a så har vi varit i:
Johannesburg
Pretoria
Sun City
Kruger Park
Umfolozi
Pilanesberg
S:t Lucia
Knysna
Jefferys Bay
Garden Route (P:t Elizabeth -> Cape Town)
Cape Town
Robben Island
Cape Point

Som sagt, om någon funderar på att åka till Sydafrika, fråga på :)


Vinterlek

Jag hade glömt hur härligt trött man blir av en dag i backen :) Jag och Mange är ju riktiga brädåkare och 2001-2009 spenderades varje ledig vinterdag i backen och vi åkte till fjälls x gånger per vinter. Sen kom Liam och jag blev gravid igen och.... Jag saknar verkligen dagarna i skidbacken. Men snart så, nästa vinter får Liam slalomskidor, ja bräda är för svårt att börja med och jag har skidor också :)
Jo förresten, mamman måste g ner 10kg för hon kan inte ha sina snygga Ripcurl kläder och har INTE råd med nya...

Såhär trött var Liam när vi kom hem, han skulle hämta nappen i sängen och somnade liksom halvvägs. Mammas hjärta!


I Kungsberget

I berget och åker Bob/pulka. Passade på att äta lunch här också. Senare blir det besök i gammelboning hos moster och Timo.
Liam älskar att busa i snön! Underbart att ha en skidanläggning en mil hemifrån, för hemma finns ingen snö :(


Två tröttmössor

Vi har kvällsmys :)
Skäms över hur jag ser ut. Finnar, eksem, blek och överviktig. Jag är stolt över min kropp, men misshandlar den grovt. Nu är det ändring på det iaf. Till sommaren ska minst 10 kg bort. Och nej jag bantar inte i onödan. 82 kg till mina 171 cm är för mycket. Okej om jag åt bra mat och var pigg med okej kondis. Då skulle jag inte bry mig, men jag har ätit skit under lång tid, aldrig tränat och är nu dessutom överviktig. Har stora problem med magen också så nu ska det bli ändring. När det ordnat sig med barnen, sömn, eksem etc. Ska jag boka tid för en läkarkoll. Få svart på vitt. Hua! Tandläkare skulle jag behöva träffa också då jag tappat en bit av en tand, men har inte råd och sjuk tandläkarskräck så det skjuter jag framför mig...


Stekt ris med räkor

Jag och Mange älskar Thai-mat och är stammisar på närmaste Thai-vagn. Med skral ekonomi är det dock inte så att vi har råd att köpa där så ofta.
Köpte oyster sauce och gjorde egen. Tro på fan det var lika gott som på vagnen, men fyra port till priset av en. Tips är att köpa oyster sauce, fish sauce, soya, sweet chili etc på en Thai butik, mkt billigare. Willys har också en del direktimporterat..

Stekt ris med räkor

2dl okokt jasminris
200g skalade räkor
500g frysta wokgrönsaker
3 ägg
Oyster sauce
Ljus soya ( kikkoman, Thai soya el dyl)

Koka riset
Stek grönsakerna i olja. När dom nästan är klara häll på oyster sauce ( börja med. 0,5 dl )
I med räkorna och låt dom bli varma.
Ner med ris, blanda runt. Smaka av med oyster sauce och soya. Knäck äggen och rör runt tills dom är klara ( har stelnat)
Njut!
Det är gott med en klyfta lime att pressa över.
Vill man inte ha ris så anv nudlar.


Innan eksemen...

Hade stumpan ganska mycket hår...


Gnälligt värre

Saga har varit ledsen ett par timmar nu och Liam är gnällig/trotsig/arg/ledsen. Han skulle behöva sova men vägrar :(
En riktigt seg dag, men man måste ju ha såna med för att uppskatta de bra dagarna :)

Bjuder på en bild på vår söta lilla Saga :)


Dom växer fort...

Rensade ur barnens garderober häromdagen. Den högra kassen är Sagas kläder tom 62... 68+ som gäller för henne nu. Liam har 98+.
Nu återstår att sortera bort sånt som ska säljas, ges till syster/Linnea och skänkas till insamling. Kommer nog att sälja Sagas nya fina kläder då syster hatar rosa och Linnea är en såndär genus-tant ;)
Måste gå igenom alla Liams kläder med och sortera i Saga/sälja/ge bort. Inte fullt så mkt smått där då jag redan gett bort en del till en god vän :)
Kanske finns pengar att tjäna här, någon som vill köpa? ;)


Vad fräsch man känner sig...

....Efter tre dygns magsjuka.


Sjukstugerapport

Liam är bättre, peppar peppar. Fått i honom grönsakssoppa och vatten. Han får förhoppningsvis behålla det också. Men stackaren är inte pigg alls, varit uppe en timme totalt idag. Plutten!

Vi såg en film ikväll och jag åt chips. Fick ångest. Fy fan vad jag misshandlar min kropp. Vill jag se mina barnbarn får jag skärpa till mig. Så nu är det skärpning! Mindre skräp och mera mat. Mindre tomma kalorier och mer näring. Och motion!
Tänk om man hade råd att äta färsk hummer oftare....


Mammas sjukling!

Magsjukan tog om på Liam :(
Kräkts hela natten och inte kissat sen igår kväll. Vi ger lite vatten och en liten klunk cola ( han vägrar vätskeersättning) varje kvart. Ringt HC för råd och väntar på att dom ska ringa upp.


Premiär!

Men hur jag än letade hittade jag inte dynan till stolen. Den som legat under skänken i vardagsrummet i nån månad var plötsligt borta... Osis...
Saga gillade verkligen att få sitta och pyssla iaf. Babysittern är inte så poppis längre.


Morgonmys

Myser i sängen med favoritsaken som Liam gav syster i julklapp :) Saga vill tugga på allt och dreglar massor! Tänder?
Magsjukan tog om på Liam i natt, stackars plutten! Blir till att omboka Sagas läkartid idag, tror inte att HC vill träffa våra magsjukebaciller :(
Nu är det någon som jobbar på en bajsblöja modell XXL. Blir väl så när man inte bajsat på hela dan igår kanske... Laters!


Familjekalender

Beställde en ny familjekalender från Smart Photo. Man kan välja olika bilder för varje månad och ha upp till fem kolumner. Perfekt för att hålla koll på saker tycker vi :)
199kr.


Jomenvisst

Fem över tolv kräktes Liam och har kräkts sen dess. Bara att vänta på min tur då... Gott nytt år!


RSS 2.0