Kaffe

Tror jag måste lära mig att dricka kaffe. Kommer inte orka hålla stilen i några månader till annars. I natt åt Liam sex gånger på tio timmar.. Så hungrig är han inte egentligen men han får ont i magen och då vill han äta. Alternativet är ledsen bebis och då känns tio minuters amning som en mycket bättre idé :) undrar varför han har såna problem med magen dock. Måste fråga på bvc när vi ska dit på måndag för både jag och Liam mår dåligt när vi inte får sova. Nu ska jag kolla klart på robinson, heja hasse!

Hemmafru?

Ska steka pannkakor till lunch, ser att sylten är slut. Skit också! Eller? Äsch koka sylt kan ju inte vara så svårt. Slänger ner en näve frysta jordgubbar och lite socker i en kastrull som får koka medan jag steker pannkakorna. Blev kanongod sylt :)

Nya kläder från H&M till Lilleman


Promenad i snön


Utvilad

Ja det är vad jag känner mig idag. Liam somnade vid halv elva, åt lite vid två. Blöj-byte och mat vid fyra. Lite ont i magen och mat vid sju, somnade om vid halv åtta och sov ända till tio :) nu väntar vi på att pappan ska vakna efter sitt nattskift så jag får åka till stallet och ge lunch. Ikväll kommer mamma/mormor hit, alltid lika roligt :-) idag blir snickaren klar förresten. Blir kanonfint. Visar bilder sen :-)

Vad sjutton vad det här mamma?



Tro det eller ej men han gillade det faktiskt ;)


Första måltiden!

Idag har Liam testat "mat" för första gången. Ett par skedar mosad banan blev det :) Han verkade gilla smaken med var väldigt brydd över konsistensen först :)
Stora killen!
Bilder kommer :)

Kassler med ananas

Igår gjorde vi en riktig 80-tals klassiker till middag. Kassler med ananas i ugn :)

4 port

400g kassler
1 burk ananasringar (du behöver 4 st)
2 dl vispgrädde
ca 1/2 dl chilisås
svartpeppar
riven ost

Vispa grädden och blanda i chilisås och svartpeppar.
Skär kasslern i 4 lika stora bitar och lägg i en form. Lägg en ananasring på varje kasslerblir och bre över grädden. Strö över riven ost. In i ugnen 200 grader ca 15 min tills det fått fin färg. Servera med ris.
Gott blev det, kul med lite 80-tals nostalgi ;)

Karate kid

Liam gillar att träna karate. Frenetiskt bensprattel kör han med om han blir ivrig, trött, hungrig, magknip ja för det mesta faktiskt. Precis som att mammas tutte är lösningen på alla problem man kan tänkas ha när man är fyra månader :-) vi har förresten snickare här idag. Visar resultatet sen :)

Egentid

Det där med egentid sägs ju vara så viktigt. Och igår kväll fick jag ett litet utbrott på min sambo när han satte sig för att spela lite wow när jag gick och skulle lägga Liam. Han har minsann tid att leva sitt liv som vanligt medan jag lever för vår son. Riktigt så är det ju inte men har man inte sovit på ett bra tag så blir allt ganska svart eller vitt..

Hursom så har jag varit dålig på det där med egentid. Dels för att den tid som finns att få är i max 1,5h intervall och att jag tar alla tillfällen som bjuds att vila. Dels för att när Lilleman väl sover så är det så himla mycket annat som ska hinnas med, det ska lagas mat, dammråttorna (som btw är större än missarna snart) ska jagas bort, det ska tvättas, städas, diskas och kanske hinnas med en dusch. Allt detta försöker jag hinna med när Liam sover sin enda längre stund på dagen som brukar bli ca 45 min. Men helst av allt vill jag ju bara sova...

Idag försökte jag mig dock på lite egentid när pappan lekte med Liam i babysittern och vad händer då? jo jag får dåligt samvete för att jag inte är med min son... Nån som känner igen sig?




undrar vad dom tog för piller för att vara såhär glada hela tiden..


"Krävande barn"

Tycker att rubriken klingar nåt så fruktansvärt negativt. Jag har ju världens snällaste lilla son. Som nästintill aldrig är ledsen och kinkig. Men har förstått att man kan vara krävande ändå. att tex äta varannan timme dygnet runt fast man är fyra månader får nog ses som krävande.
Nu börjar jag iaf se slutet i tunneln. Tunneln av 6 månaders ammning. Fast samtidigt som det ska bli skönt att kanske få lite mer än 1,5timme mellan Lillemans måltider är jag lite rädd. Rädd att sluta amma. Kommer han fortfarande att behöva sin mamma? Hur ska det funka med mat? Och sen finns ju det faktum att det är himla mysigt att amma. Om än jobbigt. Särsklit eftersom det där med ligg-ammning aldrig funkat för oss. Mina bröst är rena högtrycksbrösten och liggamning slutar med att det är mjölk överallt och att lilleman kräks upp det mesta eftersom han måste rapas ett par ggr/amning. Näe här är det upprätt position som gäller :)



Första dygnet gick det dock att ligga och amma, kan ju bero på att det inte kom några större mängder med mjölk :) Här pratar jag med min mamma i telefon och undrar varför hon inte talade om att man faktiskt fick ont efteråt med. Mina eftervärkar som kom när jag började amma var helt fantastiskt smärtsamma. Vill minnas att jag var riktigt sur på mamma som undanhöll mig den informationen, haha. Inte fick jag något smärtstillande först heller eftersom "förstagångsmammor inte bruka få så ont" Dom trodde jag var gnällig först tills jag talade om att jag minsann fött min lilla son utan bedövning och att det här gjorde förbannat jävla ont. Då fick jag alvedon+ipren. Gud vad länge sen det är när man ser bilderna, Liam var ju så liten. Men det är bara 4 månader sedan, tiden går fort...

Halleluljah moment!

Fick bort en jättestor snorbuse som besvarat Liam sen igår kväll. Hah!

Sliten liten man

Jag ska inte tjata så mycket mer om Lillemans mag-besvär men bättre blir det inte och dom här sömnlösa nätterna börjar ta knäcken på Lilleman med. Han sover mer än han brukar på dagarna dock inte så långa stunder eftersom han ska hinna äta en massa med.. I natt vaknade Liam första gången 1,5h efter att vi somnat och för första gången kände jag att: herre gud jag orkar inte mer! Som tur var gick den känslan över snabbt men lite läskigt att känna så om sitt eget barn. Jag menar vad är sömnlösa nätter i utbyte mot en frisk och underbar son?

Testade förresten att ge Liam flaska igår kväll, dom ska ju bli mättare av det sägs det. Det var väl inte sådär jättegott tyckte Liam men han åt lite iaf men mättare blev han då rakt inte. Skönt att veta iaf att han tar flaska i nödfall. Skulle vara skönt att kunna ta en ridtur eller varför inte åka på massagen jag fick i julklapp men har ju varit omöjligt eftersom jag bara kan vara hemifrån i en timme...

Nu när Liam blir 4 månader är det dags att introducera smakportioner har dom sagt på BVC, det skulle vi få lära oss allt om på Föräldragruppen vi skulle få börja nu i januari. Har väntat på inbjudan men nu har jag fått höra att den redan börjat. Så vi blev bortglömda. Igen... Suck alltså..

Aja, nu var det mycket gnäll här. Ikväll har vi en mysig lördag framför oss med Robinson och snacks. Pappan är på 25-års kalas så vi blir ensamma jag och lilleman men vi är ju vana med det, sån tur att vi trivs så bra i varandras sällskap ;)



Flaskpremiär :) Pappans avdelning, mamman luktar bara tutte och det är ju mycket godare ;)


16 veckor!

Igår fyllde Liam 16 veckor. Tiden går så fort! Man märker att han utvecklas med raketfart han blir mer och mer "med" nu. Dom lite större saker som hänt är:

* Kan ligga bra på mage nu och är mycket starkare i nacke och rygg.
* Griper tag efter saker och stoppar det mesta i munnen
* Följer med med blicken och reagerar på nya ansikten, gillar verkligen att titta på andra bebisar!
* Reagerar på röster ( inte bara mamma och pappas) och vänder sig ditåt
* Kan rulla från mage till rygg med premiär idag :) (fick det på film!)

Sömn och matvnaror är det dock ingen skillnad på, förutom att det tillfälligt (hoppas jag verkligen) är oftare än vanligt.

Vikten om han följer sin kurva vilket han säkert gör är ca 8300g och längden ca 70cm :)



En helt ny värld för Liam ur den här synvinkeln :)


Lässtund

Såhär det ut på kvällen hemma hos oss :) Att läsa om Mario och Luigi är jätteskoj!


Jag hatar...

Den här diarrén. Snart en vecka har gått och det kan ju inte vara normalt?vaknade precis av att det brakade till i blöjan på Lilleman som sover bredvid. Bara att bära ut honom i badrummet det. Av med blöja, tvätta stjärt, på med blöja. Kämpa för att få bort jätte kråka i näsan som gör att Lilleman har svårt att andas, trösta ledsen Lilleman, brak i blöjan igen... Ja just det. Klockan är tre och mamman har bytt precis alla blöjor själv eftersom pappan har bytt dumma fm skift hela veckan. Kommer det en bajs nu blir det ättestupan för satan vad trött jag är. Gah! (Här skulle det varit ny rad men funkar inte på mobilen) på tal om annat så blev Lilleman femton veckor igår! Har varit dom bästa veckorna i mitt liv! Även om det är lite jobbigt ibland så är det ju värt det hundra gånger om. Vi firade med fika hos angelica och Tilda. Kommer någon bild i morgon när jag får tid. Nu ska jag försöka sova vidare och be en bön om att allt bajs håller sig borta iaf en sex timmar :)

Inte ett dugg bättre..

Liams mage alltså. Klockan är halv tre, vi gick och la oss vid tolv och stackars Lilleman har gjort ner sig två gånger redan. Liam blir trött och ledsen för att inte tala om mamman. Inte bara blöjor som ska bytas det äts en halvtimme per blöja med för att kompensera vätskeförlusten. Om jag iaf kunde gå ner i vikt av allt ammande kanske jag skulle ha lite lättare att se det roliga i det här men just nu är det jävligt lätt att hålla sig för skratt. Liam lider och jag med. Fy fan för den här jävla diarrén rätt ut sagt. Den kan ta sitt pick och pack och dra dit pepparn växer tycker jag och Liam iaf. /Shoo !

Finns det hjärterum..

finns det stjärterum :-) två av tre i soffan ligger bekvämt. Tyvärr är inte jag en av dom :-)

Ugnsrostade rotsaker med balsamvinäger och honung

Dagens middag blir ugnsrostade rotsaker. Till det Kycklingfile och vitlökssås :)

3-4 port

2 rödbetor
2 palsternackor
1 stor eller 2 små morötter
2 potatisar
2 msk balsamvinäger
2tsk honung
2 msk olja

Skiva rotsakerna i mindre bitar eller strimlor. Lägg i en ugnsform och ringla över vinäger, olja och honung. Rör runt lite. In i ugnen ca 30 minuter 225 grader.
Vi har kycklingfile och vitlökssås gjord på creme fraiche och vitlökskrydda till detta. Mums!



Såhär såg dom ut innan ugnen :)


Fikamys

Inväntar en hel massa gäster, Martina, Freja, Tore, Therese och Ottilia. Ska bjussa på hemlagade bullar från Felix (host host) I morgon blir det en sväng till Angelica och söta Tilda. Ska försöka ta lite bilder av barnkaoset idag, nu ska jag sanera köksbord och stolar från katthår innan gästerna kommer!


Pizza på pizzadeg gjord med bakpulver

Räcker till 1 långpanna eller 2 runda pizzor.

5,5dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1krm salt
2dl mjölk
75g smör

På pizzan hade jag:

Mutti's ketchup
Rökt kalkon
Champinjoner
Riven ost
Oregano

Blanda smör, mjöl, bakuplver och salt till en grynig massa. Häll på mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen på en plåt alt gör 2 runda pizzor.
På med fyllningen och grädda i mitten av ugnen 225 grader i ca 15 minuter.



Det blev jättegott!


Segt

Lilleman har fortfarande diarre, vill äta varje timme och har bajsat hela natten + dagen. Ska ringa BVC i morgon om det inte är bättre. Nu ska jag skynda mig att göra hemgjord pizza här :)

Mysig morgon

Ja eller vad sägs om en redig bajs-blöja vid fem snåret på morgonen? ;-) börjar bli aningen bekymrad dock. Först kom ju inget bajs på två dygn. Nu har varje blöja senaste två dygnen varit nummer två... Kan ju inte vara riktigt riktigt, eller? Nej nu verkar någon ha somnat vid tutten, får se om jag också kan få sova lite till :-)

Full fart...

På Liams mage igen. 4 bajsblöjor i natt. Men Liam är glad iaf ;)

Fläskfilé med champinjoner och god sås

3-4 port

1 fläskfilé
1 burk champinjoner
1,5 msk kalvfond
1-2 tsk soja
2 dl grädde
1dl vatten
Grillkrydda

Putsa filen och krydda med valfri grillkrydda el salt och peppar. Bryn den i en panna så den får färg runt om.
Lägg i champinjoner vatten och fond. På med ett lock och låt småkoka tills filen är  klar ca 10-15 min.
Ta upp filén och ev champinjonerna (beroende på om du vill ha dom i såsen eller inte) slå på grädden och koka upp. Smaka av med soja.
Servera med nåt potatis och sallad.
Ljuvlig sås :)

Nya gardiner i Liams rum



Farmor hjälpte till lite grann. Det slutade dock med att Gunilla fick sy dom i utbyte mot att Mona diskade eftersom vi inte kom överrens med symasiken idag :P Tyg 3m 69kr på IKEA.

Liten snygging

för tillfället mer intresserad av slalom på tv än mammas tutte så passar på att ta en bild på Liams snygga body han fått av farmor. (Fem minuter senare kom det en jätte kräk på den) mammas snygging!

Tillbaka till vecka ett...

Ja sömnmässigt är vi tillbaka till dom där första nätterna. Tre nätter i rad nu så har Liam ätit minst varannan timme. Det i kombination med att han i princip slutat sova på dagarna gör att jag är så sjukt trött nu. Är hans lilla mage som krånglar och jag hoppas att den ger med sig snart för annars orkar inte jag. Mange är inne i en jobbperiod han med så får verkligen inte till någon sömn :-( om jag bara visste varför han får ont i magen. Känner mig så hjälplös som inte kan hjälpa min lilla kille :-( om nån undrar hur jag har tid att blogga så gör jag det på mobilen när jag ammar...

Tjejkväll

Ikväll ska jag, Liam och brudarna äta god paj, ost + kex och titta på robinson. Mysigt värre!

En dag för mig och Liam

Liam är nu tre och en halv månad och vardagen har blivit lite stabilare för oss, Liam är som en klocka dock, äta varannan timme bör man annars dör man enligt Lilleman ;)

ca 04.00 Nattmat för hungrig bebis, ev blöjbyte

07 Ammar ev blöjbyte, somnar oftast om

09 Ammar följt av ett redigt brak i blöjan, är pappan hemma går han och Liam upp och mamma ligger kvar i sägen ett tag till :) Liam brukar vara vaken och leka i baby-gymmet för att sen somna en stund och vakna hungrig

11 Ammar, sen frukost för mamman och pappan medan lilleman leker i sin babysitter

13 Ammar igen, leker lite i sitt gymmet ev promenad

15 Ammar, efter den här amningen brukar Liam somna och sova en timme. Vi äter lunch.

17 Ammar igen, lek i babygymmet eller i babysittern (beroende på om mamman behöver laga mat eler inte)

19 Ammar, sen är det favvo grejen - Bad! Tittar på tv medan lilleman leker i gymmet

21 Ammar, vid 22 brukar han somna en sväng

23 Byter böja, ammar, lägger Liam i sängen

Som synes så är sova inte favvo sysselsättningen, äta däremot gillas skarpt. Får massa råd om att bebisar inte ska äta så ofta när dom är så pass gamla, att jag ska dra ut på tiden mellan etc etc. Men varför ska jag ha en ledsen bebis när han är hungrig bara för att det "ska" vara så? Nej jag lyssnar på min BVC-tant som säger att han är en stor kille som behöver mycket mat. Att han äter så ofta är bara bra för hans lilla mage och han är ju en glad liten kille som mår alldeles prima så det finns ingen anledning alls att börja rucka på hans rutiner.
Men visst längtar jag lite tills jag kan komma iväg till stallet och så utan att behöva panik-stressa hem men den tiden kommer. Och det är ju så himla bekvämt att amma (men många gånger vid 4-snåret på natten har jag önskat att pappan också hade tuttar ;)


Jaha. Så det kan gå när man saknar karaktär...

favoritchips, favoritdip och cola. Men det är ju fredag ;-)

Första lek-daten

Igår var vi hos Martina, freja och tore för lite välbehövligt mamma prat och fika. Det var förstå gången Liam träffade en annan bebis och han gillade det verkligen :-) vi har varit och hälsat på lilla Tilda tidigare men då sov dom om varandra dom små busarna ;-) idag blir det fredagsmys för mig och Liam hela dagen eftersom pappan jobbar. I helgen får vi besök av mormor, Linnea och farmor. Ska ta en långpromenad med mormor i morgon, äta och titta på robinson med Linnea och sy gardiner med farmor. Fullt upp med andra ord. Trevlig fredag!

Stora framsteg för liten kille

Liam är ju rätt tung i kroppen eftersom han är ganska stor och på BVC har dom sagt att större barn gärna är lite senare i den fysiska utvecklingen eftersom deras kropp helt enkelt är tyngre. Fram till nu har Liam inte velat/kunnat lyfta huvudet särskilt bra när han legat på mage. Om det beror på att han är stor eller att vi helt enkelt inte haft honom på mage särskilt mycket eftersom han bara blir arg på vet jag inte men nu helt plötsligt lyfter han huvudet jättebra och kan vrida det från sida till sida även på mage. Bara sådär över en dag liksom.. Var svårt att lyckas knäppa kort när han lyfte huvudet högt men nån halvbra bild blev det ju. Eller ja alla bilder med Liam på är ju fantastiska ;)


Pastasås med kyckling

Ljuvlig blev den här såsen, utgick från tomatsoppa receptet..

500g kycklingfile
500g passerade tomater
2dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1tsk timjan
1 lagerblad
2dl grädde
salt
peppar
socker

hacka lök och vitlök. Fräs i lite olja i en kastrull. Slå på vatten, buljong, tomater samt kryddor och låt småkoka 15 min. Under tiden skär kycklingen i mindre bitar och fräs den  så den får lite färg.
Ta upp lagerbladet ur soppan, tillsätt grädde och mixa den slät. Lägg i kycklingen och låt koka ca 5 min till.
Servera med valfri pasta :)



Hade på lite riven ost också :)

Tonfiskomelett

Inte så läskigt som det låter utan faktiskt himla gott. Bra GI-mat med för dom som pysslar med det :)

1 portion (ganska stor)

1 burk tonfisk i Italiensk vinägrette
hackad rödlök efter smak
4cm zucchini, hackad
fetaost efter smak
1 tomat
3 ägg
2msk grädde el mjölk
salt och peppar

Vispa ihop ägg, mjölk salt och peppar. Blanda i tonfisk, lök och zucchini.
Häll ut äggblandningen i stekpannan och smula fetaost över samt lägg på tomaten skuren i små bitar. Stek tills det är lagom konsistens på omeletten.

Snabbt och jättegott!

Veckans mat

Glömde visst skriva i måndags men hittills har vi ätit:

Kycklingwok

Stuvad potatis + Isterband

Blodpudding och bacon

Senare i veckan hade jag tänkt göra:

Kalkon och broccolipaj

Pastasås med kyckling och tomat

Ugnsstekta rotfrukter + kycklingfilé

Tonfiskomelett

Omeletten blev succe när jag gjorde, skriver ett separat inlägg om den :)

Shoppat på Ikea

Ja vi kom ju inte hem tomhänta. Förutom lite köksprylar och en Rollo-påse till pappan köpte vi även gardintyg till Liams rum samt..


     

Barnstol, Barnfåtölj, Klädstång till vårat "dressingroom" samt plastbackar till vårat pant-skåp i köket :)
Liam gillade sin nya fåtölj och blev såhär glad när han fick provsitta den :)




Liams första Ikea besök

Så vi tod oss till Ikea idag. Var tvungen att invänta ett brak i blöjan innan vi kunde åka dock. Liams mage har krånglat lite och han har haft ont hela natten men vid lunch så var både mamma och Liam full i bajs så då kunde vi ju åka sen :)
Lilleman skötte sig exemplariskt, mycket att titta på och han blev lite trött. Äta på Ikea fick han göra med, tack tack för amningshörnor :)


 
på väg in, kallt som 17 :)



Lite tråkigt blev det ju i vagnen :)



Jobbigt att shoppa... pizza och korv för mamma och pappa
dom hade förresten 6-pack delicato-bollar för 13kr, löjligt billigt.
Synd att man är nyttig numer :((


Ikea

I morgon har vi planerat in en tur till ikea. Ska köpa en barnstol till Liam är det tänkt :) sen behöver jag en bricka och lite ljus och kanske nån mer kökspryl. Vi får se vad det blir. Ska bli väldigt kul iaf. Inte varit där sen augusti och det är sjukt länge sen när det ligger bara knappa två mil bort. Hoppas Lilleman har tålamod med mamma också ;-)

Nattblogg

Klockan är snart tio över fem och Liam har ätit i nästan en timme. Har läst alla bloggar jag brukar läsa så skriver här för att inte somna. Hoppas han ätit klart snart är sjukt trött nu...

Bästa presenten

Underbara Linnéa var här idag med en av dom finaste presenter vi någonsin fått. Hon har slitit och virkat en filt till Liam. En alldeles underbar filt som matchar vagnen perfekt. Blev alldeles rörd när jag fick den, måste vara alla hormoner ;)



Dinkelpannkaka

Gjorde lite nyttigare pannkakor idag på siktat dinkelmjöl. Smakmässigt var det ingen skillnad alls tyckte jag, däremot mättade dom bättre så nu blir det såna i forsättningen :)

4 port

2.5 dl siktat dinkelmjöl
1tsk salt
3 ägg
6dl mjölk
(jag har alltid en tsk vaniljsocker i mina pannkakor med)

Gör som vanligt med pannkisar, mjöl + salt och lite mjölk, vispa, resten av mjölken sen äggen sist. Stek i smör, inte margarin :)


Dinkelpaj med broccoli och kalkon

Gjorde världens godaste paj igår. Utgick ifrån ett recept på lax och broccolipaj som fanns med i Hälsokokboken men eftersom jag var snål köpte jag strimlad kalkon istället för lax. Uteslöt även dill och lite frön som skulle varit med.

Pajskal:

100g smör (inte margarain)
2dl siktat dinkelmjöl
2msk kallt vatten

Arbeta ihop till en smidig deg. Låt stå kallt i 20 min innan du bakar ut den i en pajform.

Fyllning:

1pkt strimlad rökt kalkon (ca150g)
1 hackad röd lök
100g broccoli
100g strimlad västerbottenost
3 ägg
2dl mjölk
salt
peppar
smör till stekning

Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i nedre delen av ugnen 15 min.
Hacka rödlöken och fräs i smör tills den mjuknat.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Rör ner den rivna osten i äggstanningen.
Fyll pajskalet med broccoli, kalkon och lök, häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
Servera med sallad.
Pajen passar bra för dom som äter GI och för alla andra som vill ha en god paj :)

3 månaders besök hos BVC

Liam är mycket bättre nu så vi åkte till BVC för vägning, mätning och läskiga sprutor idag.


 Liam och pappa i väntrummet

Våran lilla kille är inte så liten längre dock visade det sig. Han håller stilen med 300g och 1cm i veckan, hela 7700g och 66cm nu :)



Såhär ser Lillemans viktkurva ut, håller han sin kurva kommer han att väga 16kg när han är 1 år, herregud :) Han är ju "aningen" större än snittet men inte tung för sin längd så han får såååå mycket beröm av våran BVC tant och vi är så malliga varje gång vi åker därifrån. Att få två sprutor var dokc ingen hit, gick bra med sprutorna men sen fick han hemskt ont så när vi kom hem blev det lite alvedon och sen dess har han sovit nästan hela tiden. Vi kunde förvänta oss feber också så vi får väl se...



Trött kille däckade i soffan med snuttefilten när vi kom hem :)


Nu ska jag fortsätta med min kalkon och broccolipaj. Gjort skalet på dinkelsikt, spännande spännande :)

Pussel pall

Sett såna här pallar lite överaalt och är bra sugen på en vit med Liam i blå text. Praktiskt och snyggt men Mange är inte lika förtjust :( Finns hos Bondeofsweden :)


Ska vi eller ska vi inte...

Åka till BVC för 3 månaders sprutorna i morgon.. Liam är ju snorig och hostig men på BVC vill dom att vi ska komma. Dock kommer han ju att få ont och feber av sprutorna så det känns lite sådär när han redan är sjuk...
Inte går det att ringa dit efter 9 heller och eftersom lilleman inte somnade förrän 2 i natt sov vi faktiskt vid 9 i morse. Hur göra?

Stackars liten

Förutom att Liam är förkyld och rosslar och snorar så har han även varit dålig i magen. Bajsade fem gånger på två timmar idag. Nu på kvällen när jag satt framför tvn och mumsade på mitt nya nyttiga godis, torkad frukt, slog det mig. Undrar om torkade aprikoser är konstigt för magen. Kollade upp det och man kan visst äta såna istället för laxermedel. Då kan ju påsen jag åt igår förklara Lillemans dåliga mage idag. Stackars stackars liten :-(

Mat vecka 1

Trots att vi är sjuka så kör vi igång mot ett hälsosammare 2010. Mer hemlagat och mindre godis. Inte så mkt "lätt" mat den här veckan men lagar av vad som finns hemma :)

Mån: Pastasås med bacon, champinjoner, paprika och zucchini.

Tis: Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Ons: Flygande Jakob

Tors: Falukorv med rotmos och senapssås

Fre: Dinkelpaj med kalkon och broccoli

Lör: Ugnsstekta rotfrukter med kycklinglårfilé

Sön: Isterband med stuvad potatis



Fick en kanonbra kokbok i julklapp av Mona och pajen (lax och broccoli i kokboken men jag var snål), Flygande Jakob och Torsken är recept från den. Kan verkligen rekommendera kokboken till alla som vill leva lite nyttigare eller bara frå lite inspiration. Jag gillade verkligen fakta-avsnitten i början av den. Varför man bör äta vissa saker och helst inte andra mm.


Tack för den H&M

ligger och bläddrar i vårkatalogen från H&M. Förra sommaren när jag gick runt hela sommaren med gravidmage fanns det bara tråkiga kläder i svart och lila på mamma avd. Nu när jag bläddrar i katalogen finns det massa snyggt för alla gravida. Så dags nu va?

Slagen hjälte

Nu är Liam också sjuk. Varit en lång och besvärlig natt med en liten kille som haft svårt att andas och hosta. Nu ligger han däckad efter lite mat och hans mamma bredvid. Skulle ha varit på bvc för tre-månaders sprutorna idag men det var uteslutet, hoppas vi kommer iväg på fredag. Över tre veckor sedan vi vägde Liam nu. Nej nu ska jag försöka sova medan Liam gör det.


Förkyld stackare


Sjuktstuga

Japp här hemma är det inte många knop som görs. Jag har legat däckad sen nyårsnatten och sambon är också bra risig. Ändå skulle han ner på rinken och kolla läget idag och kom hem med ett jack på näsbenet. Så det kan bli :)
Efter några dagar med latmat (Gorby's piroger och Grandiosa Pizza) har jag en liten potatisgratäng i ugnen och minutbiffar att steka. Låter ju lyxigt men minimal ansträngning. Skala 6 potatisar - matberedaren - form - ugnen, sen sköter den ju sig själv och man kan gå och vila på soffan igen. Ska bli gott med riktig mat. Även om jag inte känner någon smak så känns det bättre med vetskapen om tt det är "riktig" mat :)

Nej nu ska jag vila lite till och fortsätta hoppas att lilleman klarar sig från förkylning, hoppas hoppas...

Bra start?

Nja. Än så länge får vi väl säga att det bara kan bli bättre. Hade ont i halsen igår och vaknade tok-förkyld i natt. Suck jag som nyss var sjuk nu är det bara att be till gud att Liam klarar sig från att bli smittad. Förkylningar kan ju vara riktigt jobbiga för dom små. Har fullt upp att klara av det själv. Halsen riktigt bränner så jag blir tårögd bara jag harklar mig och massa slem och snor på det. Bara att amma är segt när man är sjuk. Nej nu får det vara nog med gnäll, jag har iaf en underbar son och karl. Livet är rätt bra ändå :)

RSS 2.0