Förskoleplats

Idag blev det klart att Liam fått plats på en förskola som vi ville ha from januari. Riktigt skönt att veta då vi först inte fick plats på någon av de 4 förskolor vi sökt utan erbjuden plats på en vi absolut inte ville ha. Har oroat mig en hel del över det här så Januari faktiskt inte är så långt bort och det vore tråkigt att stå utan plats så att alla våra föräldradagar försvinner. Men nu så är det ett bekymmer mindre iaf :)

Kvar på bekymmerslistan är det faktum att jag är sjuk och hemma från nya jobbet för första gången, samt att Golden är i akut behov av ett besök på en veterinärklinik och därför har tid i Borlänge i morgon kl 13. Hur vi ska lösa det återstår att se...

Liam fick förresten sin första bula i morse då Dexter lyckades ha ner ett ljusfat i huvudet på honom. Så nu pryder en stor blå-lila bula min lilla älsklings panna ;(

Sällskap i sjuksängen. Feber för tredje da...

dsc00757 (MMS)

Sällskap i sjuksängen. Feber för tredje dagen nu och halsmandlar lika stora som apelsiner ungefär... Sådär lagom kul faktiskt. Men just nu vilar jag i ett tyst hem med nya mama och en vild liten Dexter. Mange och Liam har åkt till valbo en sväng för att köpa några fiskar...


Vilken vecka...

Även om jag "bara" jobbar fyra dagar i veckan så känns det som att jag undkom den här jobbveckan med blotta förskräckelsen. Liam har nämligen haft hög feber 3 dagar = 0 nattsömn för mig. Lägg till att han varit mammigare än någonsin och blivit ledsen när jag ska åka = psykiskt jobbigt.
Sen måste jag göra något åt mina matvanor. Eftersom vi sällan hinner laga mat i veckorna blir det åt helvete för mycket äta ute på jobbet. Dumt både för plånboken och hälsan. Skulle nog behöva dricka sisådär en liter mer vatten per dag också för att hålla mig i form...

För att klaga på lite annat så har vi bara en fungerande bil = suger för Mange som blir låst här ute på landet. Som grädde på moset har min häst klantat sig i hagen och behöver besöka veterinärkliniken i Borlänge till veckan om jag lyckas få tid. (Hejdå sparpengar)

Men finns ju lite positivt här i livet också. Liam tog två steg igår som mamma fick vara med och se (lycka), Spooky kommer överrens med lilla Dexter som är världens härligaste kattunge. Van med barn är han också och bryr sig inte ett dugg om när Liam är ledsen och skriker utan sover lungt vidare, leker tillsammans gör dom Liam och Dexter, så himla sött!
Nu ser vi fram emot Liams 1-års kalas nästa helg (tänk vad tiden går fort) i helgen blir det att bege sig ut och leta presenter, vi har funderingar på någon form av "bollhav" men vi får se :)

Nu ska jag spela lite wow med karln min för första gången på en vecka (rekord sen 2005) tänk att man kan längta efter ett spel... För er som fattar boll kan jag informera om att jag just nu spelar en druid, en naturens beskyddare och jag kan försvandla mig både till björn, katt, säl och fågel.. Låter väl lite tjejigt iaf va? ;)


I Våran säng just nu...

dsc00748 (MMS)

I Våran säng just nu...


Sötaste.

dsc00747 (MMS)

Sötaste.


Spelar tvspel med husse :)

dsc00738 (MMS)

Spelar tvspel med husse :)


Höstfint :)

dsc00736 (MMS)

Höstfint :)


Update..

Passaten mår numer prima efter byte av oljefilter. Polon däremot är död så vi fortsätter letandet efter ny bil...

Idag har vi varit på Ottilias 2års kalas. Skitkul tyckte lillfis! Äta bulle, smaka tårta och busa med andra barn, ett kalas i Liams smak. VI vuxna fick vårat på kvällen, mamma och Sofie var barnvakt ett par timmar medan vi åkte hem till Malin och Micke för en liten "halv åtta hos oss" Supergott!

Nu ska jag titta lite mer på Notting Hill men sen blir det sängen. Stallet i morgon bitti kräver iaf ett par timmars sömn :)

I morgon flyttar han hem till oss!

dsc00665 (MMS)

I morgon flyttar han hem till oss!


Det går bra nu... Kom inte ända fram till ...

dsc00730 (MMS)

Det går bra nu... Kom inte ända fram till jobbet idag. Oljetrycket är för lågt och jag får inte köra vidare för då riskerar jag skada motorn. Hur jag ska få bilen till en verkstad och mig själv till jobbet återstår att se... Fortsättning följer...


Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater, vitt vin och västerbottenost

Gjorde helt fantastisk god mat igår så här kommer receptet:

600g kycklingfilé
8 soltorkade tomater
1 gul lök
1 dl vitt vin
2dl grädde
1,5 msk kalv eller kycklingfond
1 tsk torkad basilika eller timjan
svartpeppar
salt
2 dl riven västerbottenost

spaghetti eller annan pasta för 4 personer

Strimla kycklingfilé, hacka lök och tomater. Stek tillsammans tills kycklingen fått lite färg.
Slå på vin, grädde, fond. smala av med salt och peppar.
Låt småkoka medan du kokar pastan al dente.

Häll vattnet av pastan, rör ner kycklingen samt riven ost. Njut med ett glas vin!

Matlagningssällskap...

dsc00725 (MMS)

Matlagningssällskap...


Kosafari på landet...

dsc00724 (MMS)

Kosafari på landet...


Nu är det höst på riktigt!

dsc00723 (MMS)

Nu är det höst på riktigt!


It's complicatedHar vi skrattat gott åt ikväll, riktigt mysig och rolig film.


Morgonbus med mamma

dsc00718 (MMS)

Morgonbus med mamma


Lång vecka...

Lång vecka blev det när det var första på nya jobbet "på riktigt". Avslutade med en förkylning of doom därav dålig update. Nu sängen så att man orkar med jobbet i morrn. Gonatt!

RSS 2.0