Febrigt värre

Igår gick Liam en kort dag på dagis och klockan 14 hade jag och Linnéa planerat att hämta honom för en liten utflykt till plantagen. När vi kommer till dagis är Lilleman helt otroligt jätteledsen och otröstlig. Han hade vaknat helt plötsligt 20 minuter tidigare och sen dess varit tokledsen. Begrep inte alls avd det kunde vara men konstaterade tt han måste ha feber eftersom han var glödhet. Hade konstiga röda fläckar på ryggen också så jag funderade ett kort tag om det kanske kunde vara ett getingstick, men sen trillade poletten ner. För 9 dagar sedan fick han sin 18 månaders spruta och då sa läkaren "om 8-10 dagar kan det komma en reaktion med hög feber" Som ett brev på posten kom den...
Bara att ställa in utflykten och åka hem med Lilleman och ge alvedon. EN alvedon och 2 timmars sömn senare verkade det vara bra så vi körde hem Linnea och åkte till mamma/mormor för lite mat. Maten dröjde ett tag pga. vissa grill "bekymmer" och strax innan den var färdig blev Liam plötsligt jättekramig och ville titta på TV. 10 minuter senare var han skållhet igen och kräktes dessutom en gång. Lika bra att packa in oss i bilen och åka hem det. Blev utan jättegod kyckling och fick köpa med mig en pizza från Albin istället, men den var inte helt fel den heller :) Natten blev lite småjobbig med febrig Lilleman, men i morse var allt som vanligt igen och det har varit full fart hela dagen :)

Vill inte gnälla, men det känns verkligen i min kropp att jag är gravid nu. Har foglossning både här och där, konstant ont i korsryggen och får sammandragningar så fort jag anstränger mig. Helgerna när Mange jobbar eftermiddag som idag blir riktigt jobbiga och när det börjar närma sig nattning är mammans humör kanske inte det bästa tyvärr. Så känns det nu och 4 månader to go, men det ska gå det med :)

Blir pizza för mig och Liam ikväll. Också ...

dsc01049 (MMS)

Blir pizza för mig och Liam ikväll. Också ett sätt att fira valborg :)


Icas matkasse

Om jag hade haft ett jobb med "vanliga" arbetstider hade jag lätt testat några veckor med Icas matkasse.
Finns ju i flera varianter, väljer man billiga veckan får man mat och recept för 4 personer 5 middagar 549kr. Brukar laga många av recepten med bra resultat. Visst får man räkna med att det kommer en del rätter som inte är någon favorit, men det är fortfarande bra mat och äta bör man annars dör man ;)

www.ica.se/Handla-pa-natet/ICA-matkassen

Något att testa på föräldraledigheten tror jag, med 2 barn att hålla reda på är det rätt tacksamt om man slipper planera sina inköp. En annan stor bonus för oss är att allt i kassen går åt till recepten, inget går till spillo. Vi är världssämst på att inte slänga mat hemma tyvärr.. Får ångest varje gång det händer att jag slänger något som blivit för gammalt pga dålig planering. Det är som att slänga pengar, plus att det finns dom som svälter här i världen. Nej skräpning på mig! Och nej någon datum-nazi är jag inte, jag smakar/luktar innan det hamnar i soporna...I sandviken finns kassarna hos ICA supermarket from v 20 :)


Tillfällen då man önskar att man hade hund...

Tillfällen då man önskar att man hade hund...


Coola killen! :)

dsc01046 (MMS)

Coola killen! :)


Måste nog köpa en cykel för Liam vill inte...

dsc01043 (MMS)

Måste nog köpa en cykel för Liam vill inte hem från dagis idag...


Bästa leksaken. Roar Liam i timmar :)

dsc01042 (MMS)

Bästa leksaken. Roar Liam i timmar :)


Tittar på el clasico i sängen. Fis sover s...

dsc01039 (MMS)

Tittar på el clasico i sängen. Fis sover som en stock bredvid mig och pappan har cyklat iväg på äventyr ute på nabben. Tror jag är några kilo tyngre än i morse också efter supergod mat hos systeryster i jädraås :)


Njuter av en skål glass i solen medan Liam...

dsc01038 (MMS)

Njuter av en skål glass i solen medan Liam sover middag :) om ett par timmar blir det grillpremiär i jädraås hos syster. Mysigt!


Fulaste skorna jag äger har hittat ut. Ett...

dsc01037 (MMS)

Fulaste skorna jag äger har hittat ut. Ett säkert vårtecken!


Tre blir fyra

Inte bara sjukdomar och elände här hemma. I Augusti så kommer vi att utöka våran lilla familj om allt går som det ska :) Var på Ultraljud den 1 april och har fått bf till 28 augusti. Tiden går så fort!

Vecka 21

Barnet:

Huvudet blir allt större

Diametern på huvudet har ökat med tre millimeter sedan förra veckan. Håret växer, och bebisen har ögonfransar!

Tarmarna har utvecklats så pass mycket nu att bebisen kan ta upp näring från fostervattnet som det sväljer. Även om det i huvudsak är moderkakan som förser bebisen med näring, så får också han eller hon lite, lite från det som nu passerar genom magen och tarmarna och som till slut blir det första bajset. Det samlas nu i tjocktarmen och kallas för barnbeck. Det är en grönaktigt svart till ljusbrun substans som din bebis bajsar ut innan, under eller efter förlossningen.

Bebisen är nu hälften så lång som den kommer att vara vid födseln, men han eller hon väger bara 10 % av födslovikten.

Lite tjockare överallt

Nu är midjan definitivt borta och det är rätt svårt att dölja att du är med barn. De kommande veckorna kommer du att öka en del i vikt. Det är precis som det ska. Om du känner dig hungrigare än någonsin, försök att stå emot onyttigheterna. Ta det lugnt med choklad, chips, kakor och glass.

Bröstkörtlarna har utvecklats allt sedan du blev med barn, och nu det läcka lite vätska från dina bröst. Det kan kännas väldigt märkligt, men är helt normalt och början till amningen.

Nu kan vader och fötter svullna upp, i synnerhet mot slutet av dagen. Så många som 75 procent av alla gravida kvinnor lider av svullna fingrar, vrister och fötter. Ett gott råd är att använda stödstrumpor. Jepp, precis som en gammal tant. Det hjälper dock, och kan göra att du slipper att få åderbråck.


Magsår, inte bara dåligt?

Har börjat smälta tanken på att jag faktiskt har magsår nu. Det är som det är och har sina förklaringar, men det är inte bara dåligt..
Jag ser det som en spark i baken att ta tag i mina matvanor. Jag klarar ju inte av att äta tex. chips nu och cola är inget vidare för lilla magen. Trist att inte kunna äta välkryddad mat på ett tag dock, men i det stora hela så ser jag det som en chans att ge bebisen i magen en bra start. Förhoppningsvis så kommer besvären att ge med sig så länge jag äter Omeprazol. Vilken frisk familj vi är. Mange kommer att äta Omeprazol resten av livet pga reflux och nu kommer jag med magsår också.. Suck ><

Liam sover middag nu och sen ska vi iväg och köpa stövlar och lite kläder till Lilleman. Sånt som behövs på dagis nu :) Får se hur pass jag orkar med tanke på influensan som däckat mig sen i onsdags, men ska jag jobba i morgon så ska det väl gå bra att shoppa lite också :)

Skötbord kan användas till mycket...

dsc01033 (MMS)

Skötbord kan användas till mycket...


Sjukt

Den här gången är det jag (igen). Tror det är magkatarr faktiskt. Ska träffa läkare idag igen vid halv tolv så får vi se...

Laxpasta med parmesan, vitlök, räkor och s...

dsc01032 (MMS)

Laxpasta med parmesan, vitlök, räkor och spenat. Mums!


Läser lite medan jag väntar på att pajen i...

dsc01030 (MMS)

Läser lite medan jag väntar på att pajen i ugnen ska bli klar. Ett kul citat är att grönsaker är precis som motion: mycket är bättre än lite och lite är bättre än inget...


Stor och liten börjar bli stor och större :)

dsc01029 (MMS)

Stor och liten börjar bli stor och större :)


Liam har fått en egen stol och ett duplo n...

dsc01028 (MMS)

Liam har fått en egen stol och ett duplo nalle puh hus. Båda är lika populära :)


Spännande dag

Idag ska vi både på ett litet besök på Gävle sjukhus och efter det väntar kickoff på jobbet där jag börjar med lite nya arbetsuppgifter from idag :)

Först gäller det att få liv i Mange dock som verkar åkt på någon form av återfall här. Inte bra. Inte bra alls.


RSS 2.0