Hel lax i ugn

Mange tjatade till sig en hel lax sist vi var och handlade. 2,2kg vägde den. Trodde det skulle vara bökigt att pyssla med en hel lax men oj så fel jag hade...

1 hel lax, ca 2kg
1 citron
1 gul lök
1 kruka dill
3 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
smör

Vi tog bort huvud och stjärt för att den skulle bli mer lätthanterlig.
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta laxen på både in och utsida. Peppra insidan. Fyll laxen med örter (man kan säkert använda fler än dill), skivad citron och skivad lök.
Bred ut folie i en långpanna, tillräckligt för att göra ett paket som sluter tätt om fisken. Smörj folien med smör.
Lägg i laxen och vik ihop folien. Lägg i en långpanna och ställ i nedre delen av ugnen i 50 min.

Servera med någon sorts potatis och en kall sås. Laxen blir supersaftig, prefekt bjudmat. 2kg lax räcker till minst 6 personer. När laxen är klar är det lätt att dra av skinnet och dra av köttet från benen.



Bild från Annas LCHF, som för övrigt har massa smarriga recept :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0