Lättbakad filmjölkslimpa

Gjorde det här brödet i förrgår. Busenkelt och gott! Kan tyckas dyrt första gången man köper på sig alla mjöl och fröer, men blir billigt i längden :)

1 Limpa

5 dl ljust dinkelmjöl

2½ dl grahamsmjöl

2½ dl rågmjöl

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

4 dl Filmjölk

¾ dl mörk sirap

1 dl lingonsylt


1 dl blandade frön. Jag tog linfrö för magens skull :)

Sätt ugnen på 200°.
Smörj en 1½ liters avlång form eller lägg bakplåtspapper i formen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda ner fil, sirap och lingonsylt. Rör ihop till en smet och klicka ner i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 min. Stjälp upp brödet och låt det svalna under bakduk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0