Lättbakad filmjölkslimpa
Gjorde det här brödet i förrgår. Busenkelt och gott! Kan tyckas dyrt första gången man köper på sig alla mjöl och fröer, men blir billigt i längden :)
1 Limpa
5 dl ljust dinkelmjöl
2½ dl grahamsmjöl
2½ dl rågmjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Filmjölk
¾ dl mörk sirap
1 dl lingonsylt
1 dl blandade frön. Jag tog linfrö för magens skull :)
Sätt ugnen på 200°.
Smörj en 1½ liters avlång form eller lägg bakplåtspapper i formen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda ner fil, sirap och lingonsylt. Rör ihop till en smet och klicka ner i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 min. Stjälp upp brödet och låt det svalna under bakduk.
Kommentarer
Trackback