Vad hände?

Matade lill-fisen varje timme i natt, puh! Hungrig kille :)

Vi har varit på utflykt till Valbo idag, bacillskräck som vi har nöjde vi oss med nya köpstaden där det är mycket mindre folk och besökte MIO. Kom hem med en snygg hylla till köket för halva priset, 149kr, som hittat :) Mange var in en sväng på SIBA med och köpte stativ + väska till nya kameran men då höll vi oss i bilen. Ikväll skulle vi ha lördagsmys med tacos men hade visst ingen köttfärs, snopet, så blir tacos i morrn istället. Blir väl pizza ikväll då misstänker jag ><


Fotoblogg

Min kära sambo vill ju inte vara sämre än mig och nu när han fått sin nya kamera har han skaffat sig en sida.

http://mange78.blogspot.com

Lägger ut nya bilder där nästan varje dag :)

1 månad idag

Idag är Liam fyra veckor. För fyra veckor sedan 18.29 låg vi i en säng på förlossningen, lyckliga, lättade och helt slutkörda. Mycket har hänt sedan vi såg varandra för första gången, då var Liam 4098g tung och 52 cm lång...

Idag..

Är Liam drygt 5100g tung

och 57cm lång

Ler till mamma och pappa

Kan lyfta huvudet ordentligt och vrida på det när han ligger på mage

Har börjat jollra så smått men än så länge blir det mest en massa pip-ljud

Kan vända sig till sidoläge när han ligger på rygg

Följer saker med blicken

..men han äter fortfarande varannan timme dygnet runt, ibland oftare, puh :)



Han är vårat lilla mirakel, det absolut underbaraste som hänt oss. Mamma älskar dig så det gör ont i hjärtat plutten!

Ute i farten

Idag har vi varit och åkt igen :) Blev en tur till Prix för att hämta ut kameran och en sväng till Gästrike Hammarby för att hämta objektiv. Åka bil verkar Liam nöjd med men det är inte alltid han är så jätte nöjd när man sätter ner honom i bilstolen alltid ;)
Lill-fisen hade en hungrig natt i natt, åt 6 gånger mellan 23 och 07 minsann. Klev upp vid åtta och åt frukosten som älsklingen hade gjort när han kom hem i morse. Hann faktiskt äta upp båda mackorna innan det var dags att mata busen igen. Efter frukost tar vi våran dagliga promenad om vädret tillåter, idag var det underbart, 2 grader och strålande sol, underbart!
I morgon blir det kamera test för hela slanten tror jag, hoppas att älsklingen har tid att passa pysen också bara så ska jag försöka få mig en riktig middags-sovning, har bara blivit 15 minuter senaste dagarna, lite i minsta laget när man är uppe så mycket på nätterna..


Pigg och glad på BVC :)


Trångt i soffan :)

Canon EOS 40D

Efter mycket om och men och velande är kameran beställd. Bidde en 40D. Började med att kolla på EOS 450 för att sedan snegla på 500 som är nyare men efter att ha lusläst tester slutade det med en 40D. Betydligt bättre kamera om än 2 år äldre men rejälare och som sagt bättre bilder. Vi köper den utan objektiv då Manges pappa som är fotograf hade några standard objektiv över till just Canon. En annan fördel med 40D är att eftersom den är större och i annat material kommer det funka även med de dyra/stora objektiven som Manges pappa har vilket ger större möjligheter för oss :) Känns som att Liam kommer att tröttna på fotoblixtar ganska snart haha :)


På väg hem till oss, sponsrad av farmor :)

Frustration

Har total panik över att räkningarna måste betalas och tiden inte har funnits. Blogga med en hand funkar men knappa ocr nummer nej tack.. Fick tid nu när Liam sover hos pappa så funkar inte sid-helvetet. "tekniskt fel" Gaaah!

Namn

Idag ska vi på familjerätten för att Mange ska erkänna faderskapet (mitt råd till alla som ska skaffa barn, gift er! less krångel) sen kan vi äntligen skicka in papprena där vi ger vår älskade son sitt namn.

Liam Magnus Johannes Andersson

Ska han heta lilla pysen, Magnus efter pappa såklart och Johannes efter Liams morfar som han tyvärr aldrig kommer att få träffa, men han har ju en morfar i Pelle så på Liam kommer det inte att gå någon nöd iaf :)


BVC

Ringde BVC igår morse och undrade över ny tid, fick komma till en vikarie redan 9,45 vilket innebar att jag och Liam var tvugna att ge oss ut med bilen själva för första gången. Läskigt! Men det gick ju bra allt så klart. Pysen hade gått upp till 5100g och 57cm lång, växer så det knakar!

Första leendet :)

Japp idag kom det, Liam har för första gången smällt av ett riktigt svarsleende till både mamma och pappa idag. Tidigare har han ju också legat och smilat men åt inget särskilt, men idag så. Stora killen!
Att lyckas fånga på bild var däremot mer problematiskt, så fort mamma la bort kameran så gick det bra att le, bus-fisen :)


Morgonpigg

Det var jag i morse. TRots vintertid och allt så gick jag upp före pysen. Var så sjukt hungrig att jag bara var tvungen att äta frukost :P Natten tror jag har gått bra, var så sjukt trött att allt jag minns är två blöjbyten och amningar men känner mig rätt pigg nu så har nog fått sova en del :) I eftermiddag får vi besök av mormor och moster, kul kul :) Nu tänkte jag att vi skulle vila lite efter vår promenad men Liam verkar ha andra planer så får se hur det blir med det...

Liam 3 veckor

Såhär glad blir man när man får sova med mamma :) (ursäkta bildkvaliten men orkar inte lägga in kamerabilder varje dag) Mange har jobbat natt i natt. Allt har gått bra, mat varannan timme som vanligt. Svårt att sova för mig dock då pysen är lite dålig i magen och ligger och stånkar och stönar i sömnen :)


BVC

Ja vi är inte stammisar på BVC direkt. Liam är tre veckor nu och vi borde alltså ha fått ett hembesök  och varit där 2 ggr eftersom det är viktigt att väga och mäta ordentligt i början så får man ju tid varje vecka. Vi har varit där en gång. Först fanns vi inte och nu ringde dom och avbokade tiden vi hade i torsdags. Får verkligen hoppas att allt är som det ska med plutten men det verkar ju så iaf. Vore trist om det skulle bli något tok pga att vi aldrig får komma dit :(

Sova middag...

Det har jag lyckats med nu. Efter att ha underhållit en hungrig Liam från 7-11.30 mata-promenad-mata lyckades mamma också få i sig frukost och sen få sova till halv två. Underbart :) Nu fattas bara en dusch så är dagen fulländad :)
Liam ska få bada ikväll, älskar att bada med pappa. Simmar riktigt ordentligt med sina små ben älsklingen :) Längtar tills jag också får bada men det dröjer ett par veckor till...

Pappa börjar jobba i natt så vi ska sova ensamma. Läskigt värre men vi måste ju vänja oss tyvärr :( Varför vinner inte vi på lotto så vi kan vara hemma båda två?

Frukostmys

Haft en ganska behaglig natt med hela 3 timmars sammahnängande sömn, helt fantastiskt :)
Nu sitter vi och myser här vid datorn, Liam sover sött i bärselen :)
Vädret är sådär lagom deprimerande idag så vi håller oss inne, ren lathet från min sida men vad sjutton, vi har ju varit ut till postlådan och vänt iaf ...
Såhär såg det ut vid frukostbordet, öronen tillhör lill-fisen :)


Höstpromenad

Såhär såg det ut häromdan när vi skulle ut och motionera lite (eller ja mamma motionerar och Liam filosoferar)


Nya overallen som vi fått av Helene med familj, tackar :) Den är underbart mjuk :)


Underbart väder, men kallt! Minus 2 grader :)

Bebiskoma

Japp. Från lunch igår till lunch idag har nämligen lillen ätit Varje timme. Dvs som mest 30 min sömn i ett sträck för oss båda. Sen sov han sött i hela tre timmar idag mellan 12-15 tror på fan att det inte gick att somna då. Aja blir bättre i natt för bebisar måste väl också sova :)

Funkar det?

Fick ju rådet att amma på samma bröst 2 amningar i rad. Testade igår och på kvällen åt lill-fisen från 20-22 på samma bröst, det kom fortfarande mycket mjölk men han verkade inte ge sig så jag gav det andra med då blev han nöjd snabbt. Natten har varit skön, åt till 22.20 sen fick jag sova ända till 2 snåret och efter det matade jag vid 4.30 och vid 7.30. 3ggr på en natt är definitivt rekord :) Hoppas verkligen att det håller i sig nu när älsklingen börjar jobba på torsdag.. Usch vad läskigt att vara själv. Tur att han börjar med 5 nätter och sen är ledig igen, inte hela världen att vara ensam på nätterna, värre på dagarna :)


Amningshjälp

Japp ringde faktiskt till amningsrådgivningen idag och frågade lite. Pysen har ätit oftare än normalt under natten, och det är lite jobbigt med bara en timme mellan målen när jag inte kan ligga och amma utan måste sätta mig upp helt eftersom han får i sig för mycket luft annars och bara får magknip. Sen måste han ju rapa ett par gånger varje amning och det är också lite småbökigt om man ligger ner.
Hur som helst, ska prova att amma 2 ggr i rad på varje bröst. Dom trodde att han får i sig för mycket av den fettsnåla mjölken som kommer först vilket gör att han inte blir mätt så länge plus att han får mer gaser och ont i magen. Aja vi får prova, allt som är bra för pysen testar jag gärna :) Och mjölk finns det så att det räcker och blir över :)

Det artar sig :)

Tänkte kolla på Idol igår men det passar inte riktigt in i min dygnsrytm att gå och lägga sig vid åtta... Fick se Erik iaf eftersom jag var upp en sväng med lill pysen som hade ont i magen.
Natten har gått riktigt bra, Han somnade efter 01-matningen och vaknade inte förrän 4, sen efter 4-maten sov han ända till kvart över sju. Lill fisen våran :) Liam sover i våran säng förresten men Spjälsängen är välanvänd ändå...



24h som nybliven mamma

Jag är världens lyckligaste. Min son är världens vackraste. Jag har världens underbaraste sambo. Något jag däremot inte har sådär jätte mycket av är lust att hitta på saker eller planera saker. Jag vill vara här och nu och njuta av att titta på de framsteg min lilla kille gör varje dag. jag njuter av varje sekund med Liam, oavsett om klockan är 4.30 och jag har ammat i 2 timmar och skulle kunna sälja allt jag har för en timmes oavbruten sömn så skulle jag aldrig någonsin ångra mitt beslut att bli mamma till världens vackraste son :)

Igår såg våran dag ut såhär...

05,20 amma 20 min + blöjbyte
07,10 amma 20 min + blöjbyte
09,00 amma 20 min + blöjbyte
09,30 snabb dusch medan älsklingen roar lillen
10,00 byta blöja, klä på skrutten amma och äta frukost
11,00 iväg till BVC
11,20 lillen har bajsat ner sig
11,30 BVC besök
11,45 amma på BVC
12,15 hemma blöjbyte
12,30 amma
13,30 lillen somnar
14,30 amma +byta blöja
15,00 amma + byta blöja
16,30 lillpysen är vaken en stund, roar oss med att göra lite grimaser. Amma, byta blöja.
18,00 Besök av mamma och pelle. Äter kvällsmat medan mamma passar lillen, badar skrutten, ammar, byter blöja.
19,30 Ammar och tittar på halv åtta hos mig
20,00 Börjar kolla på Bonde söker fru
20,15 Går och lägger oss istället, byter blöja
23,00 Ammar, byter blöja. lillen sov 3h, tyvärr kunde inte mamma somna.
01,10 Amma 20 min
03,20 Amma 20 min, byter blöja
05,00 Amma 20 min
06,45 Amma 20 min, byter blöja
08,30 Amma 20 min
09,30 Amma, påklädning, blöjbyte, frukost

Liam är 14 dagar så vi har inga rutiner än, ibland tar vi en promenad om han somnar när mamma inte behöver äta eller duscha. Men inget går ju att planera närmare, vi rättar oss efter honom helt enkelt :) Rutinerna kommer senare när vi fått ordning på allt, just nu så bara är vi :) Så alla ni som så gärna vill umgås och hitta på saker och planera saker. Ta det lugnt, om ett par veckor kanske jag klättrar på väggarna och vill kolla på film och ta långpromenader varje dag, men just nu så bara är vi. Vi som i världens lyckligaste familj :)

Första besöket på BVC

Ja eftersom vi inte är som alla andra (läs BB har tappat bort min journal) så har vi inte fått hembesök och inte heller blivit kallade av BVC förrän jag ringde själv igår. Att jag blivit mamma och att Liam över huvud taget finns är inte registrerat i något system. Viktkurvan och så är gjord utifrån vad vi kommer ihåg att han vägde på BB. Låter verkligen som Sverige 2009 va?

Hursomhelst. Lillen mår prima och mammsen verkar ha bra kvalitet på mjölken. 13 dagar gammal vägde han idag 4.5kg och var hela 55.5cm lång. Våran stora lilla kille :D Men så äter han ju en hel del med. Varannan timme dygnet runt...

Så lycklig

Sitter och tittar på mina älsklingar, Liam myser i bärselen på pappas mage. Hade tänkt ta en bild men orkar inte ta min rumpa upp på övervåningen för att hämta något att fota med. Mammahjärtat smälter varje gång jag tittar på min älskling, han är så underbar!

Ikväll ska darling på konsert i Globen, Green Day närmare bestämt. Är faktiskt lite avis om jag ska vara ärlig men är lite tidigt att ta med lillen på såna äventyr kanske :) Får iaf sällskap av mamma på em/kvällen här så vi slipper vara ensamma så länge jag och lillskrutten :)


Mamma och Liam på BB


1 vecka idag

Känns sjukt avlägset men för en vecka sen den här tiden låg jag och höll fast vid lustgasen som kändes som min enda livlina. Drygt en timme senare så kom han ut, det kändes kan jag säga men smärtan har redan bleknat och kvar finns bara mammas och pappas lilla älskling. Vår lilla skatt. Som har varit på sin första tur i vagnen idag och ikväll blir det nog första badet sen bb :)



Kom ett blombud med blommor all the way from Dubai i morse. Eller ja, avsändarna är därifrån iaf :)


Vår älskade son är här :)

18.02 den 1a Oktober kom han våran älskade Liam.

4098g
52cm

Vi är världens lyckligaste!



1,5 timme gammal :)

Bebis snart?

Har jag ingen aning om men sova kan jag iaf inte. Har förvärkar rätt regelbundet och nu börjar dom kännas med. Fick rådet att ta panodil och vila. SÅ panodil + vetekudde och 2 idolrepriser blir det för mig nu på morgonen :) Känns lite skumt att klockan är halv sex och jag är klarvaken och har precis ätit frukost, mer än vad man kan säga om min kära morgontrötta sambo ;)
Näe idol here i come, go Erik :)


RSS 2.0