Knäckig Äppelpaj
Hittade recept på en äppelpaj i ett reklamblad och var tvungen att testa. Bra val för gott var det :)
6 äpplen (800g)
150g smör
3dl havregryn
1/2dl ljus sirap
1/2dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver
2msk mjölk
Vanlijsås
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Blanda alla övriga ingredienser utom äpplen med smöret.
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord pajform och bred smeten över. Grädda i ca 30 min tills ytan är gyllenbrun och knäckig. Servera med vaniljsås.
Enjoy!
6 äpplen (800g)
150g smör
3dl havregryn
1/2dl ljus sirap
1/2dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver
2msk mjölk
Vanlijsås
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Blanda alla övriga ingredienser utom äpplen med smöret.
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord pajform och bred smeten över. Grädda i ca 30 min tills ytan är gyllenbrun och knäckig. Servera med vaniljsås.
Enjoy!
Kommentarer
Trackback