Sjömansbiff på Per Morbergs vis

Det absolut bästa med det här receptet är att man kokar kött och potatis var för sig. På så vis kan köttet få den koktid det verkligen behöver för att bli sådär underbart mört att det smälter i munnen, samtidigt som potatisen slipper att bli mos :) Jag kokade mitt kött i nästan 2h och det blev perfekt!

600 g cm skivat ytterlår, 0,5 cm skivor
4 4 stora gula lökar
8 8 stora potatis
8 8 dl köttbuljong
4 4 dl öl
1 1 msk tomatpuré
2 2 lagerblad
salt & peppar

1. Om skivorna är för stora dela dom i portionsskivor. Vänd sedan köttet i mjöl och bryn därefter i en stekpanna och lägg i en kastrull med tomatpurén. Skala och skiva potatisen i 1 ½ cm tjocka skivor som också skall brynas och läggas i en egen kastrull. Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen salta peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna. Låt båda kastrullerna sjuda upp potatisen är klar efter en 15 minuter och köttet är mört efter 1 ½ - 2 timma.

2. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med den mustiga skyn från köttetrecept och bild från recept.nu


Kommentarer
Postat av: Livet i tavlor

Livet i tavlor drivs av Patrik J som ger liv åt dina favoritbilder.Om du är intresserad av att få en bild målad till tavla så skicka ett mail till patrikjo@live.se(:

2011-02-16 @ 14:07:57
URL: http://www.livetitavlor.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0