Lämna på dagis...

När vi skolade in Liam på hans förra dagis hade vi en lång period av jobbiga lämningar ,ed mycket tårar. Det gick över fort dock och när man skulle hämta Lilleman så ville han sällan med hem, men som förälder är det svårt att bli av med olustkänslan som ett tårfyllt hejdå ger.
Nu när vi skolat in på nya dagiset så gick det kanon första veckan med en liten kille som glatt vinkade hejdå till mamma och pappa, men sen kom Lillasyster... Liam började redan hemma att bli ledsen och säga "inte dagis", det gick så långt att han inte ens ville åka vagn för att sova middag för att han trodde att vi skulle lämna på dagis. På dagis gick det dock bra förutom just att lämna... Riktigt jobbigt har det varit, men tack och lov så är det borta nu och Liam vill mer än gärna åka till dagis och pratar om att åka dit även på helgen och lediga dagar. Tack och lov :)

Här kan man läsa artikeln som var i tidningen om Liams dagis: http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.3883910--jaderfors-behover-en-forskola-



Liam bredvid fröken, så klart :)


Kommentarer
Postat av: Em - Mamma till Malva & Liten i magen.

Usch, vad jobbigt det måste ha varit! Med Malva var det aldrig några problem alls, tvärtom så vinkade hon och sa "hej då mamma, hej då pappa, GÅ!" så fort vi kommit in i kapprummet på morgonen, haha! Men det var två barn där som verkligen hade ångestladdade lämningar varenda dag. Nu har de precis slutat båda två, för det gick inte över under året, så båda föräldrarparen försöker lösa det på annat sätt. Måste som sagt vara jättejobbigt, för de allra flesta måste ju jobba eller plugga. De här barnen var glada och nöjda under största delen av dagen på dagis, men just lämningen och kanske en timma efteråt var fruktansvärt att bevittna (vilket jag gjorde under inskolningen av Malva). Skönt att det gick över för Liam och att han nu ser fram emot att åka dit, så ska det ju vara! :D



Det där med att flytta dagis till stan istället för att rusta upp de gamla lokalerna låter ju inte helt osannolikt måste jag säga - om det är en enklare och billigare utväg för kommunen... Trist dock om de ska bryta upp ett väl fungerande dagis där fröknar och barn trivs tillsammans och allt utom själva lokalen är bra. Hoppas de ser till BARNENS bästa!

2011-09-10 @ 11:41:13
URL: http://mammaochbullen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0