Ciderkokt kyckling
Testade ett nytt recept idag som gick hem hos hela familjen :)
4 port
4 kycklingfiléer
1 röd lök
1 rött äpple
200g sockerärtor
3 dl äppelcider
4 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar (står 1 i orginalreceptet men det smakade inget då)
2,5 dl matlagningsgrädde
peppar
(salt)
Koka upp vatten, cider och buljongtärningarna. Låt kycklingen koka i ca 15 minuter (tills den är genomkokt)
Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.
Häll i grädden i buljongen och låt koka ihop ca 5 minuter. Red med lite maizena om du vill ha en tjockare sås. Smaka av med salt och peppar.
Skär rödlök och äpple i tunna klyftor, halvera sockerärtorna om dom är jättestora. Låt grönsakerna koka i såsen i 5 minuter. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg tillbaka i såsen. Låt allt bli genomvarmt.
Servera med ris eller potatis.
Smaklig spis!
Recept och bild kommer från ica.se
Den var lite annorlunda :) svååårt för frukt i maten dock :/