Susannas fillimpa
Modifierade ett recept på fillimpa som jag fick av Johanna och Johan. Liam älskade även mammas variant så här är receptet. Den här Limpan är inte alls lika "blöt" som den med lingon, men god!
Susannas fillimpa
Räcker till 1 brödform.
Sätt ugnen på 130 grader
5dl filmjölk
2 dl brödsirap
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
9 dl råksikt
1 msk brödkryddor (finns färdig blandning att köpa)
Blanda filmjölk och sirap.
Blanda bikarbonat, bakpulver och kryddor med lite av mjölet och rör i. Rör ner resten av mjölet.
Kleta ut degen (den blir kletig!) i en smord brödform. Grädda i mitten av ugnen 90 min.
Klart!

Susannas fillimpa
Räcker till 1 brödform.
Sätt ugnen på 130 grader
5dl filmjölk
2 dl brödsirap
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
9 dl råksikt
1 msk brödkryddor (finns färdig blandning att köpa)
Blanda filmjölk och sirap.
Blanda bikarbonat, bakpulver och kryddor med lite av mjölet och rör i. Rör ner resten av mjölet.
Kleta ut degen (den blir kletig!) i en smord brödform. Grädda i mitten av ugnen 90 min.
Klart!

Kommentarer
Postat av: Malin
Kanske man ska prova :) har faktiskt köpt en "fuskpåse" att baka :P hihi.. blir när vi kommer hem från London :D
Trackback