Lax i mumsig sås

Gjorde lax idag igen. Den här gången blev det i form av en sås som passar utmärkt till pasta eller pressad potatis. Vi föredrar pasta.

Tips: Köp laxfilé när det är billigt att köpa en hel sida. Jag tar bort skinnet på hela biten och putsar sedan bort ca 1/3 av filén för att få en jämntjock bit som man kan dela i portionsbitar och steka i ugnen. Det jag putsat bort skär jag i mindre bitar och fryser in. Perfekt för pastasåser, grytor, soppor etc.

Lax i mumsig sås
4 port.

600g benfri laxfile i bitar
2 dl creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk sötstark senap
3 msk hummerfond
3 msk röd caviar
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
salt
peppar
(ev. skalade räkor)

Koka upp creme fraiche, grädde, senap och fond. Låt småkoka i ett par minuter.
Lägg i laxen och låt det puttra tills den är klar ca 5 minuter.
Rör ner dill, gräslök och caviar, smaka av med salt och peppar.
Låt allt få ett uppkok och servera med pasta eller pressad potatis.
Vill man lyxa lite kan man strö över en näve skalade räkor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0