"Godiskyckling" (Kyckling med Aprikoser och Mango Chutney)

Gjorde ett recept jag skrev om tidigare idag och för att citera Mange "Det var fantastiskt gott" Liam älskade det också, namnet godiskyckling fick det för att det är godis i. Ja Liam får ju torkad frukt som godis så han var mycket nöjd med godis i maten idag. Och det underlättade för att få i herr tvärtemot någon mat alls (hej trotsålder!)
Nåja, receptet kommer från Icas kokbok Hela Sveriges Husman och heter där Ingrids kycklinggryta. Mitt tips är att välja en starkare Mango Chutney och ha den mindre mängden, för det blir bra sött annars :)

4 portioner

4 kycklingfiléer
1 stor gul lök
10 torkade aprikoser
200g färska champinjoner
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
1 kycklingbuljongtärning eller fond
0,5-1 dl Mango Chutney
salt
peppar

Strimla kycklingen. Hacka lök och skär champinjonerna i mindre bitar. Strimla aprikoserna.
Fräs kycklingen i omgångar och lägg över i en kastrull.
Fräs svampen och löken i ganska mycket smör (färsk svamp älskar smör!) och lägg över i kastrullen.
I med vatten, buljong, grädde, mango chutney och aprikoserna.
Låt koka i ca 7 minuter, red med maizena och låt småkoka i ett par minuter till.
Smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
Servera med ris.
Haricot Verts passar bra till

Bon Appetit!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0