Lax med bladspenat och pasta
Ikväll blir det fisk! Vi älskar fisk, men är dåliga på att laga det. Senare i veckan ska jag göra en fiskgryta också, recept kommer :)
Ingredienser
- 4 portionsbitar laxfilé
- 4 port pasta (penne)
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 65 g bladspenat
- 2 dl lättcrème fraiche (paprika, chili)
- 1 dl mjölk
- 300 g wokgrönsaker
Gör så här
- Tina fisken om den är fryst.
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
- Skala, skiva och bryn löken i oljan tillsammans med laxbitarna i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och lägg ner spenaten i pannan runt fisken.
- Rör samman crème fraiche och mjölk häll det i pannan och sjud ca 8 minuter under lock eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
- Woka grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med grönsakerna.
- Servera laxen med pastan.
Receptet och bilden kommer från Icas Billiga veckan. www.ica.se/billigaveckan
Kommentarer
Trackback